perjantai 17. heinäkuuta 2009

Helmin Herkku


Tämä on todella vanha resepti ja aina yhtä hyvä! Kiitos siskoseni muistoja tuovasta reseptistä ;)

Helmin Herkku ( 1kpp = 1 ½ dl )

Pohja:

2-3 Munaa
2 kkp Sokeria
3 kpp Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
150 g Sulaa rasvaa
1 kkp Maitoa

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

225 g Tomusokeria
4 rkl Sulatettua rasvaa
4 rkl Kahvijuomaa
2 tl Vaniljasokeria

Sekoita ainekset keskenään. Levitä tasaisesti vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Painele kuorrutteeseen halutessasi sokerihelmiä. Anna kuorrutteen kovettua. Helmin Herkku sopii hyvin pakastettavaksi.


Aikaisemmat kommentit:
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 17.07.2009 - 18:46
Aivan ihanat kuvat!!!!
Reseptikin vaikuttaa herkulta ja upeiden kuvien ansiosta niitä syö ihan silmillään!
TÄRPÄTTI KIRJOITTI 17.07.2009 - 18:48
Oikein herkullisen näköisiä ja todella upeat kuvat :)
MERJA KIRJOITTI 17.07.2009 - 20:52
tää on vissiin samanlaista mitä mokkapalat, ilman suklaata tuossa kuorrutuksessa?
MERJA KIRJOITTI 17.07.2009 - 21:34
Merja: Joo samantyylistä, paitsi ei kaakaota ole tosiaan. Siksi myös hiukan erimakuista.
KRISTIINA KIRJOITTI 18.07.2009 - 08:57
Hyvän näköistä.Tätä on kokeiltava =)
TIINA KIRJOITTI 18.07.2009 - 11:16
Herkun näköisiä, ihana nostalginen kuva!;) Näitä pakko kokeilla...
SATU KIRJOITTI 18.07.2009 - 12:31
varmasti hyvää! joskus on kyllä kokeiltava:)
LOTTE KIRJOITTI 18.07.2009 - 12:36
Kiitos ihanan kuuloisesta ohjeesta! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla seuraavan kerran, kun mietin, mitähän sitä leipoisi ;)

Sulla on ihanat sivut muutenkin. Kurkistelen muutaman kerran viikossa, josko olisi uutta herkullista kuolattavaa...
¨PIONI KIRJOITTI 18.07.2009 - 13:44
Kiitos ihanasta ohjeesta! Tämä menee heti kokeiluun!
NOORA KIRJOITTI 19.07.2009 - 09:10
Vaikuttaa hyvältä! Ja nuo sinun kuvasi - ne on ihan mahtavia! :) Käythän osallistumassa arvontaani... ;)
HELI KIRJOITTI 20.07.2009 - 22:06
Varmasti hyvää =) tuota pitänee kokeilla joskus =)
JADE KIRJOITTI 23.07.2009 - 11:42
Houkuttelevan näköistä herkkua ja nuo kuvat ovat aivan ihanan nostalgisia :)
ÄIPPÄ-78 KIRJOITTI 23.07.2009 - 14:49
Ihanat kuvat ja herkullisen näköiset leivokset :o)
PIA KIRJOITTI 24.07.2009 - 17:45
Aivan mielettömän ihania olet taas tehtaillut täällä, siitä kun viimeeksi kävin <3 En voi lakata ihastelemasta taitavuuttasi ja herkkyyttä mitä sinun töissäsi piilee, ripaus romantiikkaakin löytyy koristeesta kuin koristeesta ;)
ANNA KIRJOITTI 27.07.2009 - 16:10
Tein näitä viikonloppuna ja hyviä olivat (lisäsin jostain syystä vaniljasokeria myös taikinaan). Lapset olisivat syöneet vaikka kuinka paljon. Kiitos ohjeesta! :)
MAISTUVAT PAISTUVAT KIRJOITTI 10.08.2009 - 12:18
Hurjan herkullisen näköistä! Pelkästään jo tuo kuva kaikkineen on mielettömän kaunis.
KODIN ONNI KIRJOITTI 12.08.2009 - 10:43
Kuvaat todella kauniisti ja teet asetelmistasi todella kauniita kuvaa varten. Ihailtavaa! :)
SANNA KIRJOITTI 15.10.2009 - 19:14
Kokeilin tätä viikonloppuna, todella herkkua! Koristelin kinuskikuulilla, mitkä sopivat makunsakin puolesta loistavasti tähän. Kiitos ohjeesta, tätä tehdään uudestaan!
TIINA/TASTYCAKE KIRJOITTI 09.01.2010 - 14:58
Oi, nämä vaikuttavat herkullisilta ja kuvat ovat kyllä todella kauniita! Täytynee kokeilla kun seuraavan kerran tekee mieli makeaa:)
MARIKA KIRJOITTI 04.03.2010 - 14:38
Ihana ohje ja kauniit kuvat! Taidanpa kokeilla näitä ;) Linkitän Sinut, jos se ok?
PAULA KIRJOITTI 20.10.2010 - 20:13
Hyvää!! Kiitos ohjeesta. Jäi mietityttämään, miksi sulla on tuo päällinen noin valkoinen, mulla kuulsi läpitte kakkutaikina....
MERJA KIRJOITTI 20.10.2010 - 22:33
Kiitos kaikille viesteistä :) Mukava kuulla, että resepti on ollut käytössä.
Paula: hmm.. Oisko meillä ollut eri kokoiset pellit.. Jos näyttää että kuorrutetta tulee liian vähän niin aina voi tehdä kuorrutteen kaksin kertaisilla ainemäärillä.
PAULA KIRJOITTI 25.10.2010 - 11:14
=) tänään tein tupla-annoksen ja olipa valkoista. Pohjan tein heti alkuunsa 1½ kertaisena, tänään reilusti kaksinkertaisena! NAMSKIS!!
Kiitos hyvästä ohjeesta, vaihtelua mokkapaloille!
MERJA KIRJOITTI 25.10.2010 - 15:09
Paula: Mukava kuulla, että nyt onnistui paremmin! :)
EMMA KIRJOITTI 29.11.2010 - 17:13
Mitä on tämä kahvijuoma mitä olet kuorrutteessa käyttänyt? On niin herkullisen näköistä että mieli tekisi kokeilla tätäkin tehdä :D
MERJA KIRJOITTI 29.11.2010 - 21:06
Emma: Tarkoitan ihan tavallista keitettyä kahvia :) Kokeile ihmeessä, nämä on ihania!
EMMA KIRJOITTI 30.11.2010 - 13:34
Aah silti pysyy noin ihanan vaaleana tuo kuorrute :D selvä kokeilen heti viikonloppuna, pitää kommentoida sitten miltä maistui!
MERJA KIRJOITTI 18.08.2011 - 19:19
Esa: Poistin kommenttisi. Kommetteja saa laittaa, myös rakentavaa, mutta asiallisesti kiitos. Kyseessä oli siis, että kuorrutteestasi tuli liian jäykkää. Tomusokerierissä on eroja, joten jos kuorrutteesta tulee liian kovaa, silloin lisätään nestettä esim 1 rkl kerrallaan, kunnes siitä tulee sopivaa. Toivottavasti kokeilet uudelleen, resepti on sen verran hyvä. :)
JONNULI KIRJOITTI 18.03.2012 - 10:35
Todella kauniit sivut ja ihanan näköisiä herkkuja!!! Pakkohan tässä on leipomispuuhiin ryhtyä... Täällä on monen herkun ohje, jota pitäisi päästä kokeilemaan, nyt on vain valinnan vaikeus :) Onko tässä ohjeessa mainittu mitta kkp noin 1,5 dl? Ettei mene ihan suhteet pieleen... Minkä kokoiselle pellille olet tehnyt (tuolla aiemmissa kommenteissa jollekin oli tullut yksinkertaisesta annoksesta melko ohut)? Kiitos vinkeistä jo etukäteen ja ihania, aurinkoisia kevätpäiviä :)
MERJA KIRJOITTI 18.03.2012 - 21:33
Jonnuli: Kiitos sanoistasi :) Kyllä yksi kkp on 1 ½ dl. Tässä käytin ihan himpun verran pienempää peltiä kuin normaali uunipelti. Voit toki tehdä pohjan 1½-2 kertaisena normaalille pellille jos tahdot paksumpaa pohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja