perjantai 15. toukokuuta 2009

Lohipizza


Jos jokin leivonnainen on vaikea kuvattava, niin se on kyllä pitsa. Resepti puhukoon puolestaan, pitsakuvista ei voi saada nättejä millään ;) Pohjaan testailin täysjyvävehnäjauhoja. Hyvin sopi.  

Lohipizza pellillinen

Pohja:

2 dl Vettä
½ (25 g) Palaa hiivaa
½ tl Suolaa
4 rkl Öljyä
5-6 dl Täysjyvävehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta tasaiseksi. Jätä hetkeksi taikina peiteltynä lämpimään paikkaan lepäämään. Kauli taikina pellin kokoiseksi. Anna kohota vähän aikaa.

Täyte:

½ prk (100g) Paseerattua tomaattia
250-300g Savustettua lohta
n.100 g Aurajuustoa
Pieni purkillinen ananaspaloja
100 g Emmental-juustoraastetta

Levitä tomaattisose pohjan päälle. Silppua lohi pieniksi ja levitä tomaattisoseen päälle. Lisää aurajuustomurut sekä ananaspalat. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 250 asteessa noin 12-15 min.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ESSULIINI KIRJOITTI 15.05.2009 - 20:34
Ei voi olla pahaa ainakaan! Varmasti ihan superhyvää!!!! Ehdottomasti on kokeiltava minunkin joku kerta! (=
MERJA KIRJOITTI 15.05.2009 - 20:54
Hyvää oli, parempaa kuin esim jauhelihasta tehty, minun mielestä. Muistelin, että joskus koulussa kokeiltiin lohipitsaa ja sitä piti kokeilla nyt uudestaan :)
KRISTIINA KIRJOITTI 17.05.2009 - 20:59
Täytyy myöntää,etten ole lohta koskaan pizzaan laittanut,mutta jospa sinun innoittamanasi sen vaikkapa seuraavan kerran tekisin.
MERJA KIRJOITTI 18.05.2009 - 16:44
Kokeile ihmeessä! Jos vain tykkää kalasta niin on kyllä hyvää.
VENLA KIRJOITTI 04.06.2009 - 16:57
Nami! Maku varmaa kohallaan ;)
PAULA KIRJOITTI 16.11.2010 - 18:41
Tosi mielenkiintoinen resepti! Homejuustokin on niin ihanaa! Linkitän sinut, mikä varmaankin sopii. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja