Tämä on todella vanha resepti ja aina yhtä hyvä! Kiitos siskoseni muistoja tuovasta reseptistä ;)
Helmin Herkku ( 1kpp = 1 ½ dl )
Pohja:
2-3 Munaa
2 kkp Sokeria
3 kpp Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
150 g Sulaa rasvaa
1 kkp Maitoa
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.
Kuorrutus:
225 g Tomusokeria
4 rkl Sulatettua rasvaa
4 rkl Kahvijuomaa
2 tl Vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään. Levitä tasaisesti vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Painele kuorrutteeseen halutessasi sokerihelmiä. Anna kuorrutteen kovettua. Helmin Herkku sopii hyvin pakastettavaksi.
Aikaisemmat kommentit:
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 17.07.2009 - 18:46
Aivan ihanat kuvat!!!!
Reseptikin vaikuttaa herkulta ja upeiden kuvien ansiosta niitä syö ihan silmillään!
Reseptikin vaikuttaa herkulta ja upeiden kuvien ansiosta niitä syö ihan silmillään!
MERJA KIRJOITTI 17.07.2009 - 20:52
tää on vissiin samanlaista mitä mokkapalat, ilman suklaata tuossa kuorrutuksessa?
MERJA KIRJOITTI 17.07.2009 - 21:34
Merja: Joo samantyylistä, paitsi ei kaakaota ole tosiaan. Siksi myös hiukan erimakuista.
TIINA KIRJOITTI 18.07.2009 - 11:16
Herkun näköisiä, ihana nostalginen kuva!;) Näitä pakko kokeilla...
LOTTE KIRJOITTI 18.07.2009 - 12:36
Kiitos ihanan kuuloisesta ohjeesta! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla seuraavan kerran, kun mietin, mitähän sitä leipoisi ;)
Sulla on ihanat sivut muutenkin. Kurkistelen muutaman kerran viikossa, josko olisi uutta herkullista kuolattavaa...
Sulla on ihanat sivut muutenkin. Kurkistelen muutaman kerran viikossa, josko olisi uutta herkullista kuolattavaa...
NOORA KIRJOITTI 19.07.2009 - 09:10
Vaikuttaa hyvältä! Ja nuo sinun kuvasi - ne on ihan mahtavia! :) Käythän osallistumassa arvontaani... ;)
JADE KIRJOITTI 23.07.2009 - 11:42
Houkuttelevan näköistä herkkua ja nuo kuvat ovat aivan ihanan nostalgisia :)
PIA KIRJOITTI 24.07.2009 - 17:45
Aivan mielettömän ihania olet taas tehtaillut täällä, siitä kun viimeeksi kävin <3 En voi lakata ihastelemasta taitavuuttasi ja herkkyyttä mitä sinun töissäsi piilee, ripaus romantiikkaakin löytyy koristeesta kuin koristeesta ;)
ANNA KIRJOITTI 27.07.2009 - 16:10
Tein näitä viikonloppuna ja hyviä olivat (lisäsin jostain syystä vaniljasokeria myös taikinaan). Lapset olisivat syöneet vaikka kuinka paljon. Kiitos ohjeesta! :)
MAISTUVAT PAISTUVAT KIRJOITTI 10.08.2009 - 12:18
Hurjan herkullisen näköistä! Pelkästään jo tuo kuva kaikkineen on mielettömän kaunis.
KODIN ONNI KIRJOITTI 12.08.2009 - 10:43
Kuvaat todella kauniisti ja teet asetelmistasi todella kauniita kuvaa varten. Ihailtavaa! :)
SANNA KIRJOITTI 15.10.2009 - 19:14
Kokeilin tätä viikonloppuna, todella herkkua! Koristelin kinuskikuulilla, mitkä sopivat makunsakin puolesta loistavasti tähän. Kiitos ohjeesta, tätä tehdään uudestaan!
TIINA/TASTYCAKE KIRJOITTI 09.01.2010 - 14:58
Oi, nämä vaikuttavat herkullisilta ja kuvat ovat kyllä todella kauniita! Täytynee kokeilla kun seuraavan kerran tekee mieli makeaa:)
MARIKA KIRJOITTI 04.03.2010 - 14:38
Ihana ohje ja kauniit kuvat! Taidanpa kokeilla näitä ;) Linkitän Sinut, jos se ok?
PAULA KIRJOITTI 20.10.2010 - 20:13
Hyvää!! Kiitos ohjeesta. Jäi mietityttämään, miksi sulla on tuo päällinen noin valkoinen, mulla kuulsi läpitte kakkutaikina....
MERJA KIRJOITTI 20.10.2010 - 22:33
Kiitos kaikille viesteistä :) Mukava kuulla, että resepti on ollut käytössä.
Paula: hmm.. Oisko meillä ollut eri kokoiset pellit.. Jos näyttää että kuorrutetta tulee liian vähän niin aina voi tehdä kuorrutteen kaksin kertaisilla ainemäärillä.
Paula: hmm.. Oisko meillä ollut eri kokoiset pellit.. Jos näyttää että kuorrutetta tulee liian vähän niin aina voi tehdä kuorrutteen kaksin kertaisilla ainemäärillä.
PAULA KIRJOITTI 25.10.2010 - 11:14
=) tänään tein tupla-annoksen ja olipa valkoista. Pohjan tein heti alkuunsa 1½ kertaisena, tänään reilusti kaksinkertaisena! NAMSKIS!!
Kiitos hyvästä ohjeesta, vaihtelua mokkapaloille!
Kiitos hyvästä ohjeesta, vaihtelua mokkapaloille!
EMMA KIRJOITTI 29.11.2010 - 17:13
Mitä on tämä kahvijuoma mitä olet kuorrutteessa käyttänyt? On niin herkullisen näköistä että mieli tekisi kokeilla tätäkin tehdä :D
MERJA KIRJOITTI 29.11.2010 - 21:06
Emma: Tarkoitan ihan tavallista keitettyä kahvia :) Kokeile ihmeessä, nämä on ihania!
EMMA KIRJOITTI 30.11.2010 - 13:34
Aah silti pysyy noin ihanan vaaleana tuo kuorrute :D selvä kokeilen heti viikonloppuna, pitää kommentoida sitten miltä maistui!
MERJA KIRJOITTI 18.08.2011 - 19:19
Esa: Poistin kommenttisi. Kommetteja saa laittaa, myös rakentavaa, mutta asiallisesti kiitos. Kyseessä oli siis, että kuorrutteestasi tuli liian jäykkää. Tomusokerierissä on eroja, joten jos kuorrutteesta tulee liian kovaa, silloin lisätään nestettä esim 1 rkl kerrallaan, kunnes siitä tulee sopivaa. Toivottavasti kokeilet uudelleen, resepti on sen verran hyvä. :)
JONNULI KIRJOITTI 18.03.2012 - 10:35
Todella kauniit sivut ja ihanan näköisiä herkkuja!!! Pakkohan tässä on leipomispuuhiin ryhtyä... Täällä on monen herkun ohje, jota pitäisi päästä kokeilemaan, nyt on vain valinnan vaikeus :) Onko tässä ohjeessa mainittu mitta kkp noin 1,5 dl? Ettei mene ihan suhteet pieleen... Minkä kokoiselle pellille olet tehnyt (tuolla aiemmissa kommenteissa jollekin oli tullut yksinkertaisesta annoksesta melko ohut)? Kiitos vinkeistä jo etukäteen ja ihania, aurinkoisia kevätpäiviä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja