Pitihän sitä pieni munkkitaikina tehdä, jotta myös neiti 1v 4 kk sai maistaa ensimmäistä vappumunkkiaan :) Hauskaa Vappua kaikille!
Banaanimunkit n.20 kpl
2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
1 banaani soseutettuna
n.7-8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää rasvaa
Uppopaistoon: n.1 l öljyä
Pinnalle: sokeria
Liota lämpimään nesteeseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma, muna, banaanisose ja osa jauhoista. Sekoita. Lisää rasva ja loput jauhot alustaen taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä. Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla.
Kaada öljy kuivaan paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa. Paista munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele vielä lämpimät munkit sokerissa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ENT-TU KIRJOITTI 01.05.2010 - 12:58
Näyttävätpä valtavan hyviltä ja meheviltä, ohhoh :o
EBE KIRJOITTI 01.05.2010 - 18:04
Hauskaa vappua ja makoisia munkkeja. Nämä kyllä maistuisivat, nam :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja