lauantai 19. tammikuuta 2008

Omena-Valkosuklaa kääretorttu


Tällaisen pyöräytin tässä illalla vierasvaraksi. Täytyi vähän soveltaa mitä leipoisi, kaapista löytyvistä aineista.. Hyvin osui maut kohdilleen. :)

Omena-Valkosuklaa kääretorttu

Pohja:

4 Munaa
1½ dl Sokeria
1 tl Leivinjauhetta
1 dl Vehnäjauhoja
3/4 dl Perunajauhoja
(2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta toiseen osaan taikinaa)

Vaahdota munat ja sokeria hyväksi vaahdoksi (= kun teet taikinasta kahdeksikon, se ei häviä pinnalta heti). Lisää siivilän läpi vehnäjauho-perunajauho-leivinjauheseos. Ota taikinasta puolet ja laita pursotin pussiin. Lisää loppuun taikinaan tumma kaakaojauhe ja sekoita varovasti. Laita tumma taikina toiseen pursotinpussiin. Pursota ensin vaaleaa taikinaa pellille raidoiksi, niin että raitojen väliin jää tilaa tummalle taikinalle. Pursota sen jälkeen tumma taikina loppuihin väleihin. Toimi pian, sillä vaahdon ei kannata antaa laskeutua. Paista 200 asteessa noin 6-8 min. Tarkkaile ettei pinta tummu liikaa, koska silloin raidat eivät jää niin selvästi näkyviin. Kumoa torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte:

1 dl Omenahilloa
1 prk (200g) Maustamatonta tuorejuustoa
100 g Valkosuklaata

Sulata valkosuklaa ja lisää se hyvin sekoittaen tuorejuustoon. Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenahilloa. Ja sen jälkeen valkosuklaa-tuorejuustotäyte. Kääri tiukahkolle rullalle ja anna vetäytyä viileässä.

VINKKI: Tekemällä tällaisen raidallisen pohjan, saa esim hyydykekakkuihin kivan reunuksen.



Aikaisemmat kommentit:
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 19.01.2008 - 18:59
Ihana kääretorttu:=) Olen joskus miettinyt, voisiko kääretorttutaikinasta tehdä tällä tavalla raidallista. En ole uskaltautunut kokeilemaan lässähtämisen pelosta, mutta nyt pitää testata:) Pinta on niin kivan näköinen.
HERKKUKIRPPU KIRJOITTI 20.01.2008 - 09:18
Herkulliselta näyttää! :P
Onkin hyvä tyyli pursottaa taikinat noin raidoiks... :D
MERJA KIRJOITTI 21.01.2008 - 06:18
Ei muuta kuin kokeilemaan :) Vielä nätimmän ehkä saa jos tekee ohuempia raitoja kuin minä tähän.
EBE KIRJOITTI 21.01.2008 - 14:54
Ihanan herkullisen näköinen, nam.
HEIDI KIRJOITTI 21.01.2008 - 15:49
herkullisen näköistä, ja varmasti myös makuista. pitääpä joskus kokeilla!
HEIDI KIRJOITTI 22.01.2008 - 09:31
Tulin heti lisäämään komenttia, kun eilen pyöräytin tuon tortun. Erittäin hyvää!
PIA KIRJOITTI 23.01.2008 - 20:45
Hei!! Ihanat sivut sinulla!! Aivan mahtavat! Löysin tieni tänne aloitettuani itse blogin pitämisen, ja sitte hukkasin sivusi ja NYT vasta löysin takaisin sivuillesi!! Enkä enään koskaan hävitä linkkiä takaisin ;DD
MERJA KIRJOITTI 24.01.2008 - 06:32
Heidi: Kiva kun kokeilit :)
Pia: Kiitos :) Kiva juttu, että löysit takaisin.
IIPPA KIRJOITTI 25.01.2008 - 20:51
Nams! :) Minulla on sinulle kukkasia blogissani. :)
t. Iippa
MERJA KIRJOITTI 25.01.2008 - 22:04
Iippa: Kiitos! :)
ÖRKKI KIRJOITTI 26.01.2008 - 20:33
Vaikuttaa todella herkulliselta kääretortulta. =)
ARMI KIRJOITTI 10.03.2008 - 08:15
Tein tätä viikonloppuna ja kyllä oli hyvää! Kiitos loistavasta täytteestä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja