Pikkupullista voi tehdä myös minipullapitkojen muotoisia. :) Näihin voi täytteeksi laittaa myös vaikkapa korvapuustitäytteet tms. Itse tein tällä kertaa vaniljarahka-valkosuklaatäytteen. Tällä täytemäärällä teet noin 5 dl taikinan pienet pullapitkot. Täytettä ei kannata laittaa liikaa. Letitys on silloin helpompaa.
Pienet pitkopullat
5 dl Vettä
1 ½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 kananmuna
13-14 dl Vehnäjauhoja
150 g Pehmeää rasvaa
Täyte:
200 g Valio maustettua vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata sulatettuna
Liota lämpimään veteen hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää kananmuna. Lisää osa vehnäjauhoista sekä rasva. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hyvin. Anna kohota. Riivaa taikina kahdeksi palloiksi ja anna levätä hetki. Kaulitse taikinapallot kapeaksi levyiksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa rahkan joukkoon. Levitä täyte levylle. Käännä toinen puoli taikinasta toisen puolen päälle (kuva). Anna levätä hetki. Leikkaa noin 6-8cm suoriksi paloiksi. Leikkaa paloihin kaksi viiltoa, niin että taikina jää yhtenäiseksi yläosasta (kuva). Letitä. Nosta pellille. Anna kohota hyvin. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 15 min, kunnes pikkupitkot ovat kypsiä. Jäähdytä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja