perjantai 25. joulukuuta 2009

Vaalea glögikakku


Tein jouluaatoksi glögikakkua. Kivan jouluinen maku, mutta päällä olevaan paksuhkoon hyytelöön lisäisin makua mausteiden muodossa. Se jäi hiukan liian laimeaksi. Muutoin kakku on hyvän makuinen. Juustohyydykkeeseen voisi myös lisätä esim piparimurskaa. Ohjetta voi siis kehitellä.. Ihanaa joulunjatkoa! Vielä sitä on hetki jäljellä <3 

Vaalea glögikakku

Pohja:

150 g Piparkakkuja murskattuna
80 g Rasvasulaa

Sekoita pohja-ainekset keskenään hyvin ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Käyttämällä reunakalvoa, voit tehdä kakun suoraan tarjoiluvadin päälle.

Täyte:

2 Munaa
½-1 dl Sokeria
250 g Maustamatonta tuorejuustoa
2-2½ dl Kermaa
1 tl Kanelia
½ tl Neilikkaa
½ tl Inkivääriä
5 liivatelehteä
1 dl Glögiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää mausteet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti sekaan. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen neste pois ja liota lehdet kuumennettuun glögiin. Jäähdytä sekoittaen hetki. Lisää liivateseos massaan ohuena nauhana, hyvin sekoittaen. Laita kakku kylmään hyytymään n. 4 h.

Kiille:

3 dl Glögiä
4 Liivatelehteä

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Purista liiat vedet pois ja sekoita hyvin kuumennettuun glögiin. Jäähdytä hiukan sekoittaen. Kaada varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Jatka hyydyttämistä, kunnes päällysosakin on hyytynyt.


Aikaisemmat kommentit:
PIONI KIRJOITTI 26.12.2009 - 09:38
Kaunis jouluinen kakku! Mukavaa tapaninpäivää!
TARJUSKA S KIRJOITTI 26.12.2009 - 22:05
Varmasti hyvää, ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä hyydykekakkua ... jos vaikka uudeksi vuodeksi. Mukavaa Tapaninpäivää.
MAMA KIRJOITTI 27.12.2009 - 13:02
Hyvää Tapaninpäivää.
MERJA KIRJOITTI 28.12.2009 - 21:39
Kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja