torstai 20. elokuuta 2009

Nötteröt



Nötteröt  n.50 kpl

2 dl Sokeria
2 Munaa
½ dl Siirappia
5 dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
½ tl Kardemummaa
½ tl Kanelia
½ tl Neilikkaa
200 g Sulatettua rasvaa

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää rasvasula ja sekoita hyvin. Anna taikinan olla jääkaapissa noin 45 min, jotta taikina jähmettyy. Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Laita kuppiin raesokeria ja paina pallo sokeriin. Asettele pallot pellille, leivinpaperin päälle. Pikkuleivät leviävät helposti, joten tee pieniä palloja. Paista 200 asteessa noin 10 min, kauniin ruskeiksi. Taikinan voi tehdä valmiiksi vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin. Nämä pikkuleivät sopivat erittäin hyvin pakastettavaksi.


Aikaisemmat kommentit:
TARJUSKA S KIRJOITTI 21.08.2009 - 10:51
Mie sanon näitä aina näppykekseiksi :). Pitäis taas tehdä pitkästä aikaa, taitaa olla aikas tavalla vuosi aikaa ko puolukkaretkelle tämmösiä tein.

MERJA KIRJOITTI 24.08.2009 - 11:40
Hyvällä pikkuleivällä on siis monta nimeä ;) Nämä on kivan nopsa tehdä.

TÄRPÄTTI KIRJOITTI 25.08.2009 - 09:59
Hyvännäköisiä pikkuleipiä :)

TIRPPANAT KIRJOITTI 10.06.2012 - 19:01
Kokeiltiin miehen kanssa tänään näitä. Linkitin blogistani ohjeesi. Täytyy laittaa ohje jemmaan tulevia leivontahetkiä varten. Kokeiltiin myös raesokerin korvaamista karkeilla ja hyviä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja