sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Keksi koristeluidea kelopuun koloon ja voita isänpäiväkoriste!


Merjan Marsipaanipuodin Isänpäiväarvonta

Palkinto: Osallistujien kesken arvotaan 1 kpl Merjan Marsipaanipuodin mittatilauksena valmistama isänpäiväkoriste. Suunnittelemme koristeen yhdessä voittajan kanssa. Ja voi olla, että tulee myös jokin pieni palkinto erikseen arvottavaksi. Jos vaikka käsityömessuilta löydän jotain ihanaa. 

Säännöt: Jätä kommenttilaatikkoon viesti nimimerkillä kohtaan Nimi/URL-osoite. Mikäli sinulla ei ole blogia, voit jättää "URL-osoite" kohdan tyhjäksi. Halutessasi voit laittaa kommenttilaatikkoon myös sähköpostiosoitteesi (näkyy kaikille) jolloin mahdollisesta voitostasi lähetetään ilmoitus sähköpostiisi heti. Ilman nimeä julkaistua kommenttia ei oteta mukaan arvontaan. Mikäli siis jätät kommentit anonyyminä, kirjoitathan kommenttikenttään nimimerkkisi.

Kerro arvontaviestissäsi kiva idea millaisen koristelun Sinä tekisit kelopuun koloon. Koristelu voi olla johonkin vuodenaikaan, tiettyyn juhlaan sopiva tai jokin muu asetteluidea. Mielikuvitus siis lentämään! Kelopuu on pituudeltaan 110cm ja korkeudeltaan 16 cm. Kolon mitat: pituus 47 cm, leveys 8 cm, korkeus 8 cm. Koristelun ei tarvitse olla vain koloon sijoittuva, se voi jatkua koko puun pituudelta. Kerro myös lisäksi lyhyesti kommentissasi millaisen koristeen toivoisit saavan voitaessasi ja kenen kakkuun koriste pääsisi isänpäivänä. Kelopuun koristeluideoita saatan toteuttaa tulevaisuudessa.

Arvonta: Arvon voittajan tässä blogissa sunnuntaina 21.10.2012. Arvonta päättyy kun itse kommentoin tähän viestiketjuun. HUOM! Mikäli voittajaan ei saada yhteyttä tiistaihin 23.10.2012 klo.18.00 mennessä, arvon uuden voittajan. Kannattaa siis olla tarkkana. Saatuamme voittajaan yhteyden, suunnittelemme koristeen yhdessä. Kaikki toiveet huomioidaan. Koriste valmistetaan ja postitetaan hyvissä ajoin ennen isänpäivää. Myös koristeen nouto on mahdollista Kärsämäeltä (Oulun lääni). Onnea arvontaan!
~~~
Alla muutamia kuvia kelopuustani. Lisää kuvia ja jo toteutettuja koristeluideoita voit katsella näistä linkeistä:
http://merjanleivonta.blogspot.fi/2011/12/metsan-joulu-kelopuun-kolossa.html
http://merjanleivonta.blogspot.fi/2011/07/ruusujen-hiekkakuivatus.html
http://merjanleivonta.blogspot.fi/2011/02/kukka-asetelma-kelopuuhun.html
~~~
Sivupalkkiin on lisätty myös kysely "Mitä tahtoisit nähdä enemmän blogissani?", vastaathan myös samalla siihen ruksittamalla vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja voi valita useampia.
~~~~
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!
Käsin valmistetun isänpäiväkakkukoristeen voitti seuraava kommentoija:

Sammalta ja syksyn värikkäitä lehtiä. Tai esim. vaaleaa koristehiekkaa ja sen päälle tuikkuja tai kynttilöitä.
arjeniloja@luukku.com
Pienen yllätyspalkinnon voitti seuraava kommentoija:
Anonyymi7/10/12 07:09
Tämä on minulle ihan uusi koristeluidea =). Voisin koristella kelopuun pihlajanlehdillä ja -marjoilla. Tai sitten pelkillä kynttilöillä.

ninuska76@luukku.com
21 kommenttia:

 1. Minulle kelopuusta tulee aina niin tutun "metsäinen" olo, että ehdottomasti käyttäisin koristeluun metsän antimia: sammalta, kanervaa, käpyjä, muutaman puolukanvarvun jossa olisi vlelä puolukat "paikallaan". Ehkä vielä muutama havunoksa ja koriste olisi täydellinen. Samallahan se olisi mukava syksyn/talven koriste!

  VastaaPoista
 2. Koristeeni sisältäisi ihania syksyn kasveja, värejä ja tuoksuja... Sammalta, kanervaa, puolukanvarpuja (punasen pyöreillä puolukoilla), värikkäitä puiden lehtiä (esim. vaahteraa), ehkäpä omenoita.. Niin, että kotiin leijuisi ihana syksyisen raikas tuoksu.

  Kakunkoristeen tahtoisin appiukkoni kakkuun isänpäiväksi, jolloin kokoontuu kaikki papan 14 lastenlasta kahvittelemaan ja juhlimaan, myös meidän kolme mukaanlukien. Koristeessa toivoisin olevan jotain traktoreihin ja maanviljelyyn liittyvää koska hän on näiden parissa elämänsä viettänyt..

  Ihanasta blogistasi nauttien; Tinttamaaria

  VastaaPoista
 3. rakastan kelopuita ja mä laittasin tommottiin kyl meidän hääpöytään kruunuks. koristelisin sen liljoilla tyttäreni nimen mukaan ja samoja kukkia tulisi myös hääkimppuun. joukossa voisi olla jotain pikkuhörpäkettä ja vaikkapa peikonlehtiä.

  kakunkoriste tulisi puolisoni kaakkuun jonka lapset saisivat koristella mielensä mukaan. koristeessa voisi olla esillä timpurin taidot ja rakas kalaharrastus jollain lailla

  -mifera-

  VastaaPoista
 4. Tämä on minulle ihan uusi koristeluidea =). Voisin koristella kelopuun pihlajanlehdillä ja -marjoilla. Tai sitten pelkillä kynttilöillä.

  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Sammalta ja syksyn värikkäitä lehtiä. Tai esim. vaaleaa koristehiekkaa ja sen päälle tuikkuja tai kynttilöitä.

  arjeniloja@luukku.com

  VastaaPoista
 6. Jouluinen pöytäkoriste : huurre oksia puiksi(luminen metsä)huovutettuja tonttuja istumassa piirissä ison riisipuuropadan ympärillä,metsäneläimiä ympärillä(jänis ,orava jne)Puiden alla eläimille omenoita,porkkanoita.Punatulkkuja puiden oksilla ja vilja lyhde linnuille.Reunalla ahkio, jossa muutama paketti pelkistetyllä parerilla päällystettynä ja paperinarulla sidottuna. Tonttujen puvuissa harmaata,vihreää ja lakit punaiset(ns.vanhan ajan tyyliin puetut tontut)


  Kakunkoriste tulisi mieheni kakkuun,jossa olisi hän itse moottorisahan kanssa metsässä puita kaatamassa,jota hän mielellään tekee vapaalla ollessaan.
  eija_kananen@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Metsän eläinten joulu on ihan suosikkini, joten voisi olla vastaavasta syksyinen versio. Pohjalle jäkälää, koristeeksi pihlajanmarjaterttuja ja puolukan varpuja. Pöllöt istumaan syksyiselle värikkäälle oksalle, kettu koloonsa jne. Sokerimassasta pitää tietysti tehdä kärpässieniä ja jokunen tattikin sekä pudonneita lehtiä ruskan väreissä. Kukkakaupasta saa syksyisen näköisiä muita "marjaoksia", jos haluaa vaihtelua pihlajanmarjoihin.

  VastaaPoista
 8. Heippa.Tästä sain idean omiin ensi syksyn häihini buffetpöytäkoristeeksi =)
  Elikkä siihen tulisi pitkää murattia. Niin että valuu pöydälle pitkälti. Vähän jotain vihreää lehteä vielä pohjaksi. Oranssin, keltasen, punaisen värisiä ja erikokoisia gerberoita. Peikonpähkinäoksaa vielä niin että se muka tulisi itse kelopuusta kukkien lomasta.
  Poraisin vielä sellaisella erikoisporalla tuikuille (kirkaskoteloissa, ei aluuminikoteleoissa tuikkuja) kolot noihin sivuille ja liimaisin sellasia "teko" vesipisariota kelopuun runkoon.
  Tällasen ideoin meidän häihin tästä sinun ideasta, joten kiitos sinulle X)<3

  Sinulta sitten ensi syksyksi tilaan häihimme kakunkoristeen. Mutta tämä isänpäiväkoriste tulisi omalle isälleni. Vaihtoehtoja olisi monia, mutta taidan kaatua siihen että kun isäni harrastaa lentopalloa, niin jotain siihen liittyvää =)
  tkd.anzu@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Hei, kiitos ensinnäkin upeasta blogista. Itse 'eksyin' tänne juuri ihastelemaan. Kelohonkaan: itse tulee mieleen meille kummallekkin tärkeät asiat eli tietokone ja puhelin. Puhelin voi olla ihan perinteinen pöytäpuhelin eli siellä menisi puhelinlangat taustalla :) . tietokone taas voisi olla joku vanha paksulla näytöllä. ja tämä tietysti mukautettuna metsämaisemaan.
  toinen on kun ollaan joulufaneja ehdottomasti tonttumetsä ja histamiini oli meidän suosikki joten tuo heppa sinne noidan kera mukaan :))

  VastaaPoista
 10. Tämä kelopuu on aivan upea!! Minullekin tulee heti mieleen joku jouluinen asetelma, ehkä jotain valkoista. Muutama valkoinen mini joulutähti, murattia, sammalta...Ja jonkinlaiset ledivalot asetelmaa koristamaan =)

  -Katjuska-

  VastaaPoista
 11. Tummanpunaisia ruusuja ja jotain valkoista sekä vihreää. Nimimerkki Neiti Kesäheinä

  VastaaPoista
 12. Keloon jotain jouluista: puna-valko-vihreää. Luonnosta sammalta ym., jotain valkoisia kukkia ja punainen voisi olla tonttuja, nauhaa yms. koristetta.

  Koristeesta ei tule heti mieleen mitään yhtä erityistä toivetta, se tulisi koristamaan sekä mieheni että isäni yhteistä kakkua. Ehkä 1-vuotiaan poikammekin iloksi isän & papan kakussa voisi olla traktoriteema, se yhdistää kaikkia kolmea miestä. minttu47

  VastaaPoista
 13. Jouluinen juttu kynttilöineen :)


  Sari

  VastaaPoista
 14. Minulle tuli mieleen adventtikynttilät ja muutama enkeli joukkoon. Vihreitä ja valkoisia kasveja joukkoon. Värisävyt vain vihreää ja valkoista.
  Isänpäiväkakku miehelleni ehkä tiepalvelu/autoliitto teemalla. :)

  riitta.ojajarvi@luukku.com

  VastaaPoista
 15. meiju.koivunen@gmail.com20/10/12 04:14

  Halloween on juhlista seuraava, joten teema siitä.
  Risuja, käppyräisiä pienehköjä oksia, mustaa pitsiä ja pari, kolme muhevan oranssia, pientä koristekurpitsaa. Jos näyttää liian valjulta, lisäkoristeeksi voi laittaa väreiltään sopivia pihlajan ja/tai aronian marjoja.

  VastaaPoista
 16. Jouluinen asetelma :)

  paula_h@netti.fi

  VastaaPoista
 17. Pola.Jouluinen asetelma ,missä olisi joulutähteä,sammalta,käpyjä.voke1@luukku.com.

  VastaaPoista
 18. Ihana blogi sinulla, liityin lukijaksi. Itse tekisin kelopuuhun ja viereen joulumaan huovattamalla. Tonttuja, kettuja... jolla lapset voisivat leikkiä. Siis aika lähellä tota metsän joulu ideaa. Ehkäpä koloon voisi tehdä jään peilinpalasesta jonka ympärillä tontut ja eläimet olisi. Jos innostusta oikein riittää niin vanerin päälle joulumaa kannattaa tehdä näin pystyy siirtämään tarvittaessa, pajusta vanha-aita ympärille.

  Vinkkinä kun led-tuikun ympärille laittaa punasen ja oransin erisävyistä villaa ohuina kerroksina, niin näyttää vielä enemmän nuotiolta.

  VastaaPoista
 19. Kelopuuhun sopisivat syksyn värit ja materiaalit, kuten lehdet ja puolukat tai miksei jopa sienetkin.

  Isänpäiväkoristeeksi olisi ihanaa saada pienoismalli isästä ja tyttärestä.

  VastaaPoista
 20. Kelopuuhun sopisi mielestäni luonnosta löytyvät materiaalit, mm. sammal ja puolukka mutta saisi olla myös jotain valkoista kukkaa. Koristeesta voisi lähteä pitkiä esim. kukan varsia pöydälle.
  Isäinpäivä koristeeksi haluaisin appiukon eläke-kakkuun nuohoojan seisomassa savupiipun päällä :)

  VastaaPoista
 21. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos kaikille ihanista ideoista. Ilmoitan pian voittajan.. :)

  VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja