torstai 9. huhtikuuta 2020

Key lime pie-helppo limepiiras


Hei pitkästä aikaan! Mitä kuuluu sinne ruudun toiselle puolelle? Täällä laitetaan pääsiäistä.
Meidän keittiössä häärää nykyisin leivontahommissa 11 vuotias tyttäreni. 💓 
Hän onkin kyllä niin taitava! Taitaa sukupolvenvaihdos tulla leivontaan meillä tosissaan! 
Bloggaaja Annin Uunissa on järjestänyt viime aikoina instagramissa liveleivontaa. 
Ihanaa kun hän innostaa nuoria leipomaan! Menkää seuraamaan!  

Tässä tyttäreni Anni leipoi kaimansa Annin livelähetyksen jälkeen ihanan Key lime pie-piiraan.
Ai että tulikin hyvä! Resepti peräisin Annin uunissa-blogista. Nappaan ohjeen tähän talteen myös, jotta pysyy tytöllä tallessa lemppariresepti.

Key Lime Pie – Helppo Limepiiras (G)

Noin 8-10 hlö (24 cm umpinainen tai irtopohjallinen piirakkavuoka)
Keksipohja
  • 200 g kaurakeksejä tai digestivekeksejä (gluteenittomaan valitse gluteenittomat keksit)
  • 75 g voita
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin murskaten.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimuruun.
  4. Painele keksipohja halkaisijaltaan 24 irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
  5. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.
  6. Nosta jäähtymään.
Limetäyte
  • 3-4 limeä (kuori + mehu)
  • 4 keltuaista
  • noin 400 g kondensoitua maitoa (1 tölkki)
  1. Pese limet huolellisesti ja suosi luomua.
  2. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Mehua tulisi olla reilu 1 dl ja raastetta noin 2 tl. Joskus limet ovat hyvin eri kokoisia. Lisää halutessasi oman maun mukaan vaikka reilusti enemmän!
  3. Vatkaa keltuaiset, raaste ja mehu sekä kondensoitu maito isoon kulhoon.
  4. Vatkaa seos nopeasti tasaiseksi vispilällä tai sähkövatkaimella.
  5. Kaada täyte esipaistetun keksipohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa vielä 15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on hyytynyt. (Huom! Valmis piirakka hyllyy hieman keskeltä uunista pois otettaessa)
  7. Jäähdytä piirakkaa hetki huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi tekeytymään.
Koristelu
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl tomusokeria tai vaniljasokeria
  • 1 lime
  1. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.
  2. Laita pursotinpussiin ja pursottele kerma piirakan päälle.
  3. Viipaloi lime ja nostele viipaleet koristeeksi kerman päälle.

VINKKEJÄ!

VEGAANINEN VERSIO
Käytä kondensoidun maidon tilalla kookospohjaista kondensoitua maitoa ja korvaa keltuaiset kondensoidulla kookosmaidolla (noin puoli purkkia). Käytä keksipohjassa maidotonta margariinia tai kookosöljyä. Tee muuten piirakka samalla tavalla kuin ohjeessa.
MAIDOTON VERSIO
Käytä kondensoidun maidon tilalla kookospohjoista kondensoitua maitoa ja keksipohjassa maidotonta margariinia tai kookosöljyä. Pursota piirakan päälle kaura- tai soijavispiä. Tee muuten piirakka samalla tavalla kuin ohjeessa.
HYÖDYNNÄ VALKUAISET! Hyödynnä valkuaiset tekemällä piirakan päälle marenki. Löydät hyvän ohjeen esimerkiksi täältä. Tai tee pieniä marenkeja tämän ohjeen mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja