sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Kristallipullat


Monet ovat leiponeet viime aikoina ja blogeissaan esittäneet kristallipullia. Täytyi minunkin kokeilla siis leipoa pullaa vaniljakastikkeeseen :) Tuli todella pehmeitä ja ihanan makuisia. Kannattaa siis kokeilla.

Kristallipullat n. 36 kpl

Taikina:

5 dl (2x250g) Vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
1½ dl Sokeria
1 pala Hiivaa tai 2 pss Kuivahiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 rkl Vaniljasokeria
12-13 dl Vehnäjauhoja
100 g Rasvaa

Pinnalle paiston jälkeen:

50 g Sulatettua rasvaa
1 dl Hienoa sokeria
1 rkl Vaniljasokeria

Kuumenna vaniljakastike kattilassa reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Lisää hiiva (jos käytät kuivahiivaa, lisää se sekoitettuna pieneen määrään jauhoja), sokerit, kardemumma, suola. Sekoita. Lisää jauhot ja huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikina hyvin. Anna kohota liinan alla ½ h. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä jokaisesta tanko, jonka jaat 12 osaan. Tee paloista tankoja, jotka solmit. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla ½ h. Paista pullat 200 asteessa noin 7 min. Jäähdytä hieman. Voitele pullat sulalla rasvalla ja pyörittele sokeri + vaniljasokeriseoksessa.




Aikaisemmat kommentit:
ENT-TU KIRJOITTI 27.10.2008 - 10:08
Hitsi ku on täydellisen näköisiä! Ja varmasti tuo vaniljakastike pohjana tekee upean säväyksen :o
MERJA KIRJOITTI 27.10.2008 - 12:23
Ent-tu: Kokeile ihmeessä :) Näistä tuli tosi hyviä. Ja varmasti tulis myös jos laittais esim puolet nesteen määrästä vettä ja puolet vaniljakastiketta. Ohje toimii hyvin myös ihan normipullataikinana eli maitoon tai veteen tehtynä. Ei muuta kuin leipomaan :)
NEOANA KIRJOITTI 28.10.2008 - 15:50
hei,palkitsin blogisi.lisää tietoa blogistani.
JUDIT KIRJOITTI 30.10.2008 - 21:41
Pitääpä heti kokeilla! Luuletko, että vähemmällä sokerimäärällä pärjäisi? Vaniljakastike itsessään on kuitenkin jo makeaa.
MERJA KIRJOITTI 01.11.2008 - 18:56
Neona: Kiitos :)
Judit: Kokeile ihmeessä. Tuo sokerimäärä oli minusta ihan sopiva. Ei tullut mitenkään ällö makeita pullia. Mutta toki jos tuntuu niin kokeile esim 1 dl laittaa sokeria taikinaan.
SUKLAASISKO KIRJOITTI 16.11.2008 - 09:54
Onpa kauniita pullia ja varmasti hyvän makuisia! Noita on kyllä pakko kokeilla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja