Vappu lähestyy ja on "pakko" kokeilla paria reseptiä ennen sitä. Tässä niistä toinen :) Resepti on Pakkopulla-blogista. Saa nähdä onko toiselle kokeilulle aikaa.. Hiukan kevyemmät donitsit, ei kuuman rasvan kanssa touhuamista. Tosin se "keveys" taitaa hiukan hiipua tuohon sokerikuorrutteeseen ;)
Uunissa paistettavat donitsit 10-12 kpl
Taikina:
3 dl Täysjyvävehnäjauhoja
4 tl Leivinjauhetta
100 g Maustamatonta kevyt tuorejuustoa (tai jos haluat makua, käytä maustettua tuorejuustoa, esim appelsiini)
5 rkl Sokeria
1 rkl Vaniljasokeria
½ tl Suolaa
4 rkl Öljyä
10 rkl Maitoa
Kuorrutukseen: Tomusokeria ja vettä.
Päälle: Nomparelleja
Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Älä vaivaa. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa voideltuun donitsivuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperin päälle pursottaessa, tee tarpeeksi suurehko rinkula, ettei donitsin keskusta mene umpeen paistuessa. Paista 175 asteessa noin 15 min. Jäähdytä ja kuorruta tomusokerikuorrutteella. Ripottele kuorrutteen päälle nomparelleja.
Aikaisemmat kommentit:
JADE KIRJOITTI 26.04.2009 - 14:14
Onpa hyvän näköisiä! Mietin josko minäkin ihan omatekoisia vapuksi tekisin... Minkälaisia tuli?
MERJA KIRJOITTI 26.04.2009 - 14:19
Ihan hyviä ja "terveellisen" makuisia, ilman kuorrutusta ;) Tuo täysjyvävehnäjauho on kyllä hyvä! Siinä on kuituja reilummin kuin normaalissa. Kuorrutteen voisi kyllä tehdä pursottamalla "viivoja" donitsin päälle.. Siten tulis vielä kevyempiä. :)
NOORA KIRJOITTI 26.04.2009 - 15:50
Vaikuttaa tosi hyviltä! :) Maistuuko nää kumminkin donitseilta vaikka ei ookaan rasvassa paistettu?
MERJA KIRJOITTI 26.04.2009 - 18:19
Ei nämä ihan samoilta tietenkään maistu kuin rasvassa paistetut :) Mitenhän näiden makua kuvailis.. enempi "kakkumainen".. Ihan hyviä :) Mut kannattaa tehdä suht isoja näistä, ovat mehevempiä sisältä silloin.
EEVA-LIISA KIRJOITTI 05.05.2009 - 16:04
tosi kiva ohje. mukava vaihtoehto ainaiselle rasvassa kärryyttämiselle.
KIRSI KIRJOITTI 08.02.2010 - 18:54
Soveltuvatko uunidonitsit pakastettaviksi? Kaavailen näitä laskiaissunnuntain kahvipöytäherkuiksi ja saattaa olla että leivon näitä jo viikolla, en sunnuntaina.
MERJA KIRJOITTI 09.02.2010 - 13:16
Kirsi: Kyllä varmasti pystyy pakastamaan. Nämä on vähän "kakkumaisia" donitseja :)
DONAILIJA KIRJOITTI 15.03.2010 - 10:38
Ooh että oli ihanin tapa ryssiä laihis! Laitoin päälle kermalla notkistettua tummaa suklaataa ja vispasin vielä kermavaahtoa kylkiäiseksi :) Täydellistä! Tykkäsin kakkumaisesta koostumuksesta paljon. Maidon sijasta laitoin Flora vanilla vispiä ja lorautin kardemummaakin sekaan. Nam nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja