sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Maisan Unelmatorttu


Saimme tässä kesällä maistaa ystäväni Maisan leipomaa unelmatorttua ja oli kyllä niin hyvää, että resepti täytyi saada. Tässä se teille muillekkin julkaistuna, luvan kera :) Täyte oli paljon parempaa kuin normaali rasvatäyte. Kannattaa kokeilla. Kiitos Maisa reseptistä!

Maisan Unelmatorttu 2 kpl

Pohja:

6 Munaa
2 dl Sokeria
1 dl Perunajauhoja
2 rkl Vehnäjauhoja
5-6 rkl Leivonta-kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet sihdin läpi. Sekoita varovasti. Levitä taikina kahdelle pellille, leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 6-8 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irroita leivinpaperi jonka päällä olet pohjan paistanut. Anna jäähtyä hyvin.

Täyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk (200g) Maitorahkaa
4-5 rkl Tomusokeria, maun mukaan

Vatkaa vispi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Lisää sokeri sihdin läpi. Sekoita hyvin. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja rullaa kääretortuksi. Anna vetäytyä jääkaapissa. Säilytä torttu jääkaapissa.


Kääretortusta saat helposti tiukan rullan, ottamalla avuksi esim leveän lastan, viivottimen tms ja painamalla lastaa kuten kuvassa, nuolen osoittamaan suuntaan.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
JONNA KIRJOITTI 14.09.2008 - 20:32
Ihanan näköinen torttu, pitääpä kokeilla:) täytyy myös sanoa että kun kävin vilasemassa niitä sun uusia kuvia marsipaanipuodin sivuilla niin apua mitä taideteoksia=))))minä tykkään ihan älyttömästi!!:)
TARJUSKA S KIRJOITTI 14.09.2008 - 21:43
Vai tuolla tavalla se rulla saadaan tiukaksi, mulle joku vihjasikin aikaisemmin et voisi viivotinta käyttää apuna ko rulla jäi ihan löysäksi (oli kyllä täytettä aivan liikaa ja ne turskusi yli) ja mie en millään tajunnu mitä sillä viivaimella pitäis tehdä :).
MAIKKIS KIRJOITTI 21.09.2008 - 13:55
Ai että kun muhkea ja nätti kääretorttu. Tuolla ohjeella kyllä teen tänään tuleville vieraille! Paitsi että korvaan flora vispin vispikermalla kun sitä sattuu olemaan jääkaapissa. Tulin oikeesti kattomaan suklaalimppusten ohjeen niin tämmösen herkun sitten löysinkin. No, täytyy tehdä kumpaakin. Ne limppuset on ihan parhaita pikkuleipiä ja mukava leipoa lastenkin kans!!
LEA TERVO KIRJOITTI 07.10.2008 - 16:28
Makean näköinen torttu täytyy kait tehdä ja testata kun tulee viikonlopulla vieraita.Itse teen aina Pirkka-ohjeella, Appelsiiniunelmatorttua jännä maku siinä yhdistelmä Toi Pirkka-appelsiini-tuorejuusto 1rs (200g) ja 1tlk (2dl) vaahtoutuvaa-vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja