Siskoni tekee varmasti maailman parhaimmat vaniljapullat! Pakkohan se ohje oli saada :) Mutta vaikka on saman resepti, niin silti siskon tekeminä nämä olivat vielä paremmat.. :)
Vaniljapullat
200 g Rasvaa
11 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Kardemummaa
1 tl Vaniljasokeria
4 dl Maitoa tai Vettä
50 g Hiivaa
1 tl Suolaa
1 dl Sokeria
Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Liota haalean maidon/veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota.
Täyte:
100 g Pehmeää rasvaa
2 dl Tomusokeria
2 tl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Halutessa täytettä enemmän pulliin, voi täytemäärän tehdä kaksinkertaisena.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi 35x50cm. Levitä täyte, kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. Asettele paperivuokiin. Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Mikäli haluat pullista munattomia, voitelun voi jättää väliin. Paista 200 asteessa, kauniin ruskeiksi.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KATRI KIRJOITTI 15.04.2009 - 21:54
Mulla käytössä tää ihan sama ohje, omalta äidiltäni olen sen saanu joskus tosi kauan sitten. Tulee aivan ihania pullia ;)
NOORA KIRJOITTI 16.04.2009 - 07:23
Näyttää tosi herkullisilta :) Voin vaan kuvitella, miten hyviltä nää maistuu..!
SYSTERI KIRJOITTI 16.04.2009 - 11:59
No tulipas kehuja :-D Taitaa olla vain niin, että kaikki maistuu kylässä paremmalta... tosi hyvä ohje tämä on, ei tahdo pullat ehtiä useinkaan pakasteeseen asti, kun ne on jo kummasti hävinneet.
JOHANNA KIRJOITTI 16.04.2009 - 12:16
Nam! Nämä ovat kyllä tosi hyviä! Lapsuudesta muistan kun äiti paistoi nämä ilman paperivuokaa ja sitten leivinpaperilta veljen kanssa noukittiin sitä "karkkia" mitä oli pullista valunut :o)
MERJA KIRJOITTI 16.04.2009 - 21:30
Systeri: En kehunu "turhaan", sää oot hyvä leipomaan :D Ja nämä pullat on kyllä vähän liian hyviä. Saa kiikuttaa suoraan pakkaseen ;)
SUSANNA KIRJOITTI 18.04.2009 - 14:09
Miten täydellisen kauniita pullia ja makukin varmasti kohdallaan. Näitä täytyy kokeilla...
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 21.04.2009 - 17:55
Kuulostaa ja näyttää tosi herkullisilta:)) Menee kokeilulistalle!!!!
JONNA KIRJOITTI 12.07.2011 - 13:40
Tämän ohjeen löydettyäni innostuin tekemään pullaa vaikka edellisen kerran olen pullaa leiponut joskus yläasteella :D
ANNI KIRJOITTI 05.08.2011 - 12:58
Huh, pullat uunissa! :-) Näyttää niiin houkutteleville! Itselläni ainakin tuosta perusannoksesta täytettä tuli oikein kylläisesti, ylikin jäi niin paljon, että jouduin kaatelemaan vielä pyöriteltyjen pullien päällekkin. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu minunkin leivonnaiset :-) Kiitos ohjeesta!
NANNU KIRJOITTI 07.08.2011 - 15:31
Kumpaan yleisesti ottaen olette tehneet, veteen vai maitoon :-) koskaan en ole pullaa viellä leiponut ja nyt pähkäilen kumpaan se kannattisi tehä :-) ..?
MERJA KIRJOITTI 07.08.2011 - 16:43
Nannu: Itse teen aina veteen pullan. Mutta ihan kumpi vain käy. Maito kun täytyy lämmittää niin kannattaa tarkistaa ennen kuin hiivan laittaa, että ei ole liian kuumaa. :) Ei muuta kuin kokeilemaan! :)
Aivan loistavia pullia tuli :3
VastaaPoistaMukava kuulla :)
PoistaKokeilin tällä ohjeella tehdä tänään kansallisen pullapäivän kunniaksi pullia ja tuli aivan loistavan hyviä, varmaan pehmeimmät pullat mitä olen koskaan maistanut ;) Jännitin aluksi millainen taikina tulee, kun ei ollut ihan peruspullataikina mihin olen tottunut, mutta helppo ja onnistunut taikina tulee näin :)
VastaaPoista-Leipomisesta innostunut harrastelija "leipuri" :)
Tosi kiva kuulla :) Mukava että olet innostunut leipomisesta.
Poistaonko kukaan kokeillu niin et laittas tomusokerin tilalle hienoasokeria voiko niin tehdä
VastaaPoistaOnnistuu tehdä, mutta siitä koostumuksesta tulee vähän erilainen. :)
PoistaTein tämän ohjeen mukaan mutta lisäsin täytteen päälle ripauksen kanelia.ai nam että ovat hyviä
VastaaPoistaKiitos viestistä :) Hauska kuulla!
PoistaHei!
VastaaPoistaVoiko nämä tehdä niin ettei laita pullia paperivuokiin vai "vuotaako" täyte jotenkin pullien läpi?
Voi Anteeksi ihan kamalasti, että en ole vastannut! Voi harmin paikka kun en ole huomannut. Voi olla että se sieltä saattaa vähän valua.
PoistaKuulostaa hyvältä reseptiltä. Mietin vain, että kohotetaanko taikinaa tavallisen pullataikinan tapaan ennen täytteen levitystä?
VastaaPoistaKyllä kohotetaan.
PoistaHeippa!
VastaaPoistaLeivoin juuri noita vaniljapullia. Minulla ei ollut tosin vuokia, mutta hyviä silti tuli. Maku nam, nam!
Voi kun kiva kuulla! :)
PoistaVoisi se lukea ohjeessakin että kohotetaan ennen täytteen levitystä.
VastaaPoistaOlet oikeassa! Se on unehtunut tekstistä kokonaan. Jospa kaikilla on pullat silti onnistuneet hyvin. :) Mukavia leipomishetkiä sinulle!
PoistaTein näitä juuri pari pellillistä. Vanhemmilleni jötka todella ovat tykästyneet.
VastaaPoista