sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Muurinpohjaletut


Muurinpohjaletut  n.15 isoa lettua

Taikina:

1 ½ l maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
1 dl sulatettua rasvaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria

Paistamiseen: rasvaa

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, suola, sokeri ja rasva, sekä lopuksi jauhot. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Paistamisen helpottamiseksi laita taikina 1½ l limsapulloihin. Käytä paistamisessa apuna rasvaa. Halutessasi voit korvata osan vehnäjauhoista ohrajauhoilla.

Millä reseptillä sinä paistat muurinpohjalettuja ja minkä lisukkeiden kera nautitte ne? Jaa resepti kommenttilaatikkoon meidän kaikkien iloksi. 




Lettujen paiston ohessa on mukava seurata lintupariskunnan touhuja vanhassa linnun pöntössä. "Sisustuspöntön" malli ei ole ollut vuosien saatossa mieluinen eteisen vuoksi ja siksipä se onkin tukittu, että poikaset pysyvät pöntössä.
~~~~

 Aikaisemmat kommentit:

ANUNANU KIRJOITTI 24.06.2012 - 17:58
Namnamnam!!! =))) Itse laitan aina ohrajauhoja puolet, koska siitä tulee hyvä rapea, viljainen maku lettuihin =)
MERJA KIRJOITTI 24.06.2012 - 18:16
Anunanu: Mukava kuulla! Täytyy ensi kerralla kokeilla.
KIRSI KIRJOITTI 24.06.2012 - 19:45
Oih... näitä on kyllä pakko paistaa ja pian!! Herkkua!! Täytyykin laittaa muistiin nuo ohrajauhot!
RAVOSA KIRJOITTI 25.06.2012 - 07:06
Nam..meidän letut paistui pannulla ja sisällä kun vettä satoi,täytteeksi laitettiin mansikkahilloa ja vanilijajäätelöä :p Muurikkaletut teen yleensä vichyyn ja laitan myös ohrajauhoja :)
ARJIS KIRJOITTI 28.06.2012 - 22:09
Nam! Ehdottomasti ohrajauhoja taikinaan! :) Ja paisto vaiheessa kun ensimmäisen kerran kääntää niin siihen lisää hunajaa (iha kunnon loraus ;)! Tarjoillaan mansikoiden ja mustikoiden kans kera jäätelön tai vaniljavaahdon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja