torstai 18. elokuuta 2011

Mariannepullat & Tyrni-vaniljapullat

 
 Kuvassa: Mariannepullat

Pitkästä aikaan viikonloppuna tehtiin tytön kanssa pullataikina. Taikinasta pyöräytimme marianne ja tyrni-vaniljapullia. Tuli hyviä. Tyrnipulliin olisin lisännyt vielä kokonaisia tyrnimarjoja, mutta niitä ei nyt ollut enää pakkasessa. Täytyy odotella sadon kypsymistä. Ylemmässä kuvassa näkyy mariannepullat ja alemmassa tyrnipullat.

Pullataikina

5 dl Vettä
1 ½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
13-14 dl Vehnäjauhoja
100 g Pehmeää rasvaa

Liota lämpimään veteen hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa vehnäjauhoista sekä rasva. Sekoita hetki. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hyvin. Anna kohota lämpimässä paikassa, leivinliinalla peiteltynä. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte levyn päälle ja kääri levy rullaksi. Leikkaa noin 3-4 cm levyisiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle pellille tai isoihin paperivuokiin. Laittaessasi palat pellille, käännä taikinan "hännänpää" pullan alle, näin pulla pysyy koossa. Kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. 

Mariannepullien täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ( 1 pss) Fazer Marianne Crush

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Täyte riittää noin 2 ½ dl pullataikinan täytteeksi kierrepullissa. Mariannetäytteiset pullat kannattaa laittaa paperivuokiin.

Tyrni-vaniljapullien täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tyrnihyytelöä (esim. Granholm´s)
½ dl vaniljakreemijauhetta (esim. Sallinen)
(Kokonaisia tyrnimarjoja)

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Halutessasi voit lisätä pulliin kokonaisia tyrnimarjoja. Täyte riittää noin 2 ½ dl pullataikinan täytteeksi kierrepullissa.

Kuvassa: Tyrni-vaniljapullat


Tyttö on innokas pikkuleipuri. Tässä hiukan tyylinäytettä pullien sokeroinnista <3 
~~~
Aikaisemmat kommentit:
HANNAR KIRJOITTI 18.08.2011 - 18:04
Mitä enempi sitä parempi, sokeria meinaan:)))
MERJA KIRJOITTI 18.08.2011 - 18:09
:D Tällä tyylillä vain loppuu aika pian raesokeri kesken ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja