torstai 27. syyskuuta 2012

Entisen blogin siirto


Entisen blogini siirto on nyt käynnistynyt. Pian siis löydät tästä osoitteesta kaikki vanhat herkulliset reseptit kuvineen, koristeiden kuvat, virkkausohjeet ja käsityöt. :) Aloitin postauksien siirron vaikka sinnillä odotin, että vuodatus saisi siirtotyökalun korjattua niin että myös kommentit olisi saanut siirrettyä. Ne kun sisältää mm. käyttäjäkokemuksia jotka on mukava jakaa lukijoille jotka reseptiä kokeilevat ensimmäistä kertaa. Ratkaisin tämän sillä, että liitin postauksien perään aikaisemmat kommentit. Vuodatus ei ole vastannut palvelua käyttävien viesteihin enää kuukauteen. Hiljaisuus enteilee huonoa, joten katsoin parhaimmaksi siirtää monen vuoden bloggaukset talteen. Työ on suuri, mutta pikku hiljaa tulee valmista. :) Jos sinulla on jokin resepti hukassa blogissani, ole yhteydessä. Etsin sen sinulle. Paljon tsemppiä heille jotka kamppailevat saman asian kanssa :) 

10 kommenttia:

 1. Hei! Osaatko vastata, jääkö vuodatukseen edelleen entryt siirron jälkeen vai katoaako ne kokonaan siirron jälkeen? Kiva, että törmäsin blogiisi, kun etsin ratkaisua vuodatuksen ongelmiin. Täällähän on tosi mahtavia resptejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lissu! Kiva kun löysit sivuni. Siirtotyökalu kopioi tekstisi ja ne jää silti vuodatukseen näkyviin. Ilman ongelmia ei tuo siirto minulla onnistunut. Siirtotyökalu ei siirtänyt kuvia vaikka niitä vanhempia kuvia näkyikin blogissa. Lisäksi se muutti joidenkin postauksien vuosipäivämäärää. Ja pari tekstiä ei siirtynyt lainkaan. Kommentithan ei lähde mukaan siirrettäessä. Jos ne tahdot mukaan niin voit vaikka liittää ne tekstien loppuun, kuten minä tein. Kannattaa ehdottomasti tehdä siirto vuodatuksesta pois. Ilmeni tuolta käyttäjäehdoista, että siellä lukee mm. kohta jossa vuodatuksella on oikeus ilman mitään ennakkovaroitusta vetää koko palvelun pois käytöstä. Jos tarvitset apua, niin laita viestiä. Neuvon jos vain osaan. :) Tsemppiä! Siirrossa on kova työ jos etsii vanhat kuvat takaisin oikeisiin paikkoihin..

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Sitten ei kun muuttopuuhiin...
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Minkälaisessa muodossa sinulla oli vuodatuksesta tallennettu tiedosto? Minä en saa millään onnistumaan siirtoa ei vain siirry. Tiedostohan pitäis olla xml muotoa mutta tallennetussa tiedostossa lukee vain blogger. Pitäisköhän olla blogger.xml? Minulla kyllä oma domainnimi joten vaikeuttaako se kenties asioita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama minulla, lukee vain blogger ja tuntematon tiedostotyyppi.. Voi olla että tuo oma domain on jotenkin esteenä, olen kuullut muilta samaa, että ei onnistu siirto tällöin. :( Toivottavasti asia ratkeaa vielä ja saat siirrettyä!

   Poista
 3. Hei! Minäkin kaipaisin blogin siirtoon selkeitä ,kohta koh- dalta neuvoja. Siirtonappulasta saa blogin kopioitua, mutta mihin ihmeessä se siellä Bloggerissa viedään? Mulle on uuden blogin toiminnot vielä opetteluvaiheessa... Haluaisin kovasti käsityöni talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin siirsin minä tiedostot bloggeriin: Kopioi ensin vuodatuksen sisältö vuodatuksen hallintasivuilta "Vie bloggeriin" napilla. Tiedosto tallentuu koneellesi. Sitten menet sinne uuteen blogiisi bloggeriin ja siellä hallintasivulle. Bloggerin hallintakohdasta kohtaan "Asetukset", ja valitse alavalikosta "Muu". Tulee näkyviin Blogityökalut jossa teksti "Tuo blogi". Painat sitä ja haet sen tiedoston koneelta sieltä mihin sen olet tallentanut. Tässä kohtaa muista laittaa ruksi pois siitä kohtaa jossa lukee "julkaise kaikki tekstit" jos et halua että niitä julkaistaan vielä. Sitten painat "Tuo blogi" ja ne tekstit siirtyy sinne sinun tekstiluetteloon. Mulla tosin tuli vähän viiveellä ne sinne. Testaappa toimiiko tällä. Joillakin tuo siirtotyökalu ei toimi lainkaan.. Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
  2. Niin ja bloggeriin tuotuja tekstejä voi sitten yksitellen laittaa julkiseksi sitä mukaa kun haluaa.

   Poista
  3. Kiitos ohjeista. teinkin niin, mutta lopuksi tuli,että siirto epäonnistui palvelinvirheen takia, ja siinä oli joku numerosarja.
   En tiedä onnistuuko ollenkaan, täytyy vielä yrittää.

   Poista
  4. Joo, sitten siinä on jokin muu ongelma jos ei tuolla onnistu. Olen kuullut muiltakin että on ollut samaa vikaa. Harmillista! :(

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja