perjantai 6. heinäkuuta 2007

Hääkakkuja


Huh, selvisin tästä päivästä :) Minulla oli hääkakku urakka tänään. Sain kunnian tehdä kakut isoihin häihin. Parina päivänä olen tässä valmistellut kyseistä urakkaa mm. tehden koristeet, pohjat, kuorrutteet valmiiksi. Aamulla sitten pakkasin auton täyteen tavaraa ja matkustin hääpaikalle täyttämään ja päällystämään kakut. Häät ovat isot ja niinpä niihin tehtiin yhteensä kymmenen kakkua. Yhdeksän kakkua tulee tuohon telineeseen ja yksi kakku on sitten gluteeniton ja laktoositon. Telineessä on siis kerralla 3 kakkua ja alimmalle tasolle siirretään aina uusi kakku. Luulisi kakkua riittävän myös osalle porukasta santsikierroksellekkin. :)


Kakun väliin laitettiin seos tuorejuustosta, kermasta ja tuoreista mansikoista. Oli muuten tosi hyvää, vaikka ite sanonkin. Tuoreet mansikat on kyllä ihania kakun täytteissä. Kostutus on ananasmehua. Kuorrute on vaaleanpunaista vaahtokarkkimassaa. Päällä olevat koristeet ovat marsipaania, pikeeriä ja sokerikuulia. Reunoilla on värjättyä kreemiä. Näissä kuvissa ei nyt pääse oikein oikeuksiinsa tuo ihana helmikoriste, jonka morsian hoksasi kiertää telineen ympäri. Sopi hyvin kakun väreihin. Kakun koristeena on lasinen, ihana joutsenpari.


Tässä on pieni 3 munan gluteeniton ja laktoositon mansikkakakku. Välissä GoGreen vanillavaahtoa, ei vaahdotettuna sekä boysenmarjahilloa. Kostutus ananasmehulla ja päällä pakastemansikoita. Niiden päällä kiille ja reunoilla laktoositon kermavaahto.



Tässä kakkujen täyttökuva.. sarjatyöstentelynä tulee nopeinten tulosta..


Jääkaapit täyttyi kakuista..


Ja tässä vielä kuva kakkuruusuista. Ruusut tein siis jo aikaisemmin, niin että ne ehtivät hieman kuivahtaa. Ne suihkautettiin pinkillä spray elintarvikevärillä huurteisen väriseksi.
Sydänmelliset onnittelut hääparille <3
~~~
Aikaisemmat kommentit:
EBE KIRJOITTI 06.07.2007 - 19:46
Olet ollut tosi ahkera! Muista nauttia myös kesästäkin :). Mahtava urakka näitten hääkakkujen teko. Todella upeita. Näihin häihin olisin voinut tulla kuokkimaan ihan kakkujen takia.
LADY KIRJOITTI 06.07.2007 - 19:48
Todella upeita kakkuja. Olet kyllä oikealla alalla! Kakkutaiteilija...=)
MERJA KIRJOITTI 06.07.2007 - 20:06
Kiitos teille :) Oli kyllä ihanaa tehdä näitä. Eiköhän tässä nyt päästä vähän lomallekkin, kun sain tämän urakan tehtyä.. Tosin seuraavien häiden kakkusuunnitelmia pitäisi tehdä jo.. :)
ERIKA KIRJOITTI 06.07.2007 - 20:29
Voi että miten kaunis!!! Kyllä olet taitava *ihailee*
PAULIINA KIRJOITTI 06.07.2007 - 20:45
No voi hyvät hyssykät sentään, miten uljas kakkurivistö! Kertakaikkiaan upeat kakut!
MARENKI KIRJOITTI 06.07.2007 - 20:52
Voi herrajumala, kuinka MAHTAVAT kakut, kertakaikkiaan MEGAUPEITA!!! Voiko kakku enää kauniimmaksi tulla... taas mua harmitta, että omat häät on ollu jo vuosia sitten :)
Mutta tosiaan, on siinä kyllä ollut urakkaa, kyllä saat olla tosi ylpeä itsestäsi!!!!!!!
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 06.07.2007 - 21:02
Siis uskomattoman kauniita kakkuja, täällä aivan mykistyneenä haukon henkeä!!!!
KATA KIRJOITTI 06.07.2007 - 21:17
Aivan ihanan herkkiä ja kauniita kakkuja! Mä oon ihan in laav! :D
KATJA -SOKERIHERKKU KIRJOITTI 06.07.2007 - 21:20
Marenki sanoikin juuri samat asiat kuin mitä itse ajattelin :D *roppakaupalla aplodeja*
JASMIINA KIRJOITTI 06.07.2007 - 21:32
Onpas tooosi kauniita kakkuja, tuo kakkupohjakin oli niin hieno , oletko ottanut reunat pois?Ja millä reseptillä teet pohjat jos saa udella??Kuinka paljon kostutat kakkua ettei tule liian märäksi,Kiitti jos viittit vastata, vielä yksi kysymys, mitä eroa on vaahtokarrki ja sokerimassalla???
SYSTERI KIRJOITTI 06.07.2007 - 22:05
Oooohhh! Nyt on pakko kommentoida pitkästä aikaa, todella upeaa käsityötä jälleen kerran!!! Enpä ole tällaisia hääkakkuja missään nähnyt, tämä on varmasti monen häävieraan ihmettelyn aihe :-) Aivan ihana tuo lasinen joutsenpari ja kaikki muutkin yksityiskohdat - huurteiset ruusut, helmet ym. koristukset... niin kaunis... huokaus...
TUULI-TUKKA KIRJOITTI 06.07.2007 - 22:55
No on sulla ollu kerrassaan paljon työtä!! Mutta aivan upeat ovat tuotokset!! Huomenna onkin se maaginen päivä kun kovin monet sanovat kumppanilleen tahdon...noh kukapa ei sanoisi jos tuollaisia teoksia pääsisi lohkaisemaan:0)
TARJA V KIRJOITTI 06.07.2007 - 22:57
Voi vaude,siiis todella kauniita ja herkkiä kakkuja olet saanu aikaan!
ULLA KIRJOITTI 06.07.2007 - 23:10
No huh huh miten hienoja kakkuja!
On sulla kyllä ollut urakka! Tuo gluteenitonkin kakku on niin hieno ja ryhdikäs että :)!
HANNAH KIRJOITTI 06.07.2007 - 23:28
No on sulla ollut käsityötä!!!! Mitäs näistä osais sanoa vielä.. ihania ja niin herkän romanttisia..täällä oli vaikka mitä muutakin kivaa kun en ole muutamaan päivään käynyt.. henkeä haukon ja taputtelen pieniä kätösiäni.. :)
MINNA KIRJOITTI 06.07.2007 - 23:29
WAAAAUUU! Ihan mielettömän hieno hääkakku ja mahtavan urakan olet tehnyt noiden kanssa. Ihailen tuollaista ammattitaitoa, homma hanskassa vaikka yhdellä ihmisellä noin monta kakkua tehtävänä. Nämä hääkakut taitaa olla niitä kondiittorin ihanimpia töitä.
MERJA KIRJOITTI 06.07.2007 - 23:29
Voi teitä, ootte ihania kommentteineen :) Kiitos paljon!
Jasmiina: En ole reunoja ottanut pois :) Pohjat on tehty renkulavuoissa, siis sellaisessa missä ei ole pohjaa. Nämä pohjat on tehty kakkuohjeella johon tulee myös kuumaa vettä sekä rasvaa. Vähän tuhdimpi pohja. En osaa sanoa minkä verran laitan kakkuun kostuketta, se tulee niin näppituntumalla jo.. :) En ikinä mittaa sitä sen kummemmin. Kerran olen tehnyt sokerimassaa itse ja tuskin tulen tekemään enää. Ei ollut minun makuuni. Todella äklöä. Valmista en ole ostanut.. En tiedä sitten onko se parempaa.. Tuota vaahtokarkkitaikinaa olen tehnyt paljon. Se on minun mielestä tosi mukavaa käsitellä, helppo tehdä, hyvän makuista ja voi värjätä mielensä mukaan. Ja saa kaunista jälkeä. Ensimmäisellä kerralla tuo vaahtokarkkimassa voi tuntua epätoivoiselta, mutta kun oppii niksit niin se on tosi kiva juttu.
Systeri: Kiitos paljon :) Mukavaa, että tututkin uskaltaa joskus tänne kommentoida.. ;)
MERJA KIRJOITTI 06.07.2007 - 23:39
Minna: Joo ehdottomasti on ihanimpia töitä. Pidän kunniaasiana, että saa tehdä tällaisen työn. :)
KAARINA KIRJOITTI 07.07.2007 - 00:14
Tosi ihanat kakut! Nyt alkoi kiinostamaan, että missä suhteessa laitoit täytteeseen niitä tuorejuustoa, kermavaahtoa ja mansikoita...? Minun pitää pari mansikkakakkua tehdä ensi viikolla, ja tuo täyte kuulosti houkuttelevalta. :-)
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 07.07.2007 - 00:34
Siis nyt menin hetkeksi ihan mykäksi...VAU!!!
Taatusti ihanimmat hääkakut joita koskaan olen nähnyt!! Olet kyllä uskomattoman urakan tehnyt!! Kauniit ja persoonalliset kakut, joissa on kyllä kaikki kohdallaan! Värit, koristeet, pursotukset... ja kaikesta päätellen myös maku!! Upeaa!!
SIPE THE MORSIAN KIRJOITTI 07.07.2007 - 06:38
Minä olen se onnellinen jolle nuo kakut on! Meinas itku tulla kun näin nuo valmiina. Tajuttoman kauniita. Kokkiväkikin haukkoi henkeä kun näkivät nuo.
Lämmin kiitos Merjalle <3
NETTA KIRJOITTI 07.07.2007 - 08:38
UPEITA KAKKUJA! ja on sulla ollut mieletön urakka tehdä nuo kakut,mutta varmasti todella mieluisa tuollaiselle mestarille,olet niiiiin TAITAVA. :)
todella kauniit ja upeat koristelut :)
muuten,miten kun laittaa esim: täytekakun päälle valmiiksi marsipaanikoristeet esim:kukkia ja laittaa kakun sitten jääkaappiin (jos on pakko koristella kakku ennen syöntiä ihan valmiiksi) ja sitten kun kakun ottaa pois jääkaapista muutaman tunnin kuluttua niin koristeet ovat sulaneita ja vetisiä....pystyykö sitä jotenkin estämään?
oliko noissa kakuissa olevat marsipaanikoristeet alkaneet sulamaan/hikoilemaan jääkaapissa kun ne oli koristeltu ihan valmiiksi ennen syöntiä?voiko tuo pinta vaikuttaa siihen että onko marsipaanikoristeet kerman /vaahtokarkkimassan päällä?
huh tulipas pitkä sepostus.. :) :)
NETTA KIRJOITTI 07.07.2007 - 08:52
onko nuo pohjat monen kananmunan pohjia,ovat niin muhkeita.
onko se ohje millainen,kun tulee kuumaa vettäkin..en ole ikinä kuullutkaan sellaisesta kakkupohjasta.
voitko laittaa ohjeen,olisi kiva kokeilla tuollaista pohjan ohjetta! :)
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 10:20
Kiitos taas teille :0) Olen kyllä itsekkin iloinen siitä miten nuo onnistui.. Kerrankin pystyn olemaan tyytyväinen omaan suoritukseen.. paria pikkuvirhettä koristelussa mukaan ottamatta ;0)

Kaarina: Hankala sanoa suhteita, jos ajatellaan tuota hääkakkua. Sinne tein reilusti täytettä ja sitä jäi hieman ylikin. Tuollaisiin siirrettäviin kun ei voi laittaa mahdottomia kerroksia, ettei telineeseen siirrettäessä kerrokset ala liikkumaan. Mutta hyvän täytteen saat aikaiseksi esim. 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 2-4 dl kermaa (ei vaahdotettu määrä), ja mansikoita silppuna niin paljon kun haluaa. Niin ja sokereilla pitää maustaa. Mansikoita minä laitoin ihan reilusti täytteeseen. Sen olivat reippaat apulaiset silpunneet ed päivänä. Oli suuri apu.

Sipe The Morsian: Suuri kiitos teille, että sain tehdä nämä!! Ihan en saanut sinua kuitenkaan itkemään ;0) Ihanaa, että oletta nuin tyytyväisiä. Joudutte nyt varmaan kaikille erikseen kertomaan mitä on vaahtokarkkimassa, heh. Laitappas jotain kautta vielä viestiä, miltä maistui.. Ainakin täyte näytti menevän kaupaksi.. :) Ihanaa, onnellista hääpäivää teille!! <3

Netta: Tätä minäkin jännitän, eli miten käy koristeiden. Sen verran pitkä matka oli tuonne hääpaikalle, että koristelin eilen ne. Toisaalta taas, tuo vaahtokarkkimassa "kovettuu" jääkaapissa, eikä hikoile niinkuin marsipaani. Ainakin eilen näytti niin kun kakut oli olleet kaapissa monta tuntia. Mutta paremmin tiedän kun häät on vietetty miten oli käynyt. Uskoisin, että ne on säilyneet suht hyvin. Hieman ovat varmaan pehmenneet, mutta se ei haittaa. Yleensä aina laitan koristeet vasta vähän ennen tarjoilua. Tämä oli poikkeustapaus. Jos kakut olisi tulleet marsipaanin päälle niin silloin olisin varmaan ajanut tänään uudelleen hääpaikalle koristelemaan.

Tuo kakkupohja on nimeltään sienikakkupohja. Esimerkiksi tässä linkissä on yksi ohje: http://nami.vuodatus.net/blog/408639#comments . Tuota kyseistä ohjetta en ole kokeillut. Sienikakkupohja on tukevampi. Vesi täytyy olla sitten kiehuvaa kun sen laitat sinne kananmunasokeri vaahtoon. Jos ei ole niin kakku läsähtää uunissa. Toivottavasti tässä oli tarpeeksi vastausta kysymyksiisi :)
NETTA KIRJOITTI 07.07.2007 - 10:47
kiitos paljon merja kun jaksoit vastailla! :) kokeilen tehdä seuraavlla kerralla tuolla sienikakkupohjalla (hauska nimi ;) en meinaan ole ikinä tuollaisesta pohjasta mitään kuullutkaan,minulle ihan uusi juttu!kiitos linkkivinkistä.yritetään muistaa laittaa vesi kiehuvana;) nuo marsipaanikoristeet todella aiheuttaneet minulle vaivaa,kun tein tosiaan kerran kakun mihin joiduin koristelemaan valmiiksi sen jääkaappiin ja syöntihetkellä se oli rumasti kukat sulaneet ja hikoilleet.
jos joskus joudun tekemään kaappiin valmiiksi...niin kannattaako alle sitten laittaa vaahtokarkkimassaa ja siihenpäälle marsipaani koristeet, ?eikä marsipaani
n tai kerman päälle ? jos säilyisivät sitten paremmin. vai kannattaisiko kaiikki koristeet tehdä siitä vaahtokarkkimassasta päällys ja koristeet, jos kakku joutuu olemaan jääkaapissa valmiina koristeinee päivineen?
todella kiva kokeilla erilaista kakkupohjaa!jos saisin tuollaisen muhkean pohjan kerrankin aikaiseksi:)
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 10:55
Minulla on se mielikuva tuosta vaahtokarkkimassasta, että se ei hikoile niin paljon jääkaapissa kuin marsipaani.. Olen viisaampi tuon koriste asian kanssa, kun saan häiden jälkeen tietoa millai koristeet käyttäyty. Ainakin pari tuntia koristelun jälkeen ne näytti hyviltä. On muuten eroja nuissa vaahtokarkeissakin.. Erilaisia massoja tulee.. joistakin tulee kimmoisempia kuin toisista.. Minä en ole tehnyt vaahtomassasta koristeita.. eli siitä en osaa kyllä sanoa juuri mitään.. Onko muilla kokemusta? Jos joskus haluat, niin tee vaikka kääretorttu jonka päällystät massalla ja tee siihen kukkia tms koristeita samasta massasta ja kokeile miten niiden käy yön yli ollessa jääkaapissa. :) Saat varmuuden asialle, kokeilemalla itse. Tsemppiä!
NETTA KIRJOITTI 07.07.2007 - 11:18
kiitos sinulle kun jaksoit vastailla tähän kysymystulvaani. monta asiaa taas selkeni minulle,pitää kokeilla joskus vaikka juuri kääretortun päälle ja katsoa miten käy! :)
MIRVA KIRJOITTI 07.07.2007 - 11:28
Aivan mahtavia kakkuja!! Olet kyllä ihan mielettömän taitava tekemään ja mielikuvituksekas!!
AATUN ÄITI KIRJOITTI 07.07.2007 - 14:09
Aivan ihania! Suuri urakka mutta lopputulos kai palkitsi ;)
PINKMAMA KIRJOITTI 07.07.2007 - 15:31
Kuulostaa todella hölmöltä, mutta nyt tuli itku, niin kaunis tuo on!!! Loistavaa merja!! :D
SIRPA KIRJOITTI 07.07.2007 - 15:42
että ihmiset sekoo hääkakuista näin paljon? no, jos ei oo muuta ku kakkuja elämässä niin niin se varmasti sitten on. Mutta kyllä komeempia kakkuja olen nähnyt esimerkiksi Ulla Unelmissa ja Hellapolliisilla...
PINKMAMA KIRJOITTI 07.07.2007 - 16:04
Makujakin on monenlaisia, minun mielestäni tämä kakku on kaunein hääkakku jonka olen ikinä nähnyt. :) Ja on minulla ainakin niitä muitakin asioita elämässä, satunmpahan rakastamaan kaikkea kaunista -jat tämä kakku on minun silmissäni erityisen kaunis. :)
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 16:45
PinkMama: Kiitos paljon :)
MARENKI KIRJOITTI 07.07.2007 - 16:59
Lykkään vielä minäkin uudestaan näppini tähän juttuun :)
Netalle voin sen verran sanoa noista vaahtokarkkikoristeista, että nekin kyllä sulaa marsipaanin päälle, mutta paljon hitaammin, kuin marsipaanikoristeet. Mulla oli yksi kakku tupperin kuvun alla jääkaapissa aika monta päivää, ennen kuin koristeet lopulta sulivat veteliksi ja menettivät muotonsa. Mutta jos pitää ilman kupua, niin kestävät varmaan vielä kauemmin. Mutta siitä ei minullakaan ole kokemusta, että päällys ja koristeet olisivat molemmat vaahtokarkkia.
Ja kehun vielä uudestaankin, että nämä kakut on kyllä todella tyylikkäät, näkee, että koristelu on mietitty tarkkaan ennakkoon! Ei mitään ylimääräistä missään!!!
Niin, ja vielä jatkan :) Minä teen melkein aina kakkupohjaksi tuon sienipohjan. Olen ohjeen saanut äidiltäni joka on sitä myös koko ikänsä käyttänyt.
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 17:10
Marenki: Joo niin onkin, että ilman kupua kestää kauemmin :) Miten kauan olet kuivattanut vaahtokarkkikoristeita ennen kakun päälle laittoa? Sienipohja on minunkin mielestä parempi, mutta onhan se paljon tuhdimpi kun siihen tulee rasvaa.. Mutta ainakin näin juhlakakkuna todella hyvä!
MARENKI KIRJOITTI 07.07.2007 - 17:24
Vaahtokarkkikoristeet on kuivuneet ehkä pari-kolme päivää, kun olen ne laittanut. Ässä-pehmix karkeista tehdystä massasta tulee jo vuorokaudessa aika koviksi.
Ja muuten, nyt vasta tajusin, että siinä mun sienikakkupohja ohjeessa ei käytetä rasvaa, mutta sitä kiehuvaa vettä kylläkin, että onkin sitten vähän erilainen ohje :)
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 17:30
Marenki: Joo niitäkin on näköjään erilaisia ohjeita :) Ja olen huomannut myös että vaahtokarkeissa on eroja.. Harmi kun ei saa enää mistään täältä valkoisia vaahtokarkkeja.. Vähän aikaa sitten sai, mutta niiden tuonti lopetettiin.
MARJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 18:49
Merja:kakut ovat todella upeita ;) Voi vaan ihailla! muuten oletko käynyt paikallisella huoltsikalla katsastamassa vaahtistarjonnan! löytyi ainakin viimeksi valkeita!(makeistukku)
JOHANNA KIRJOITTI 07.07.2007 - 20:00
Siis henkeä haukkojen kuin kala kuivalla maalla katselen ja ihailen kaukkuja :)
Siis todella upeita, jos joskus menen itse naimisiin teidän mitä haluan :) Sinut sinne kakkuja tekemään :) :)
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 20:14
Marja: Joo olen. Siis en löytänyt sieltä kuin valkoinen/vaaleanpunainen vaahtiksia.. Sellaisia missä ei ole erillään valkoisia joukossa.. Vai oliko sinne tullu uusia? :)
MARJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 20:36
Merja: saiskohan sinne niitä jos tilais? olivat minusta kaupan hintoihin nähden edullisia. Kannattaa kysyä josko tilaisivat. Ne on muuten koirien herkkua nuo vaahtikset ( ainakin joittenkin persobeaglejen) ;)
IIPPA KIRJOITTI 07.07.2007 - 21:52
Voi sentään, on sulla ollut urakka! Todella upeita kakkuja! Ei voi kuin ihaillen katsella...
MERJA KIRJOITTI 07.07.2007 - 22:11
Marja: Näitä häitä vasten eka metästettiin valkoisia, tehtaita myöten soitettiin, mutta eivät valmista ainoastaan valkoisia.. Mutta voishan sitä vielä kysyä sieltä tukusta.. :)
MINNA KIRJOITTI 08.07.2007 - 01:43
Minä täällä vielä yökyöpelinä hiippailen :)
Mä tein valkoisen massan vähän aikaa sitten Haribon Barbecue vaahtokarkeista. Isossa pussissa aika isoja karkkeja eli grillaamiseen tarkoitettuja ilmeisesti mutta tuli oikein hyvä massa. En sitten tiedä jos ne on jotain kesäjuttuja vain enkä ole käynyt kattelemassa onko niitä enää. KKK-kaupasta ne löysin.
PALLERO KIRJOITTI 08.07.2007 - 08:12
Ihania kakkuja!!! Mäkin oon kyl nähny ihan valkoisia vaahtiksia.. Robinhuudissa oli iso ämpärillinen (en tiie löytyykö ketjun muista kaupoista) ja sit oon kans nähny niitä Haribon vaahtiksii ihan k-kaupassa.
PEPPERONE KIRJOITTI 08.07.2007 - 09:58
Kyllä on mahtavia kakkuja! Olet kyllä Merja oikealla alalla! Katselen näitä suu auki... miten vielä voisi näitä kehua ? Kauniita, hienoja, ihania, ammattitaidolla tehtyjä kakkuja=)
MERJA KIRJOITTI 08.07.2007 - 10:46
Kiitos :) Täytyy pitää silmät auki kun kesällä reissaa, nuiden vaahtiksien osalta.. 
JESSIGA KIRJOITTI 08.07.2007 - 14:40
Wau, upeita kakkuja ja koristeita olet taas loihtinut!!! Saanko kysellä mikä on suunnilleen kustannusarvio tuollaisille hääkakuille?
MERJA KIRJOITTI 08.07.2007 - 15:16
Jessiga: Kakkuja teen harrastuksena sukulaisille ja kavereille. Eli hinnat ovat myös sen mukaisia. :) Leipomosta tilaamaalla tämän tyyppisten kakkujen hinnat olisivat ihan toista luokkaa..
KIRSI KIRJOITTI 08.07.2007 - 18:19
VAU, upea kakku!! Ja mikä työ siinä on ollut, 10 kakkua, huh huh!! Olen kyllä ihan sanaton!! Olet mestari!! Varmasti hääpari oli tyytyväinen, miten tuota kakkua raaski syödä ;)
PS. Käypäs kurkkaamassa tuohon mun linkkiini, löydät varmaan jotain tuttua.... hih !!
KAURISLAPSI KIRJOITTI 08.07.2007 - 18:33
Hienot kakut! Todella hyvää työtä!
Itse pitäisi tehdä kahden viikon päästä (iiks) ja kyseessä marsipaanikakut.
Siitä kumpuaakin kysymykseni, että mitä laitoit vaahtokarkkimassan alle? Tai mitä yleensä laitat sen tai marsipaanin alle? Että pysyy eikä irtoile?
MERJA KIRJOITTI 08.07.2007 - 19:30
Kirsi: Kiitos :) Olipa kiva nähdä koriste kakun päällä! Kiitos linkistä :0D
Kaurislapsi: Miten isot häät, montako kakkua joudut tekemään? :) Minä laitan yleensä massan alle ohuen kerroksen kermavaahtoa. Ja todellakin ohuesti, että ei massa saa kosteutta liikaa. Sitten voi laittaa myös täytettä mitä käyttää kakun välissä, mutta sen pitää olla sileää, että ei ole mitään sattumia joukossa, esim marjoja. Muuten näkyy muhkuroina kuorrutteen läpi. Tsemppiä kakkujen tekoon! Mielenkiinnolla odotan kuvia!!
KAURISLAPSI KIRJOITTI 08.07.2007 - 19:53
4 Kerrosta on kakussa (reikä keskellä) ja lisäksi yksi varakakku. Olen käyttänyt itse sellaista kreemiä (kiisselipohjainen, joka sekoitaan voihin), mutta helpommalla pääsisi, jos jotain hilloa koittais. Samantapainen täyte kuin sulla tulee (eli mansikoita ja kermaa sekaisin).
Millaiset kokemukset noista hillojutuista? Marsipaani päällä on luonnonvalkoista. Mitenköhän se reikähomma onnistuu??

ps. pieni lomalainen (2 vee) ei nuku vieläkään, vaan kikkailee tässä sylissä ja teki tässä samalla jollain ihme pikanapilla 5 pikakuvaketta mun työpöydälle, joista pääsee sun sivuille. Lienee pikkuleipurin mieleen nämä sivut ;)
MERJA KIRJOITTI 08.07.2007 - 20:18
Kaurislapsi: Mä oon tehny kaksi hääkakkua, jossa oli sellainen teline jossa reikä tehtiin keskelle. Kannattaa mitata pohjan keskikohta ja tehdä pieni kolo siihen ja asetella sitten telineeseen ainoastaan pohjat, ennen täyttöä ja katsoa että kakku tulee keskelle..
Niin siis tarkoitit, että hilloa massan alle. Kyllä olen sitäkin joskus kokeillut, mutta sekin pitää olla sitten ihan sileää, että ei ole marjoja esim joukossa. Ja kannattaa huomioida myös se, että teet mahdollisimman viileässä huoneessa kakut, koska joudut rakentamaan kakut yksitellen telineeseen, etkä saa viileään välillä. Mahdollisimman hyvin suunnittele itse täyttö ja päällystys homma, että se sujuu sitten rivakasti. Ja sitten kun kaulaat sen marsipaanin niin siihenkin joutuu sen kolon tekemään keskelle.. Jos tulee "ruma" siitä kolo kohdan reunoista niin sen voi peittää koristeilla.. :) Se tuoreista mansikoista tehty täyte oli tosi hyvää, kannattaa ehdottomasti tehdä! :)
Vai on siellä tehty jo pikakuvakkeita, heh, aika hauska pikkunen siellä teillä XD
HANNAH KIRJOITTI 08.07.2007 - 20:34
Kiva kun vierailit sivuillani ja tietenkin saat linkittää! :))
KAURISLAPSI KIRJOITTI 08.07.2007 - 20:43
Saas nähdä miten tuo kokoaminen sujuu. Kakun väleihin tulee ruusuja ja mansikoita. Että sikäli peittely varmaan onnistuu.
jokaisessa pohjassa oli muistaakseni valmiiksi kiinni pieni putkenpätkä, että etukäteen täyttely ja koristelu onnistunee (paitsi reikä ei ole tietty sitten vielä). Saan sen telineen tällä viikolla, niin voin demonstroida sitten sitä hommaa.
MERJA KIRJOITTI 08.07.2007 - 21:45
Kaurislapsi: JOo nuita telineitäkin on niin monenlaisia.. Mutta kyllä se sulta onnistuu, sulla on niin upeita kakkuja sivuillasi että huh :)
JULIE KIRJOITTI 09.07.2007 - 12:56
Olet kyllä tehnyt todella kauniit kakut! Ja vielä kymmenen... Huh! Puuhaa on riittänyt! =)

Ja nuo kaikki marsipaanikoristeesi ovat kyllä todella upeita! Vitsit, että sinulla taitoa riittää! :D
KRISSE KIRJOITTI 09.07.2007 - 15:39
Todella kauniita hääkakkuja. Ei voi muuta kuin ihailla!!
TUULI-TUKKA KIRJOITTI 09.07.2007 - 21:34
merja, itse ostin juur paikallisesta K-kaupasta Haribon barbecue mallows 300 g pussin vitivalkoisia vaahtiksia. En ole viellä kokeillut millaisen massan siitä saa..mutta jahka ennätän. kannattaa kysellä kauppiaalta josko se voi pyytää kyseisen firman edustajaa katsastamaan saatavuutta.
MERJA KIRJOITTI 09.07.2007 - 23:27
Tuuli-Tukka: No voi jestas, mun täytyy kyllä nyt sitten käydä kysymässä saako niitä tilattua!! Kiitos!! Toinen hääkakku on suunnitteilla ja juuri tuskailtiin, että kun ei saa niitä valkoisia.. Mutta jospa niitä kuitenkin sais..
PÄIVI KIRJOITTI 10.07.2007 - 08:00
Wau!Aivan mahtavan upeita kakkuja,niin kauniita:)Itsellä myös vko.n loppuna ystäväpariskunnan hääkakku-urakka edessä-->tulee neljä tuplasydän mansikkakakkua ja hääparin kakku sydämen muotoisena.Pari kesää sitten tein kaksi samanmoista ja vanhoja kuvia katsoessani huomaan että onneksi on oma pursotusjälki parantunut huomattavasti,huh.Jos ketä kiinnostaa niin olen lähettänyt Ullanunelmiin lukijoiden kakkukuviin kuvan siitä aiemmasta hääkakusta(Päivin kakkuja)Minäkin vannon sienikakun nimeen jos kakkupohjista puhutaan(välillä kokeillut muuta ja aina epäonnistunut)
MERJA KIRJOITTI 10.07.2007 - 11:29
Päivi: Kiitos :) Niin oli sinunkin tekemä hääkakku ihana! :) On sullakin kakkuurakka edessä, hyvin se menee kun edellinenkin on nuin hyvin mennyt!
HEIDI KIRJOITTI 10.07.2007 - 23:57
jestas miten kauniitta kakkuja!! --<--@ ruusu taitajalle =)
Noista vaahtokarkeista heitän itse myös kommentin, eli itse olen myös ostanut noita Haribon valkoisia barbecue vaahtiksia, olivat muistaakseni 400g rasiassa, ja ostin ne Tarjoustalosta. Niistä tulee oikein hyvä massa. Olen tehnyt pariin kertaan.
MARIA KIRJOITTI 11.07.2007 - 10:41
No just! Ihan mielettömiä.
VUOKKO KIRJOITTI 12.07.2007 - 14:13
Käyn aina välillä ihailemassa sinun blogissasi kakkuja ja on kyllä kerrassaan upea tuo hääkakku!
Ajattelin itsekin nyt kokeilla pojan synttärikakkuun tuota samaa täytettä. Pari kysymystä olisi: Millä kostutit kakut ja mitä kermaa olet laittanut täytteeseen?
MERJA KIRJOITTI 12.07.2007 - 19:54
Vuokko: ananasmehua (hieman laimennettuna) sekä vispikermaa.. :)
MARI KIRJOITTI 16.07.2007 - 09:25
Mieletöntä!!! Aivan uskomatonta!! =)
ANONYYMI KIRJOITTI 17.07.2007 - 22:56
Tosi upeita kakkuja! Kyllä nämä ehdottomasti ovat yksiä parhaimpia hääkakkuja, mitä koskaan on nähty. Yksinkertaisen tyylikkäitä! Paljon on kakkuja tullut nähtyä, myös upeita luomuksia jonkun jo mainitsemista blogeista, mutta monin verroin enemmän koristeltu näyttävä kakku on kuitenkin ihan eri tyyppinen kuin tällainen pelkistetty tyyli!

Mutta miksi erikoisruokavaliolaiset joutuivat tyytymään tuollaiseen tavistusinakakkuun - oikein kauniiseen sellaiseen kyllä - vaikka heillekin olisi voinut tehdä samanmoisen mmf-kakun..?
VILJONKKA KIRJOITTI 29.07.2007 - 16:11
Aivan mielettömän upeita kakkuja! Todella kauniita. Lisäsin sut muuten blogilistalleni, toivottavasti se sopii. =)
MERJA KIRJOITTI 29.07.2007 - 17:32
Anonyymi: Kiitos kommentista. En ottanut riskiä, koska en ollut varma sisältääkö näihin kakkuihin käyttämät vaahtikset vehnäjauhojäämiä. Useat karkit sisältävät. Muuten kyllä olisin tehnyt myös erikoiskakusta saman tapaisen.
Viljonkka: Kiitos! Lisää vain :)
ESSULIINI KIRJOITTI 20.01.2008 - 23:23
Minäkin tässä ajattelin kysyä kokeneelta neuvoja.. Pitäisi tehdä tässä jonku ajan kuluttua kakku joka päällystettäisiin marsipaanilla. Jota en ole koskaan tehnyt..
Ongelma olisi siinä, kun sen tekisin sunnuntaipäivänä jolloin se haetaan, (automatkaa kakulla olisi n.40min). Ja se vietäisiin sitten työpaikalle maanantai-aamuna, matkaa n.1 tunti. Kestääkö marsip.kakku tälläistä reissaamista..? Vai unohdanko suosiolla tuon marsipaanilla päällystämisen..?
Kiitos paljon jos viitsit vastata :)
MERJA KIRJOITTI 21.01.2008 - 05:59
Essuliini: Tottakai viitsin vastata :) Kyllä sen pystyy tekemään edellisenä päivänä ja kuljettamaan. Marsipaanin alle kannattaa laittaa tietenkin ohut kerros kermavaahtoa tai vielä parempi on kreemi. Kreemi ei kostuta marsipaania niin paljon kuin kermavaahto. Kakkua ei kannata säilyttää ilmatiiviissä kakkukuvussa jos se odottaa päällystettynä seuraavaan päivään. Pinta voi kostua silloin ikävästi. Kun kuljettaa kakkua pitemmän automatkan niin täytettä ei kannata laittaa niin paljon, että kerrokset lähtee liukumaan. Ja tietenkin kylmälaukku on kätevä kun kakku reissaa pitemmän matkan. Kakun voi tehdä sen mukaan minkä kokoinen laukku on. Ja kakun alle voi laittaa laukkuun kylmäkalleja. :)
ESSULIINI KIRJOITTI 21.01.2008 - 10:40
Kiitoksia Merja oikein paljon! Nyt saa nukuttua taas yönsä kun on yhden suunnitelman saanut vietyä loppuun ;)
MERJA KIRJOITTI 21.01.2008 - 13:51
Essuliini: Kiva jos oli apua neuvoista :)
KATARIINA KIRJOITTI 15.06.2008 - 19:12
Hienot hääkakut olet kyllä tehnyt! Olet niin taitava. Lueskelin, että teit 10 kakkua, monenko hengen häät oli kyseessä? Itse teen hääkakut noin 170 henk häihin, mutta kaikkea tehdään 200hengelle. Laskin, että teen 12 kakkua, mutta onkohan laskelmani oikeassa? kirjoitit tuohon, että vain alempaan tasoon lisätään kakkuja? Se taitaa kyllä ollan helpompaa, kun olin ajatellut, että lisää sitten 3 alimmaiselle tasolle, kun spiraaliteline on 5-kerroksinen. Sen lisäksi on vielä normaali suorateline, johon kyllä ei enään juhlien aikana lisäillä kakkuja :D Kiitos jo etukäteen vastauksestasi :)
MERJA KIRJOITTI 15.06.2008 - 20:50
Katariina: Kiitos. Nyt kyllä täytyy myöntää, että en enää muista montako henkilöä häihin oli tulossa. Kakkuja teen yleensä aina hiukan reilusti. Kermakakkua menee enemmän kuin esim tällaista vaahtokarkkikakkua. Varmasti pystyy hyvin lisäämään kolmeen alimpaan kerrokseen kakkuja.
CAMILLA NYMAN KIRJOITTI 02.08.2009 - 17:58
En huomannut katsoa onko kukaan kysynyt, mutta mistä olitte kehittäneet tuon kakkualustan? Olen metsästämässä omiin häihin juuri tuon tyyppistä enkä ole mistään löytänyt.
MERJA KIRJOITTI 02.08.2009 - 19:32
Camilla: Kysäise paikallisilta leipomoilta onko heillä vuokrattavana tai pitopalveluilta. Tämä ja aikaisempi vuokrattu, samanlainen teline oli leipomoilta vuokrattu.
MERJA 2 KIRJOITTI 18.12.2010 - 23:07
Voi luoja! Ei voi muuta sanoa kuin että noin hienoja kakkuja en ole nähnyt eläessäni! Miten olet oppinut noin taitavaksi? Minäkin haluaisin osata tehdä tollaisia kakkuja ja leivonnaisia kuin sinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja