Annin synttäreille leivoin Wilhelmiina-pikkuleipiä. Juhlat eivät olleet vielä edes ohi, kun tällä lautasella oli jäljellä vain muutama murunen! Nämä ovat todella helppo ja nopea tehdä. Lisäksi ovat myös todella hyviä. Ohje on Kotilieden nettisivuilta.
Wilhelmiinat
200 g huoneenlämpöistä rasvaa
2 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muovaa taikinasta kuusi tankoa kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Litistä tankoja hiukan ja painele veitsen kärjellä kuviota pintaan. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi. Leikkaa tangot heti uunista oton jälkeen vinoneliöiksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen rasiaan siirtoa.~
~~~
Aikaisemmat kommentit:
PIONI KIRJOITTI 12.01.2010 - 09:06
Nämä on kyllä hyviä...liiaankin hyviä. Siksei passaa tehdä ;)
KIRSI KIRJOITTI 13.01.2010 - 12:41
Löysin ohjeen Kotilieden joululehdestä 2003 ja siitä lähtien Wilhelmiinat ovat kuuluneet joulumme pikkuleipiin. Minä jaan taikinan kahdeksaan tankoon, enkä litistä niitä ennen uuniinlaittoa. Uunissa tangot levitessään hieman repeilevät, mistä syntyy pikkuleipiin hauska koristeellinen pinta.
TIINA KIRJOITTI 06.12.2010 - 15:48
Ihania! Mulle ihan uusi tuttavuus, mutta onnistui heti ekalla kerralla :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja