Nyt iski leipomisvimma :) Saa nähdä mitä kaikkea sitä saa aikaan lähiaikoina. Siinä sivussa kokeilin sitten tehdä tällaisia pizzataskuja. Ovat kyllä näppäriä esim töihin evääksi, retkelle tai vaikkapa synttäreille.. Ei täytteet tipu ja sotke joka paikkaa. Pohjan tein helpomman kautta eli käytin Myllyn Paras pizzajauhoa, johon lisätään vain vesi ja hiiva. Tuli hyvät pohjat. 2 dl taikinasta tuli 8 taskua. Alla vaihekuvia.
Taikinan kohotuksen jälkeen vaivaa siitä pötkö. Paloittele 8 osaan (2 dl taikina). Kaulitse soikean muotoiseksi. Levitä päälle haluamaasi täytettä. Esimerkiksi tomattisosetta, maustettua & paistettua jauhelihaa, ananasta, homejuustoa, pizzajuustoa..kuten minulla näissä pitsoissa. Kostuta taikinan reunat ja painele kiinni. Levitä vielä päälle hiukan juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10 min, kunnes pinta on hieman ruskea.
Aikaisemmat kommentit:
HUKKIS KIRJOITTI 04.12.2008 - 19:03
Hanki patentti, mini calzonet :D:D:D
EBE KIRJOITTI 13.12.2008 - 13:41
Herkullisilta näyttävät, nam. Tuota pizzajauhoa käytän itsekin. Minusta siitä tulee parhain pohja ja helposti.
PIONI KIRJOITTI 15.12.2008 - 17:53
Ihan vesi herahtaa kielelle... Pitänee testata ohjetta joku päivä.
HERKKUSUU KIRJOITTI 18.12.2008 - 07:43
Nam. pitääpä kokeilla, näyttävätkin niin älyttömän ihanilta :=)
KIITOS OHJEESTA KIRJOITTI 25.06.2009 - 13:49
Kiitos todella kivasta ideasta:)Leivoin tällä ohjeella tänään.Tein kolminkertaisen annoksen eli pussillinen meni pizzajauhoja.Täytettä olin varannut ihan liikaa,kun eihän nuihin lopulta paljon mennytkään per kpl,mutta jäi aineksia sitten pakkaseen seuraavaa leipomiskertaa varten.Herkullisia tuli,kunhan muistaa maustaa jauhelihan kunnolla jne,miettii sisään joitain voimakkaan makuisia täytteitä.Juuri esim. aura tms.suolaisuutta antamaan. Suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja