torstai 7. toukokuuta 2009

Puolukka-Ruisruudut


Leipävillitys jatkuu.. ;) Tässä todella hyvä ruisruutujen resepti, joihin tekee kivan säväyksen puolukat. Nämä on nopea valmistaa.

Puolukka-Ruisruudut  Pellillinen

5 dl Vettä
½ dl Öljyä
2 tl Suolaa
2 rkl Sokeria
1 pss Kuivahiivaa
4 dl Ruisjauhoja
5 dl Hiivaleipäjauhoja
2 dl Puolukoita

Lämmitä neste noin 42 asteiseksi. Lisää veteen suola, öljy ja sokeri. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää nesteeseen osa jauhoista, puolukat ja loput jauhot. Sekoita hyvin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Taputtele taikina pellille tasaisesti. Ripottele taikinan päälle ruisjauhoja. Vedä esim pitsaleikkurilla tai veitsellä taikina paloihin, pohjaa myöten. Pistele haarukalla. Anna kohota leivinliinan alla noin ½ h. Paista keskitasolla 225 asteessa noin 20 min.


Aikaisemmat kommentit:
SYSTERI KIRJOITTI 09.05.2009 - 21:26
Tällaiset ohjeet sopii just mulle! Nopeatekoinen, eikä tarvi pyöritellä ja ihmetellä erikokoisia ja -näköisiä pallukoita. Eipä oo enää puolukoita pakkasessa, mutta maistuu varmasti ilmankin.
MERJA KIRJOITTI 10.05.2009 - 18:25
:) Tämä todella on nopsa tehdä, vaikka ruoanlaiton yhteydessä. Saa tuoretta leipää nopeasti pöytään. Ja ovat kyllä hyviä ilman puolukoitakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja