Oli ihan pakko kokeilla näitä! Kouluaikoina näitä väännettiin AINA, tai ainakin sellainen muistikuva on jäänyt. Ainakin koulussa nämä oli aina niin työläitä.. Mutta mukavaahan tuo nyt oli ;0) Petit Foursit ovat siis miniminileivoksia, "kahden haukkauksen" kokoisia. Oikeisiin leivoksiin tulee mantelipohja, minä käytin kakkupohjaa. Alin pohja kostutetaan kevyesti. Väliin laitetaan kreemiä (minä laitoin sitruunavalmisrahkaa). Päälle nostetaan toinen pohjakerros ja se kostutetaan kevyesti. Levyn pinnalle laitetaan kreemiä tai täytettä ohuesti. Ja päällystetään ohueksi kaulaamalla marsipaanilevyllä. Leivoslevy viedään kylmään kovettumaan. Sen jälkeen siitä otetaan erikokoisilla muoteilla pienoisleivosaihioita. Kuorrutetaan pomadalla (minä tein mansikka ja kaakao valkuais&tomusokeri kuorrutetta). Ja lopuksi vielä koristellaan erilaisilla suklailla ja koristeilla. Sen jälkeen ei muuta ku leivoskahaville!
~~~
Aikaisemmat kommentit:
TUULI-TUKKA KIRJOITTI 21.02.2007 - 15:05
Ompa tosi tosi herkullisen näköisiä..nam nam.
HELI KIRJOITTI 21.02.2007 - 17:58
Nyt on niiiiin syötävän herkullisen näköisiä leivoksia, että minunkin jauhopeukalottoman on pakko kysyä leivontaa varten tarkennusta.
Kertoisitko tarkemmin pomadan (=sinun tekemäsi kuorrute?) teko-ohjeet ja miten päällystys sillä tehdään?
Kertoisitko tarkemmin pomadan (=sinun tekemäsi kuorrute?) teko-ohjeet ja miten päällystys sillä tehdään?
MERJA KIRJOITTI 21.02.2007 - 18:10
Heli: Joo siis Pomada on sellaista leipomoiden lämmitettävää kuorrutetta. Saman asian ajaa kotioloissa valkuaisista ja tomusokerista sekoitettu seos. Minä käytin punaseen kuorrutukseen mansikkatomusokeria ja ruskeaan kaakaotomusokeria. Niitä mitä kaupasta saa valmiiksi. Toki voi värjätä valkoistakin miksi haluaa. Itse kuorrutus on helppo tehdä kun laittaa leivosaihion vaikka pienen haarukan päälle. Lusikalla valuttaa kuorrutusta kipon päällä. Antaa valua ja siirtää ritilän päälle, veistä apuna käyttäen kuivumaan. Kannattaa antaa jähmettyä kuorrutteen ennenkuin laittaa nuita viivoja sun muita koristuksia, jos ei sit halua suoraan laittaa heti. Viivat on siis tehty sulasta suklaasta, pussista pursottaen. :)
ANSKU KIRJOITTI 21.02.2007 - 18:24
Voi aivan ihastuttavia minileivoksia :-)
Tämä on niin herkullinen blogi oi oi.
Onko mahdollista saada kunnon kreemin teko-ohjetta? ;-)
Tämä on niin herkullinen blogi oi oi.
Onko mahdollista saada kunnon kreemin teko-ohjetta? ;-)
MERJA KIRJOITTI 21.02.2007 - 18:36
Ansku: Mä en ite tee kreemejä, en tykkää henk koht yhtää sen mausta.. Viimeks koulussa oon tehny. Täytyis penkoa reseptejä. Mutta netistäkin löytyy kun pistää hakusanaksi kreemi tai voikreemi. :) Kokeile. Tai jos jollain on toimiva resepti niin laittakaa tähän kommentteihin. :)
PAULIINA KIRJOITTI 21.02.2007 - 19:54
Noi voi herran pieksut mitä olet viitsinyt taas piperrellä!Älä vaa sano,että noi pienet suklaapallerot olet kuorruttanut hopeakuulista ;-)Hienoja!
MERJA KIRJOITTI 21.02.2007 - 20:00
Pauliina: Nyt aloin ihan ääneen nauraan niin että koiratki säikähti! :0D Ne suklaapallot on Haaparannan tuliaisia. Mitähän lie olikaan nimeltään..en nyt kyllä muista. En vielä kuitenkaan oo niin pitkälle menny että alkaisin kuulia värjään :0D
KAURISLAPSI KIRJOITTI 21.02.2007 - 20:00
Hienoja!
Näitä olenkin halunnut monesti tehdä. Pitäis vaan saada omaa rauhaa vähän tai ehkäpä lastenkin kanssa onnistuis. Pitää varmaan ostaa tiheämpi ritilä vielä!
Näitä olenkin halunnut monesti tehdä. Pitäis vaan saada omaa rauhaa vähän tai ehkäpä lastenkin kanssa onnistuis. Pitää varmaan ostaa tiheämpi ritilä vielä!
PULLAHIIRI KIRJOITTI 21.02.2007 - 20:20
Siis todella söpöjä leivoksia. Pitääpä kokeilla itsekin, kunhan olo kohenee tämän sairastelun jälkeen.
ULLA KIRJOITTI 21.02.2007 - 22:03
Ooooh! Oli mun sanat kun aukaisin blogisi! Pitäisi kyllä itsekin tehdä...en vaan (onneksi) tykkää petit fourseista, joten saisi muut puputtaa!
NASUTTAJA KIRJOITTI 22.02.2007 - 08:15
Oih! Noihan on ihan kuin konvehteja! Tosi suloisia ja herkullisia! Olet sä jaksanut väsätä!
LINTU75 KIRJOITTI 22.02.2007 - 10:21
Juuri sellaisia kaunokaisia, joita söisin, mutten jaksaisi itse nyhrätä;)
Siis tuleeko marsipaani tuon kuorrutteen alle, kakkupohjaosan päälle?
Siis tuleeko marsipaani tuon kuorrutteen alle, kakkupohjaosan päälle?
MERJA KIRJOITTI 22.02.2007 - 10:29
Kaurislapsi: Joo tiheä ritilä pitää olla.. muuten kellahtaa kumoon kaakut :0/
Lintu: Nuissa on kyllä tekeminen.. Vieläku tekis kaikkiin erinäkösiin omat täytteet!! Tais olla kuitenkin ainu kerta ku kokeilen kotona nuita.. Oli pakko kokeilla, että vieläkö niiden tekeminen maistuu yhtä tylsälle. Ei maistunu kun ei tarvinnu tehä tuon enempää :0D
Lintu: Nuissa on kyllä tekeminen.. Vieläku tekis kaikkiin erinäkösiin omat täytteet!! Tais olla kuitenkin ainu kerta ku kokeilen kotona nuita.. Oli pakko kokeilla, että vieläkö niiden tekeminen maistuu yhtä tylsälle. Ei maistunu kun ei tarvinnu tehä tuon enempää :0D
KAILI KIRJOITTI 22.02.2007 - 18:19
Kysyn heti että mistä niitä Haaparannalta saa, Catalogista vai Netto..... (mikä sen nyt onkaan). Ihania leivoksia! Huomasin että Haaparannalla oli marsipaani kas halvempi kun suomessa ja kilo paketeissa myytiin.
MERJA KIRJOITTI 22.02.2007 - 18:25
Pallo: öööö hankala sanoo tarkkoja määriä.. tein vaan nuo mitä lautasella on.. ohjetta löytyy kun luet nuita aikaisempia kommentteja ja kuvien alla.. :0)
Kaili: Ostin muistaakseni siitä "Catalogi talossa" olevasta ruokakaupasta. Mä en nähny kilon paketteja. Puolen kilon kylläki ja halvempaa oli! :) Tästä lähtien sit sinne marsipaanin ostoon heh!
Kaili: Ostin muistaakseni siitä "Catalogi talossa" olevasta ruokakaupasta. Mä en nähny kilon paketteja. Puolen kilon kylläki ja halvempaa oli! :) Tästä lähtien sit sinne marsipaanin ostoon heh!
TIINU KIRJOITTI 22.02.2007 - 19:07
Nää on kyllä kauneimpia ilmestyksiä mitä oon nähny!!! Aivan ihania!
ANKKA KIRJOITTI 22.02.2007 - 20:33
Tosi söpöjä! Miuhun tuo marsipaani ei vaan oikeen uppoa, muuten varmasti hyviä.
PINKMAMA KIRJOITTI 23.02.2007 - 13:45
Wow!! Näyttää just siltä et kaipaa seurakseen vain kahvin/kuuman kaakaon ja hyvän ystävän tai oman rakkaan. :D
MERJA KIRJOITTI 23.02.2007 - 20:54
Tiinu: Kiitos :0D
Ankka: Sama täällä, en tykkää marsipaanista. Mut nuissa se ei kyllä maistunu kun sitä oli todella vähän.
Pinkmama: :0D
Hönttä: Kiitti :0)
Kaili: eeeen.. täältä Oulun läänistä kuiteski. ;0)
Ankka: Sama täällä, en tykkää marsipaanista. Mut nuissa se ei kyllä maistunu kun sitä oli todella vähän.
Pinkmama: :0D
Hönttä: Kiitti :0)
Kaili: eeeen.. täältä Oulun läänistä kuiteski. ;0)
SARI KIRJOITTI 26.02.2007 - 08:46
Olen pari kertaa eksynyt sivuillesi, Kotielämää sivujen kautta. Oletko koskaan kokeillut Kotigastronomi tuotteita. Aivan mahtavia. Jos haluat tietää lisää laita sähköpostia. Sinun tuotoksesi ja reseptisi innostavat laiskan pulskeaa kotikokkia kokeilemaan uusia reseptejä. Kiitos niistä!
PAULIINA KIRJOITTI 16.03.2007 - 18:10
MoiMerja! Kuinka tehdään mantelipohja??? Kuin kauan nää ihanat leivokset säilyy?
JACK BAUER KIRJOITTI 20.03.2007 - 10:31
Tuli vaan mieleeni että onko tuo alkuperäinen ohje jostain leivontakirjasta, kun itelläni on yksi kirja jostä löytyy petit foursien ohje, Ps. Olisi tosi mukavaa jos mitenkään voisit linkittää sivuni, kun tää sun blogi yksi mun ehdoton feivoritti.
MERJA KIRJOITTI 20.03.2007 - 12:09
Pauliina: mä kaivan resepti kätköistä heti kun ehdin sen ohjeen, nyt on kiire. Ja anteeksi en ole huomannut aikaisemmin tätä sun kysymystä :0/
Jack: Joo kyllä jossain kondiittorin kirjassa ainakin on ohjeita nuihin..ja varmaan netissäkin... Linkitän sinut het kun seur kerran päivittelen sivuja. Ja kiitos kommentista :) :)
Jack: Joo kyllä jossain kondiittorin kirjassa ainakin on ohjeita nuihin..ja varmaan netissäkin... Linkitän sinut het kun seur kerran päivittelen sivuja. Ja kiitos kommentista :) :)
MERJA KIRJOITTI 21.03.2007 - 10:19
Tässä yksi Mantelimassa pohjaohje minkä löysin..
Mantelipohja:
300 g Mantelimassaa
150 g Voita
200 g Kananmunia
20 g Vehnäjauhoja
Sekoita mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää munat ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Annostele massa matalalle reunapellille ja paista 190 asteessa. Pohjaa voi käyttää erilaisiin pienoisleivoksiin ja vaikkapa yhtenä pohjakerroksena täytekakkuun.
Mantelipohja:
300 g Mantelimassaa
150 g Voita
200 g Kananmunia
20 g Vehnäjauhoja
Sekoita mantelimassa ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää munat ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Annostele massa matalalle reunapellille ja paista 190 asteessa. Pohjaa voi käyttää erilaisiin pienoisleivoksiin ja vaikkapa yhtenä pohjakerroksena täytekakkuun.
PAULIINA KIRJOITTI 24.03.2007 - 20:10
Kiitos vastauksesta,,, miäkii olin jo melkein unohtanut kysyneenikään :) Koskahan innostuis kokeilee...
PÄIVI KIRJOITTI 16.05.2007 - 21:43
millä ihmeen konstilla saat noi kuorrutteet noin tasaisesti valutettua/laitettua leivosten päälle?pitäiskö sen olla niin "juoksevaa" että se valuu tasaisesti kaikkialle leivokseen?Onko vinkkiä miten kostuttaa pohjat tasaisen sopivaksi,aina jostakin kohtaa liian märkää...
MERJA KIRJOITTI 17.05.2007 - 08:56
Päivi: :0D Joo kyllä sen täytyy olla sen verran löysää, että kun valuttaa leivoksen päälle niin se lähtee valumaan. Mutta ei kuitenkaan liian liruakaan.. oikeastaan sen tietää vain kokeilemalla. Pullasutillakin voi kostuttaa kakkuja.. Mutta kannattaa ostaa siihen hommaan ihan oma suti, eikä käyttää esim kananmunasutia. Tsemppiä :)
KATJA -SOKERIHERKKU KIRJOITTI 17.08.2007 - 19:35
Nää on ihan mielettömän hienoja!! Oon näitä ennenkin käynyt ihastelemassa :) Näitä vois koittaa joskus kun olis paljon aikaa (ja pitkä pinna;))
TUULIA KIRJOITTI 13.09.2007 - 13:25
Nää on nii ihanan näkösii :) varmaa nii kova työ tehtä tälläsii paljon..
MEREWEN KIRJOITTI 04.10.2007 - 09:55
Tosi ihania, tahtoo kokeilla joskus. Monasti vierailen ihailemassa luomuksiasi, ja nyt oman blogin perustettuani linkitin blogisi sinne, toivottavasti et pahastu.
VIPPE KIRJOITTI 23.10.2007 - 17:01
Ihania,pitää kokeilla! Mutta, voiko petit foureja muuten pakastaa?? Tietääkö joku??
GLICO KIRJOITTI 02.11.2007 - 11:23
Oijjoijoi, kun tulee vesi kielelle, ihanan näköisiä pikku leivoksia :)
MERJA KIRJOITTI 24.01.2008 - 16:55
Vippe: Anteeksi, kysymyksesi on mennyt ohi minulta. Kyllä voi pakastaa.
LEIPURIHIIVA KIRJOITTI 30.01.2009 - 20:59
Hei, pikainen kysymys, että jos leivon leivokset tänä iltana niin säilyvätkö huomiseen jääkaapissa? Vai onko maku parempi ihan tuoreeltaan? Laitetaanko marsipaania vain päälle, eikä alle? Olen ihan aloittelija vasta ja nämä sinun leivoksesi vaikuttivat aivan ihanilta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja