perjantai 29. kesäkuuta 2012

Rukiinen raparperi-mansikkapiiras



Pitkästä aikaan meillä tuoksui vastaleivottu. Tämä resepti on aivan ihana. Rukiinen pohja on varmasti yksi parhaimmista. Mansikat ovat vielä aivan kukintavaiheessa, mutta tähän käy myös hyvin pakastemarjat. Piirakan saa koristeltua kivasti mansikan lehdillä ja kukilla, sekä raperperin kuorisuikaleilla, jotka kuoriessa kihartuu kivasti.

Rukiinen raparperi-mansikkapiiras

Pohja:


1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua rasvaa
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun & korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

noin 4 dl mansikoita ja raperperin palasia
400 g (a´200g) maustettu rahkavalmiste raperperi-mansikka (Arla Ingman)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja

Levitä mansikat ja raperperipalat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte piirakan päälle. Paista uunin alimmassa tasossa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä. Tarjoile jääkaappikylmänä. Säilytä kylmässä.



Aikaisempia kommentteja:
RAVOSA KIRJOITTI 29.06.2012 - 18:06
Omassa ohjessa on grahamjauhoja vehnäjauhojen lisäksi mikä on kanssa hyvä,mutta tätä rukiista pohjaa on kyllä kokeiltava. :)
ANU/MAKEAAHYVÄÄ KIRJOITTI 29.06.2012 - 19:45
On niin herkullinen ohje, että tätä on pakko kokeilla!
MERJA KIRJOITTI 29.06.2012 - 20:22
Kokeilkaa ihmeessä, oli kyllä yksi onnistuneimmista resepteistä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja