perjantai 13. maaliskuuta 2009

Rahka ja kanelipullat



Eilen leivoin pitkästä aikaa pullaa!

Tässä hyvä pullaresepti:

5 dl Vettä tai maitoa
1½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 Muna
12-13 dl Vehnäjauhoja
100 g Rasvaa

Liota lämpimään nesteeseen hiiva, suola, sokeri, kardemumma. Lisää muna, osa vehnäjauhoista ja rasva. Vaivaa hetki ja lisää loput jauhoista. Vaivaa hyvin. Anna kohota puolisko tunti ja leivo pikkupulliksi tai vaikkapa pitkoiksi. Kohota vielä pellillä leivinliinan alla. Voitele munalla. Mikäli haluat todella hyvän värin ja kiillon, voitele ensin kertaalleen, anna hiukan kuivahtaa ja voitele vielä toisen kerran. Paista 200 asteessa noin 10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Rahkatäyte:

200 g Rahkaa
300 g Pehmeää rasvaa
2 ½ dl Sokeria
100 g Vaniljakreemijauhetta

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.

Kanelitäyte:

250 g Pehmeää rasvaa
125 g Fariinisokeria tai tummaa ruokokidesokeria
250 g Vaniljakreemijauhetta
7 g Kanelia

Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.

Pullien täytössä kätevä niksi on laittaa täyte pursotinpussiin, jossa on esim normaali tähtitylla. Tylla tökätään kohonneeseen, voideltuun pullaan, täytettä pursotetaan sisälle. Näin täyteen saa kätevästi myös pullan sisälle, eikä tarvitse tehdä käsin pullaan koloa. Lopuksi pullan pinnalle ripotellaan raesokeria. Sitten vain paistellaan ja herkutellaan.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KIRSI KIRJOITTI 14.03.2009 - 08:22
Oi oi... tänne asti leijuu tuoreen pullaan tuoksu... herkullista!! Kivat täytteet... taidankin kokeilla tässä piakkoin!
Hih... kyllä ne traktorin peräkärryt onneksi pysyi pöydällä ;)
MERJA KIRJOITTI 14.03.2009 - 20:14
Nämä on hyvät täytteet :) Pitää laittaa muistiin "korvan taa" tuo peräkärryidea :D Se oli hauska!
VEERA KIRJOITTI 21.03.2009 - 20:35
Nääoli nam hyviä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja