sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kaulurihuivi

 

Tässä teille ihana kaulurihuivin ohje. Huivin bongasin käsityömessuilta Oulusta, Poppeli-kaupasta. Tämä huivi-idea on kyllä ihan huippu: todella kaunis päällä, lämmin, helppo pukea ja pysyy hyvin kiinni. Myös lapsille erinomainen. Vilukissat voi pitää tätä myös sisällä. Kauluriin voi ommella pelkän napin tai virkata kukan kuten minä tein ja ommella kukan keskelle napin. Kukka toimii siis nappina tässä huivissa. Langan menekki on hiukan neulojakohtaista. Itsellä tähän huiviin meni melkein 300g  lankaa, kun taas toisilla menee vähemmän. Siksi langanmenekin laitoin ohjeeseen noin mitaksi.

Kaulurihuivi

Lanka ja välineet: Drops Andes n.150-300g, puikot 9mm, virkkuukoukku 6-8mm, yksi nappi/virkattu kukka.

Luo 4 silmukkaa, neulo aina oikeaa. Tee yhden silmukan lisäys samassa reunassa joka neljännellä kierroksella. Näin huivi levenee toisesta reunasta. Neulo näin kunnes huivin leveys on noin 25 cm. Aloita kavennukset. Kavenna samassa reunassa missä teit lisäykset. Neulo joka neljännellä kierroksella kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Päättele työ. 

Virkkaa huiviin "piparkakkureuna". Virkkaa huivin päähän aluksi 7 ketjusilmukkaa. Virkkaa tähän ketjusilmukkalenkkiin 7 pylvästä. Virkkaa sitten reunan ensimmäiseen silmukkaan 7 pylvästä ja kiinnitä kiinteällä silmukalla 2 silmukan päähän huivin reunassa. Tee nyt tähän silmukkaan 7 pylvästä ja kiinnitä taas kiinteällä silmukalla 2 silmukan päähän huivin reunassa. Jatka virkkaamalla tähän tapaan koko huivin reuna. Päättele työ. 

Virkattu reuna tuo huiviin röyhelömäisyyttä. Halutessasi voit kokeilla reunavirkkaukseen myös eri tyylejä.
Ompele huivin toiseen päähän nappi ja käytä virkkauksen aloitusreunan ketjusilmukka/pylväslenkkiä napinläpenä.

Virkattu pikkukukka

Virkkaa 4 kjs ja yhdistä renkaaksi ps:lla.
1.  kierros: 1 kjs, 6 ks renkaaksi, ps ensimmäiseen ks:aan.
2. kierros: 1 kjs, 1 ks samaan ks:aan, toista (3 kjs, 1 ks seur. ks:aan) 5 krt, 3 kjs, ps ensimmäiseen ks:aan.
3. kierros: ps ensimmäiseen 3 kjs:n kaareen, (1 ks, 3 p, 1 ks, ps) kaikkiin seuraaviin viiteen kaareen. Päättele.Aikuisen huivi 4-vuotiaan päällä :) 


14 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis! Itseltä ei tälläinen onnistuisi ikinä, harmi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on kyllä todella helppo tehdä, netistä löytyy kyllä varmasti kuvalliset ohjeet silmukoiden tekoon jos ne eivät muistu mieleen. :)

   Poista
 2. Ihana <3 Saisiko valmiista huivista kuvan vielä niin, että se on avoimeksi levitettynä tasossa? Olisi helpompi hahmottaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitoin tuohon kuvaan lisää ohjeita, onko niistä apua? Tuon virkatun reunan muodon näetkin tuosta kuvasta missä tytöllä on kauluri päällä. Ja kysy jos jotain et ohjeesta ymmärrä :) Koitin selkeyttää ohjetta mahdollisimman paljon siitä alkuperäisestä ohjeesta, josta en meinannut itsekään ymmärtää ;)

   Poista
 3. Kiitos selvennyksistä :) Noin arvelinkin tuon huivin asettuvan kaulaan. Täytyy ehdottomasti kokeilla ohjetta, ensin vaan sopivan langan metsästys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Huivin pystyy tekemään myös kahdesta erivärisestä langasta, vaikkapa niin että virkkausosa on erivärinen.

   Poista
 4. Onpa kyllä kaunis! Pitääpä ottaa kokeilulistalle. Virkkaus ei oikein vielä suju mutta kaipa sekin pitäisi joskus opetella... Mukavaa uutta vuotta vaan tännekin, täältä pääsee mun uuteen bloginuorukaiseen tutustumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla virkkaamistakin. Netistä löytää hyviä vinkkejä miten pääsee alkuun. Esimerkiksi täältä löydät videotkin mistä saa hyvin käsitykset ihan perussilmukoihin. :) http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?sort=&thumbnails=&categoryid=3

   Poista
 5. Anonyymi4/1/13 16:14

  Hei, piti heti ottaa tämä ohje kokeiltavaksi. Virkkauspuoli tuottikin sitten ongelmia...en millään käsitä tuota piparkakkureunan ohjetta. Tehdäänkö ne pylväät siis huivin reunan silmukoihin vai tehdäänkö ensin ketjusilmukoista lenkki ja siihen pylväät. Vaikka miten päin yritin soveltaa niin tuntuu kuin pitäisi virkata takaperin. En saa kuvan kaltaista reunaa vaikka kuinka yritän tehdä. :( Jos teen pylväät reunan silmukkaan niin en ymmärrä, miten ne kiinnitetään kahden silmukan päähän jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pylväät tehdään neulotun huivin reunasilmukoihin. Itsellä ainakin silmukka venyt hyvin ja mahtui ne 7 pylvästä. Luulen, että hyvä tulee myös vaikka tuota kiinteää silmukkaa ei tekisikään vaan suoraan tekee pylväitä aina jättäen pylväsryhmien väliin 2 silmukkaan. Mikään ei estä tekemästä myös ensin ketjusilmukkalenkkejä ympäri huivin ja sen jälkeen pylväsryhmiä niiden ympärille. Siinä vain kuluu lankaa hiukan enemmän ja saatat saada virkkausosioon nuo reiät paremmin näkyville. Selkeyttikö tämä ohjetta? :)

   Poista
 6. Kiitos mallista ja ohjeesta, jonka mukaan tein huivin onnistuneesti, tosin vai pienin piparkakkureunoin.
  Toista vastaavaa suunnittelen, ja sen taidan tehdä myös harmaalla, ja ensimmäistä suuremmilla piparkakkureunoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Mukava kuulla että onnistui! Tämä on kyllä ihana joululahjaideakin. Niin nopeasti näitä tekee.

   Poista
 7. Ihastuttava kauluri! Kiitos ohjeesta. Itsekin tein kaulurin heti kun ohje osui tielleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiituli :) Tosi kiva kuulla, että ohjeilla on käyttöä ja ne ilahduttaa muitakin!

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja