maanantai 10. marraskuuta 2008

Trio-hyytelökakku


Mietin mitä leipoa isänpäivän kunniaksi ja sain idean tehdä hyytelökakun trio-jäätelön tapaan :)

Trio-hyytelökakku

Pohja:

n. 200 g Murskattuja keksejä (esim. suklaakeksejä)
80 g Sulatettua rasvaa

Murskaa keksit ja lisää rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan reunus tarjoiluastian päälle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet reunoille, jotka voit kiinnittää pienellä tipalla reunukseen kakun täyteellä. Näin saat siistin, tasaisen reunuksen kakkuun. Taputtele keksiseos astian pohjalle.

Täyte:

5 Liivatetta
400 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Vettä
1 dl Sokeria
1 levy (130g) Valkosuklaata
1 levy (130g) Tummaa suklaata
½ dl Pakastevadelmia murskattuna (liika neste kannattaa valuttaa pois)
2 pientä purkkia kermavaahtoa

Jaa tuorejuustomäärä kolmeen eri astiaan. Sulata suklaat ja vadelmat. Lisää yhteen valkosuklaa, toiseen tumma suklaa ja kolmanteen vadelmasose & sokeri. Vaahdota kerma. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista lehdistä liotuksen jälkeen ylimääräinen vesi pois ja lisää lehdet kuumaan vesitilkkaan. Sekoita hyvin ja anna samalla hiukan jäähtyä. Lisää liivatetta jokaiseen täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Vadelmatäytteeseen kannattaa laittaa hiukan enemmän kuin suklaatäytteisiin. Lisää jokaiseen täytteeseen kermavaahtoa saman verran.

Kaada pohjan päälle ensin tummasuklaatäyte, sitten valkosuklaatäyte ja lopuksi vadelmatäyte. Tasoittele täytteet huolellisesti pohjan päälle, niin ettei leivinpaperin reunukset sotkeudu ylempää kuin täytettä on. Lopuksi voit esim raastaa tummaa ja valkoista suklaata kuorimaveitsellä kakun päälle. Pakkasessa kakku hyytyy nopeasti reilussa tunnissa. Poista hyytymisen jälkeen irtoreunus ja leivinpaperi suikaleet.


Aikaisemmat kommentit:
HUKKIS KIRJOITTI 10.11.2008 - 21:02
Voi elämä kun on hienon näkönen. Tota on ihan pakko tehdä joku pvä:)
ANNA KIRJOITTI 11.11.2008 - 12:18
hieno idea! kokeilisin joskus jos osaisin tuota liivatetta käyttää. Mulla jää aina se klimppiseksi. :(
MERJA KIRJOITTI 11.11.2008 - 12:35
Hukkis: Kannattaa kokeilla, hyvää oli :)
Anna: Olisko sulla aikaisemmin sattunut niin liivatteen kanssa, että liivate&vesi seos olisi jäähtynyt liikaa ennen täytteeseen sekoittamista? Jos liivatetta jäähdyttää liikaa ennen täytteeseen yhdistämistä, saattaa se jäähtyä liian nopeasti, koska täyte on kylmää. Tällöin vatkaus saattaa aiheuttaa paakkuuntumista eli liivate on jo hyytelöitynyt ja hyytelö hajoaa vatkattaessa. Vatkauksen tulisi siis tapahtua selvästi ennen kuin liivate alkaa jähmettyä. Kannattaa kokeilla uudestaan :)
ANNA KIRJOITTI 11.11.2008 - 16:20
kiitos vinkistä Merja! voi olla tosiaan et oon jähytellyt liian kauan, mä kun oon sellanen varman päälle ottaja. :)
MERJA KIRJOITTI 11.11.2008 - 16:34
Anna: Kiva jos pystyy auttamaan :) Ja tosiaan kun sitä liivatetta lisää niin pitää sekoittaa kokoajan. Ei muuta kuin kokeilemaan kakkua vain :)
ENT-TU KIRJOITTI 12.11.2008 - 12:25
Ihan paras, näyttää aivan jätskiltä!!
ANNEMI KIRJOITTI 12.02.2009 - 12:34
Todella upean näköinen kakku!! Haluaisin tehdä samanlaisen tyttäreni ristiäisiin. :) Minkä kokoista vuokaa käytit?
MERJA KIRJOITTI 12.03.2009 - 09:38
Annemi: Anteeksi, en ole huomannut kysymystäsi!! Toivottavasti vastaus ehtii vielä. Eli vuoka taisi olla 24 cm halkaisijaltaan. Voi tehdä pienempäänkin, tulee korkeampi.
CRAZIKKA KIRJOITTI 17.03.2009 - 15:45
Sulla on aivan ihana blogi! Olen täällä ekaa kertaa. :) Tämä kakku näyttää taivaallisen hyvältä. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja