tiistai 16. kesäkuuta 2009

Raparperi-tuorejuustopiiras


Raparperin alla

Äidin kasvimaalla,
raparperin alla,
sammakolla koti oli kultainen.
Alla ruohomatto,
päällä lehtikatto,
hirsiseinä vihreä ja punainen.

Hämärä, viileä,
sammakon mielest on viihtyisää.
En mä siedä kuumaa,
sammakko se tuumaa,
raparperipensaan alla lymyää.

Äiti puuron laittoi,
raparperin taittoi,
hirsiseinä rusahtaen katkeaa.
Sammakko se loikki,
pihanurmen poikki,
viinimarjapensaan alle katoaa.

Ai, ai HYI, säikähtyi,
äiti ja kirkaisten perääntyi.
Yksi varsi jäikin,
hyvähän on näinkin,
päivänvarjon sammakko se siitä saa.

_______________________________

Raparperi-tuorejuustopiiras

Pohja:

150 g Rasvaa
1 3/4 dl Sokeria
1 Muna
3 dl Täysjyvävehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

200 g Tuorejuustoa
1 prk (200g) Kermaviiliä
2 Munaa
1dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
4-5 dl Raparperin paloja

Ripottele pohjan päälle raparperin palat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30-40 min, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte keskellä ei ole kovin hyllyvää. Jäähdytä hyvin. Piiras on parhaimmillaan kylmänä.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KIRSI KIRJOITTI 16.06.2009 - 17:56
Onpas täälläkin kiva raparperipiirakan ohje =) Kettuterroristeilta jo yhden kivan bongasin =) Taidanpa testata tätäkin!! Upea kuva!
CARITA KIRJOITTI 16.06.2009 - 18:43
Todella herkullisen näköinen piiras. Taidanpa napata ohjeen matkaani =o)
MERJA KIRJOITTI 16.06.2009 - 21:26
Kiitos! Hyvää on, etenkin kylmänä :)
NOORA KIRJOITTI 22.06.2009 - 11:18
Varmasti ihanaa piirakkaa! Vielä olisi raparperejä takapihalla...
MAIJU KIRJOITTI 05.07.2009 - 13:55
Tää on varmasti hyvää! Meiltä löytyiskin noi kaikki aineet... :)) Täytyy kattoo jos jaksais tehdä tällasen tänään...
SOFIELLA KIRJOITTI 31.07.2009 - 22:42
Nam, nam! Tätä pitää kokeilla heti kun saan raparperit haettua tontilta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja