lauantai 6. lokakuuta 2012

Kukka-asetelmiaKuva-arkistoista löytyi muutama kukka-asetelma jonka olen tehnyt aikaisemmin. Telineenä on PartyLiten Nykyajan-kynttiläsomiste. Joka sivujen mukaan on tällä hetkellä vielä saatavilla. Tämä kynttiläteline on ihan kookkaan kokoinen ja siihen on aivan ihana tehdä erilaisia asetelmia. Kannattaa siis kutsuilla kysäistä tätä telinettä jos kiinnostaa. Tämän telineen kynttilän koko on mitoitettu PartyLiten kynttilöille, ainakin jos laittaa tällaisia kynttilöitä kuin mitä minulla tässä asetelmassa on. Mutta itse käytin tähän ihan kaupasta ostettuja, kaiversin vain puukolla hiukan alareunaa niin että kynttilä pysyy tukevasti telineessä.

Ylimmissä kuvissa on asetelma, jonka tein viime vuoden joulupöytään. Siinä on katajaa omasta metsästä ja kukkakaupasta hain kaalen, punaista neilikkaa, valkoiseksi ja kimaltelevaksi maalattua mustikanvarpua, jokin "marjaoksa" ja joitain vihreää on myös lisäksi. Alimmaisissa kuvissa on asetelma tyttäreni synttäripöytään. Siihen on kaikki haettu kukkakaupasta. Siihen käytin myös jotain mitä jäi jouluasetelmasta. Kukkina vaaleanpunaista neilikkaa ja yksi iso gerbera. Tähän asetelmaan laitoin vielä perhosen joka oli tytön ristiäismaljakon ympärillä olleessa kranssissa. Asetelma on tehty läpiasti kasteltuun oasis-sieneen. Sienen kun pitää märkänä niin asetelma kestää kauan. Oasis-sieni kastellaan laittamalla astiaan vettä ja sieni laitetaan kellumaan pinnalle. Sen annetaan upota veteen itsekseen, jolloin se imee vettä niin paljon kuin pystyy. Sientä ei saa mennä painamaan. Pitääkin lähteä ottamaan tämä teline esille ja tehdä jokin kiva syksyinen asetelma. Luonnosta löytää kaikkea kivaa pöytäasetelmiin ja kaupasta voi käydä kukan tai pari ostamassa lisäksi. Tässä vielä kimppu jonka tein pienen tytön rotinaviemiseksi. <3 Siinä on itsekasvatettuja luonnonvalkoisia liljoja. Kukkakaupasta hain vihreitä lehtiä, joihin kauppias suihkautti kiillon valmiiksi. Lisäksi muutama kieharrettu oksa, vaaleanpunaista kukkaa ja koristeeksi perhonen. Kimpun pakkasin sellofaaniin. 


6 kommenttia:

 1. Saitkohan kommenttiani tuonne Muuttajat-postaukseen, ei ainakaan enään siellä näy?
  Kukka-asetelmat ovat ihan huikean upeat, sinulla on tuota silmää ja taitoa tehdä kaikesta kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun jätit viestiä! :) Kiitos sanoistasi. <3 Voi ei ole tullut perille aikaisempi kommenttisi, kun tarkistin. Olisiko ollut syynä kun minulla oli aikaisemmin se "sanatarkistus" kommentoinnissa, mutta otin sen pois koska se ei kuulemani mukaan meinannut hyväksyä millään kirjoitettuja tarkistuskirjaimia. :/ Kokeile uudelleen :)

   Poista
 2. Todella kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! :) Ja tiedoksi, että nimimerkillä voi kommentoida kun tuosta valikosta valitsee, Nimi/Url-osoite ja sen osoitteen voi jättää pois.

   Poista
 3. Oot sinä Merja oikea monitaituri. Kiitos vaihekuvista, pitääpä kokeilla taas joskus itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. :) Sitä kun tykkää käsillä tekemisestä niin innostuu kokeilemaan kaikenlaista, vaikkei ensin osaisikaan ;)

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja