Tällaisen värkkäsin ystäväperheelle, kun kävin katsomassa pientä tyttövauvaa.<3
Kukkakääretorttu
Gluteeniton & Laktoositon
Pohja:
4 Kananmunaa
1½ dl Sokeria
1½ dl Vähäproteiinista jauhoseosta
2 tl Leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi. Paista 200 asteessa n. 8min.
Väliin:
Kuningatarhilloa
GoGreen Vanilla-maidotonta vaniljakastiketta (=paksua, vaahdottamatta)
Kostutus:
Ananastuoremehua
Päälle:
Sivele kermaa ohuesti tortun pintaan. Marmoroi vaaleanpunaista ja valkoista marsipaania, kieputtamalla ne pötköinä toisiinsa. Kaulitse sopiva palanen keskelle ja painele pintaan kiinni. Reunoille käytin uutta Valion laktoositonta vispikermaa. Oli muuten tosi hyvää ja sai napakan vaahdon. Lopuksi koriste marsipaanista tehdyillä kukilla ja sokerikuulilla.
Kiitos Minnalle hyvästä reseptistä!! :0)
" Tarkoitettu vähäproteiinista ruokavaliota noudattaville sekä henkilöille, jotka eivät siedä gluteenia eivätkä laktoosia. Sopii leivontaan ja ruoanvalmistukseen. Laktoositon, vitaminoitu, lisätty rautaa. Gluteenipitoisuus alle 0,05 g/100 g ja proteiinipitoisuus alle 0,5 g/100 g.
Ainesosat: Vehnätärkkeys, sokeri, sakeuttamisaine (E 412), nostatusaineet (E 575, E 500), rauta, niasiini, tiamiini (B1-vitamiini), riboflaviini (B2-vitamiini), B6-vitamiini. "
Ainesosat: Vehnätärkkeys, sokeri, sakeuttamisaine (E 412), nostatusaineet (E 575, E 500), rauta, niasiini, tiamiini (B1-vitamiini), riboflaviini (B2-vitamiini), B6-vitamiini. "
~~~~
Aikaisemmat kommentit:
VESSELI KIRJOITTI 27.06.2007 - 20:40
Hienoja luomuksia taasen molemmat =)
KOTILEIPURI KIRJOITTI 27.06.2007 - 21:47
Tosi hieno kääretorttu!! Aivan mahtava. toi kukkamuotti pitäis kyllä itellekkin hommata, se on tosi kiva.
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 27.06.2007 - 22:36
Upeita molemmat, niin kääretorttu kuin kakkukin! Ja tuolla kukkamuotilla tulee kyllä tosi kauniit kukat. Ihania!
MARENKI KIRJOITTI 27.06.2007 - 23:31
Voi jestas kuinka suloisen kaunis kääretorttu! Nuo kukat on kyllä ihania!
Ja tosi kaunis on tuo alempikin kakku, tuo sun käsiala on aivan omaa luokkaansa, kertakaikkiaan upeaa!!!
Ja tosi kaunis on tuo alempikin kakku, tuo sun käsiala on aivan omaa luokkaansa, kertakaikkiaan upeaa!!!
MINNA KIRJOITTI 28.06.2007 - 00:57
On niin kaunis että! Ihanaa kun teet kääretortuistakin noin juhlavan näköisiä. Tuo synttärikakkukin oli hieno, jälleen kerran.
PINKMAMA KIRJOITTI 28.06.2007 - 13:08
Kaunein koskaan näkemäni kääretorttu. :D Mulla ei yleensä maltti riitä kääretortun koristelemiseen...:D
KATJA KIRJOITTI 28.06.2007 - 16:49
Uskomattoman kaunis kääretorttu. Muutenkin sivuillasi on mielettömän upeita luomuksia! Linkitän sinut, toivottavasti sopii :)
PEPPERONE KIRJOITTI 28.06.2007 - 17:11
Todella kaunista jälkeä! Kateellisena täällä katselen näitä sun luomuksia=)
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 29.06.2007 - 12:53
Kerrassaan ihana kääretorttu, NAMS!!! Ja kaunis on tuo toinenkin kakku:)
NETTA KIRJOITTI 30.06.2007 - 13:09
ihana kääretorttu....niin kaunis :)
sinä kun olet ammattilainen ja sinulla on paljon kokemusta marsipaanitöistä.
mistä voisin ostaa laadukasta marsipaania?
(mitä esim ammattilaisetkin käyttää esim:leipomoissa/konditorioissa)
sinä kun olet ammattilainen ja sinulla on paljon kokemusta marsipaanitöistä.
mistä voisin ostaa laadukasta marsipaania?
(mitä esim ammattilaisetkin käyttää esim:leipomoissa/konditorioissa)
MERJA KIRJOITTI 30.06.2007 - 14:41
Netta: Kuluttajat voivat ostaa kaupasta marsipaanit tai voi myös kysyä oman paikkakunnan leipomoista/koulusta, möisivätkö he marsipaania. Ainakin jos on "suhteita" niin varmasti myyvät :) Heillä on myös laajemmat värivaihtoehdot. Me yrittäjät tilataan marsipaanit tehtaalta, tilaamiseen tarvitaan y-tunnus.
NETTA KIRJOITTI 30.06.2007 - 14:53
kiitos vastauksesta! ei tullutkaan mieleen etä voisi kysäistä tuosta lähileipomosta! kiitos kovasti vinkistä:)
TARJA V KIRJOITTI 30.06.2007 - 18:04
Kaunis ja ihanan herkullisen värinen.Ja varmaan herkullinenkin.Muuten vinks,ihan hyviä nuo gluteenittomat jauheet ja muutkin jutut.Mutta kaikki ei varmaankaan tiedä,varsinkaan ne jotka vähemmän leipovat ja ovat keliaakikoiden kanssa tekemisissä,että kannattaa ostaa sellaisia jauhoja jossa lukee luontaisesti gluteeniton,koska ne käy ainakin kaikille keliaakikoille,niillekkin jotka eivät siedä vehnäproteiinia ollenkaan.Ja perunajauho ainakin on aika varma nakki leipoessa keliaakikoille kakkua ym.leipomuksia.Ihan tiedoksi vaan kaikille jotka leipovat ja haluavat ilahduttaa sellaisiakin joille ei kotimaiset viljat käy. =)
KATJA -SOKERIHERKKU KIRJOITTI 22.07.2007 - 11:49
Kommentoin tätä kääretorttua jo aiemminkin. Ihastuin siihen niin kovasti, että yritin tehdä hieman samanlaisen, siinä tosin onnistumatta... Kuva blogissani :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja