perjantai 14. joulukuuta 2007

Ruis-Tyrnipiparit


Leivoin jouluksi hieman erikoisia pipareita. Tuli hyviä! :) Ohje on toimiva vaikka tyrnijauhetta ei reseptiin käytä. Silloin voi leipoa pelkkiä ruispipareita, jotka ovat myöskin hyvän makuisia!

Ruis-Tyrnipiparit n. 50 kpl

150 g Rasvaa
1½ dl Sokeria
1 dl Siirappia
4 tl Piparkakkumaustetta
2 Munaa
3 dl Ruisjauhoja
3 dl Vehnäjauhoja
½-1 dl Tyrnijauhetta

Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta ja anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kauli taikinasta pieni osa kerrallaan ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. Paista 5-6 minuuttia 200 asteessa, uunin keskitasossa.



Tyrnijauhe on kuivattua ja jauhettua tyrnimarjan kuori ja siemenainesta. Se sisältää mm. beetakaroteenia, C-, E- vitamiineja sekä omega-3 ja omega- 7 öljyjä. Sitä voi käyttää esim. jogurtin ja puurojen kanssa sekä leivonnassa jauhoihin sekoitettuna.
~~~
Aikaisemmat kommentit:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja