maanantai 21. toukokuuta 2007

Värjätty sokeri


Tässä kiva idea kakkujen ja jälkiruokien koristeluun. Laita pussiin sokeria haluamasi määrä. Sekoita elintarvikeväriä pieneen tilkkaan vettä ja lisää vesi sokerin sekaan. Sekoita hyvin, niin että sokeri on värjääntynyt kokonaan. Helppoa ja kivan näköistä :)
~~~
Aikaisemmat kommentit:
TIANI KIRJOITTI 21.05.2007 - 17:40
MAHTAVAA!!!!! Loisto idea.
MARENKI KIRJOITTI 21.05.2007 - 18:17
Vautsi, mikä idea! Pitää testata ehdottomasti!
VESSELI KIRJOITTI 21.05.2007 - 18:36
Kuulostaa ja näyttää tosi kivalta =) Kiitos vinkistä
LAURA KIRJOITTI 21.05.2007 - 18:41
Hei kiitos ideasta, en nimittäin henno ostaa kaupasta kalliita värikidesokereita, niin tulee tämä ohje tarpeeseen:)
MERJA KIRJOITTI 21.05.2007 - 18:50
:0) Sokeri saattaa hieman kovettua aluksi, mutta kun sitä sekoittaa niin hyvää tulee!
SIEPPI  KIRJOITTI 21.05.2007 - 20:55
Päästääkö tuo sokeri väriä pahasti? Olen Prima-mausteilta tilannut vihreää ja punaista, kun en ole itse uskaltautunut kokeileen, jos se väri värjää sitten jokapaikan. :)
Täytyispä vaan kokeilla, sais kivoja värejä :)
MARIKA KIRJOITTI 21.05.2007 - 21:16
Hieno idea!
MIMOSA KIRJOITTI 21.05.2007 - 21:39
Ihana idea :) Mites tuo väri sitten pysyy tuossa? Jos vaikka pullan päälle ripottelee, niin onkohan väri vielä tallella paistamisen jälkeen? :)
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 21.05.2007 - 22:16
Kokeilin itsekin samaa asiaa viime viikolla, hyvin onnistui! Viikonloppuna tein jälkiruuaksi vadelmamoussea ja ripsautin sitten kauniin vaaleanpunaista sokeria tarjoiluvaiheessa koristeeksi kohmeisten pakastevadelmien päälle. Oli tosi kauniin näköistä, vaikka itse sanonkin.
MERJA KIRJOITTI 22.05.2007 - 05:39
En ole paistettaviin tuotteisiin kokeillut tätä.. Varmaan raesokeriakin voisi värjätä, onhan sitä kaupassakin värjättynä. Kokeilkaapa joku pullien päälle ja kertokaa miten kävi :)
ÖRKKI KIRJOITTI 22.05.2007 - 13:11
Kävisikä kenties hattaraan?
MERJA KIRJOITTI 22.05.2007 - 13:56
Örkki: Käy varmasti :) Eipä ole tullut hattaroita tehtyä ikinä.. XD
ÖRKKI KIRJOITTI 22.05.2007 - 19:33
Mä oon tehny pari kertaa, ostin sellatten pikkuisen hattarakoneen aikoja sitten. :)
MERJA KIRJOITTI 22.05.2007 - 20:29
Örkki: Sellanen on hauska vaikka lasten synttäreillä :)
AATUN ÄITI KIRJOITTI 22.05.2007 - 21:16
Heh, mää yritin ristiäisiä enne värjätä sokeria pelkästään sillä värijauheella, eikä siis onnistunu. En uskaltanu laittaa vettä sekaan. Mutta se siis onnistuu näemmä, eli täytyy kokeilla. Kiitti tästä :)
JULIA KIRJOITTI 22.05.2007 - 21:50
mahtavaa kiitos vinkistä
MERJA KIRJOITTI 23.05.2007 - 05:45
Aatun äiti: Joo vettä laitetaan ihan tosi vähän, vain sen verran, että pastaväri liukenee nestemäisempään muotoon. Ja sitä nestettä ei laiteta kuin tippa sokerin sekaan. :) Ei muuta kuin kokeilemaan!
HJELP KIRJOITTI 23.05.2007 - 21:06
Hei! Lintunen lähetti mut tänne kysymään sulta vinkkiä. Eli tässä pulma. Mun pitäisi tehdä nalle puh kakku. Päällinen tulee marsipaanista. Millä teen kasvot? Eli jostai muistan lukeneeni lakritsan..? Onnistuuko suklaalla? Miten se suklaa käyttäytyy marsipaanin päällä, jos teen koristelun jo edellisenä iltana? Lisäksi kysyn vielä, että onko hyvä vai huono pursottaa kakun reunat kermalla? Teen siis vaan pään ja korvat. Kiitos jo etukäteen. Oon vielä ihan alottelija näissä kakuissa, mutta eiköhän se tästä.. :)
MERJA KIRJOITTI 24.05.2007 - 06:17
Hjelp: :0) Laitatko mulle tähän mailiosoitteesi tai mailaa mulle jotain osoitteeseen mennuska@gmail.com niin laitan sulle sitä kautta vinkkejä. Tulee muuten hirveen pitkä vastaus tähän ja mielummin mailaan henk koht :)
VESIKIRPPU KIRJOITTI 24.05.2007 - 13:06
Wau, ihana idea, kiitos! Pakko oli kokeilla, useampaakin väriä, ihania! :)
Tiedätkö säilyykö tämä samanlailla kun värjäämätön sokeri?
MERJA KIRJOITTI 24.05.2007 - 14:43
Vesikirppu: Mä olen tehnyt sitä aina sen verran kuin on tarvis. Mutta kyllä se säilyy. Ensin kun se kuivuu niin sitä voi vähän "muokata", että ei ole paakkuja. :)
MERJA KIRJOITTI 25.05.2007 - 23:40
Tulipa lisäidea tähän sokeriin, voisi tehdä kivan säväyksen kun laittaisi pari tippaa jotain makua näihin :) Vaikka appelsiinia.. Pitäisi kokeilla..
MAMMA KIRJOITTI 26.05.2007 - 21:58
Onko confetilla ja bake and partyn tuotteilla jotain eroa, en osaa päättää mistä tilata
MERJA KIRJOITTI 26.05.2007 - 22:29
Mamma: Ainakin ennen on ollut B&P:llä pitemmät toimitusajat, Confetilla tulee salamana ;0) Ja tuote valikoimassa on jotain eroja..Ja hinnoissakin joissakin pieniä eroja..Mutta katsele vaikka toimitusehtoja ja valikoimaa, jos et osaa päättää :0D ..Molempiin olen ollut tyytyväinen itse. Ei muuta ku ostoksille :)
MARIA KIRJOITTI 27.05.2007 - 09:50
Tätä pitääki testata, kiitti vinkistä :o)
KATRI KIRJOITTI 27.05.2007 - 18:57
Ihanan näköistä. :)

Olen ennenkin käynyt kurkkimassa ihania kakkujasi ja marsipaanikoristeita. Ne on aivan upeita taidolla ja ajatuksella tehtyjä. Äitienpäiväkakutkin oli niiiiiiiin ihania. Ei sanat riitä kehumaan.

Kävin ihmettelemässä marsipaanipuodin puolellakin. Wow!
MAMMA KIRJOITTI 27.05.2007 - 21:08
Kiitos Merja neuvoista, ei muuta kun tilamaan
MARIE KIRJOITTI 01.06.2007 - 22:02
Moikka. Kiitos tästä loistavasta sokeri ideasta. En ole raaskinut ostaa niitä valmiiksi värjättyjä sokereita, nyt ei enää tarvitse pähkäillä sitä!
Kookoshiutaleita olen itse joskus värjännyt ja niistä tulee myös tosi kivoja , siis jos tykkää kookoksesta! ;) Ne ei muuten sula jos leivonnaisen pinta on kostea! :)
JENNI KIRJOITTI 16.08.2007 - 15:38
Hei! Kiitos AIVAN MAHTAVISTA sivuista, kuolaan aivan.. Tämä värjätty sokeri oli todella hieno idea, kokeilin lasten kanssa pulliin ja tuli tosi kivoja sekä raesokerista että hienosta. Leivoimme taikinasta levyn ja painelimme piparkakkumuoteilla, tuli sydän, hevonen ja nalle pullia. Ihanan värikkäitä ja lasten koristelemia. Väri pysyi uunissa hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja