Tänään oli jostain syystä jouluinen olo, vaikka ulkona sataa vettä ja maa on musta. Lapset saivat ulkoilun jälkeen mutustella herkullisia pipari-kaurakeksejä. Aioin ensin leipoa ihan tavallisia kaurakeksejä, mutta taikinaan eksyi kaurajauhoja ja piparkakkumaustetta.
Näistä tuli aivan ihanan makuisia!
Pipari-kaurakeksit 25 kpl
125 g pehmeää rasvaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl Myllärin gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl kaurahiutaleita (tai esim Myllärin gluteenittomia kaurahiutaleita/leseitä)
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
1/2 dl kermaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää jauhot, hiutaleet/leseet ja piparkakkumauste. Sekoita. Lisää lopuksi kerma ja sekoita hyvin. Laita kahden teelusikan avulla taikinaa nökäreiksi pellille leivinpaperin päälle. Keksit leviävät hiukan, joten jätä hiukan tilaa nökäreiden väliin. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 7 minuuttia. Keksit ovat valmiita kun reunoihin tulee hiukan tummuutta. Anna keksien jäähtyä ensin pellille ja siirrä sitten lastan avulla ritilän päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja