lauantai 10. joulukuuta 2011

Luumu-juustokakku


Annilla oli eilen nimipäivä ja "perinteisesti" juhlistettiin sitä perheen kesken. Neiti ilmoitti heti aamulla, että tahtoo prinsessakakun, mutta nyt joutui tyytymään luumukakkuun ;) Jospa sitten synttäreillä olisi pöydässä prinsessajuttuja. Tämä luumu-juustokakku on kyllä mainio vaihtoehto joulupöytään. Lisättyä sokeria ei välttämättä tarvitse, mutta laitan sen tähän reseptiin ehdolle, jos joku haluaa kakusta makeamman. Kannattaa siis maistaa täytettä kun se on valmis.

Luumu-juustokakku

Pohja:

175 g kaneliässiä
75 g sulatettua rasvaa

Laita keksit vahvaan pussiin. Murskaa keksit hienoksi kaulimen avulla. Sekoita keksimurska ja sulatettu rasva keskenään. Aseta tarjoilualustalle irtovuoan reunat tai kakkurengas (20-24cm halkaisija). Leikkaa leivinpaperista reunojen sisäpinnalle suikale. Näin saat reunasta siistimmän. Painele keksiseos pohjalle.

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Valion vanilja-rahkavalmistetta
1 prk (300g) luumumarmeladia
(1 dl sokeria)
2 dl kermaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja marmeladi keskenään. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen. Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Sekoittele liivateseosta hetki. Älä lisää sitä kiehuvan kuumana. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin. Pakastimessa hyytyminen kestää vain hetken. Irroita kakkurengas ja lopuksi leivinpaperi varovasti. Koristele kakku tuoreilla luumulohkoilla, kanelitangoilla, ripauksella kanelia.. Reunoille voit painella pieniä pipareita.

Aikaisemmat kommentit:
ELLU KIRJOITTI 11.12.2011 - 12:22
Onpa taas niin herkullisen tuntuinen ohje.
Tätä pitää kokeilla tyttären synttärinä, kunhän tulee joululomalle 22.12 (synttärit 21.12).
Tuo edellinen ohje pitää myös kokeilla.
Kiitos, kun jaat ohjeitasi myös muiden iloksi!
Aiemmat ohjeet ovat saaneet tarjoiltuina suuren suosion.
Kiitos niistä!
Rauhallista joulun odotusta!
MAARIT KIRJOITTI 11.12.2011 - 19:51
Tämä on nyt hyytymässä jääkaapissa glögi-juustokakun epäonnistuttua lähes totaalisesti. Jospa tästä olisi iloa huomisessa kerhossa :)
MERJA KIRJOITTI 12.12.2011 - 20:52
Ellu: Tämä kakku oli tosi hyvää. Varsinkin seuraavana päivänä. Ja jos haluaa tehdä esim joulupöytään jo etukäteen tämän, niin sen voi pakastaa. Tosi kiva kuulla, että laittamani ohjeet ovat olleet käytössä ja olleet herkullisia! Ihanaa joulunaikaa myös teille!
Maarit: Toivottavasti onnistuu tällä kertaa. Millä ohjeella kokeilit glögikakkua? Tosi harmi, että epäonnistui. Mikä kakulle tuli?
SATU KIRJOITTI 20.12.2011 - 11:33
Herkullisen näköinen kakku. Etenkin nuo reunakoristeet ovat hellyyttävät <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja