sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Tiikeripullat


Työmiehille piti saada kahville jotain ja muistin, että näitä tiikeripullihan minun on pitänyt kokeilla jo jonkin aikaa. Sävelsin vähän omaa ohjetta ja tällaisia niistä tuli.

Tiikeripullat n. 40 kpl

5 dl Vettä tai maitoa
2 dl Sokeria
1 pala Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
1 rkl Vaniljasokeria
12-13 dl Vehnäjauhoja
100 g Rasvaa
0,75 dl Tummaa kaakaojauhetta

Väliin: 3 rkl Appelsiinimarmeladia (Voi jättää myös pois, jolloin pullat on helpompi saada kierteelle. Tai marmeladin voi myös laittaa pullan päälle, tekemällä syvennyksen kohotuksen jälkeen.)

Päälle: Kananmuna voitelu + raesokeri

Liota hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja 12 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan loppu jauho eli 1 dl. Vaivaa. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja vaivaa hyvin. Anna kohota. Kaulitse taikinat levyiksi ja aseta ne päällekkäin. Väliin voit laittaa halutessa ohuen sipaisun appelsiinimarmeladia. Leikkaa levyt suikaleiksi. Jos suikaleista tulee liian pitkiä, voit leikata ne vielä poikki. Kierrä suikaleet ja solmi. Kohota, voitele ja laita pintaan raesokeria. Paista 200 asteessa. Mikäli haluaa voi pintaan paiston jälkeen tehdä esim tomusokeri + vesi tai suklaa rantuja.  


Aikaisemmat kommentit:
GEBARDI KIRJOITTI 12.12.2008 - 15:56
Onpa kivan näköisiä pullia!!
IINA KIRJOITTI 28.02.2009 - 20:17
Pala hiivaa = 50 gramman paketti hiivaa? :>
MERJA KIRJOITTI 01.03.2009 - 13:52
Iina: Kyllä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja