torstai 4. maaliskuuta 2010

Minttukrokantti-hyydykekakku


Niinhän siinä kävi taas, että vuosi pyörähti ikään lisää :) Ystävien kera juotiin kahvit tällaisen kakun kera. Kiitos kaikille onnitteluista <3 

Minttukrontti-hyydykekakku

Pohja:

15 mintun makuista Domino-keksiä
50 g sulatettua rasvaa

Laita keksit vahvaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla mahdollisimman pieniksi muruiksi. Sekoita sula rasva joukkoon. Taputtele pohjaseos irtopohjavuoan pohjalle tai suoraan lautaselle jossa on reunoiksi laitettu reunakalvo (kuten minulla alla olevissa kuvissa). Reunakalvoa voi käyttää myös irtopohjavuoan sisäpinnalle, näin kakun reunoista tulee siistimmät.

Täyte:

5 dl Flora Vanilla 12% - vispautuvaa vaniljakastiketta
125 g hyydykejauhetta (Minulla tässä kakussa oli maustamatonta. Myös maustetut hyydykejauheet käyvät.)
1 dl kylmää vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Minttukrokanttisuklaata rouheena

Päälle:

Maitosuklaata
Suklaarusinoita, Daim-rakeita tai muista suklaamakeisia

Vaahdota vaniljakastike hyväksi vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe ja kylmä vesi hyvin keskenään ja lisää vaniljavaahtoon. Sekoita hyvin. Notkista tuorejuustoa hiukan ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää suklaarouhe. Kaada massa pohjan päälle ja tasoita. Sulata suklaata ja laita se pussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaalla kuvioita massan päälle. Ripottele päälle suklaarusinoita, Daim-rakeita tai muita suklaamakeisia.  Laita pakastimeen hyytymään. Reunakalvot saa pois nätimmin, kun kakku on kylmenpi kuin mitä se olisi jääkaapissa. Kakun voi pakastaa myös vierasvaraksi suoraan ja ottaa jääkaappiin sulamaan kun sitä tarvii.

HUOM! Hyydykejauheen sijasta voit käyttää reseptiin 5 liivatelehteä. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen vaahdotettu vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (n.2 rkl). Jäähdytä hetki sekoittamalla. Lisää liivate-vesiseos massaan ohuena nauhana, kokoajan massaa sekoittaen. Lopuksi lisää suklaa ja kaada pohjan päälle.



Aikaisemmat kommentit:
TUA KIRJOITTI 04.03.2010 - 20:51
Paljon onnea ja pitkää ikää!
MINUKIISU KIRJOITTI 04.03.2010 - 21:46
Palju õnne!!
JOHANNA KIRJOITTI 04.03.2010 - 21:49
Nam ja Paljon Onnea!
MIMMI M KIRJOITTI 04.03.2010 - 22:22
Onnea, onnea. Ihanan muhkea kakku lempparisuklaastani.
TARJUSKA S KIRJOITTI 05.03.2010 - 00:21
Niin se väistämättä aika kuluu ja vuodet vierivät. Mull vissiin 4kympin kriisi menossa ko kovastikin mietin ajan kulumista ja kauhistelen kuinka jostain tapahtumasta on kulunut jo NIIN kauan aikaa :). Herkullinen oli varmasti sun synttärikakku, siinä kaikki mun lempparimaut koottuna :). Mie tykkään kans käyttää noita reunakalvoja, pitäis tilata uudet ko entiset jo aika risoja - olleet kovalla kulutuksella.
KRISSE KIRJOITTI 05.03.2010 - 06:07
Onnea syntymäpäivän johdosta!
KIRSI KIRJOITTI 05.03.2010 - 08:30
Onnea onnea Merja!!! Ihanaa herkkua!!
MAMA KIRJOITTI 05.03.2010 - 11:02
Onnea! Herkuliisen kaakun olet ystävillesi tarjonnut!
MERJA KIRJOITTI 05.03.2010 - 20:42
Kiitos paljon onnitteluista <3 Ei sille näköjään mitään voi, että vuosia tulee lisää ;) Tämä kakku oli kyllä hyvänmakuinen. Vaniljakastike antoi kivan maun.
NAAPURI KIRJOITTI 14.03.2010 - 18:58
Joo hyvää oli!!
MINNA KIRJOITTI 06.04.2010 - 20:58
Hei, mitä minttukrokanttisuklaata käytit?
MERJA KIRJOITTI 06.04.2010 - 22:47
Minna: Marabou Minttukrokantti-suklaata
MERI KIRJOITTI 05.09.2010 - 15:48
tämä taitaakin mennä kokeiluun,mulla oli yks hyvä minttuhyydykeresepti mutta en muista mistä otin sen joten tätä täytyy kokeilla.kiitos tuosta mitä tänään leivotaan osiosta,tulee varmasti tarpeeseen!
ELMIHELMI KIRJOITTI 13.09.2010 - 08:29
Herkullisen näköinen kakku. Olen itse kyseisen kakun reseptiä jo monta kertaa katsonut ja ensi viikonloppuna on aika sitten vihdoinkin leipoa, kun saan ystäviä kylään :D
MIRA KIRJOITTI 12.10.2010 - 22:19
Kaikki täällä näyttää niin hyvältä, tämäkin! Linkitän sinut blogilistaani, jotta muistan vierailla useammin. Sopiihan? :)
MERJA KIRJOITTI 13.10.2010 - 10:12
Mira: Kiitos :) Linkitys sopii.
PÄIVI KIRJOITTI 03.11.2010 - 11:32
Mitä on hyydykejauhe? Myydäänkö sitä sillä nimellä kaupassa? Vai onko samaa kuin liivatejauhe? Jos käyttäisin hyytymiseen liivatelehtiä, niin montakohan tähän kakkuun pitäisi laittaa? :) Herkullisen näköinen kakku :b!
MERJA KIRJOITTI 03.11.2010 - 19:59
Päivi: Sitä ei taida olla myynnissä normaaleissa ruokakaupoissa, mutta netistä saa tilattua leivontarvikekaupoista (linkkejä löytyy tuosta blogini oikeasta reunasta). Tai googlettamalla sana Hyydykejauhe, niin löydät sitäkin kautta kauppoja. Mutta jos haluat käyttää liivatelehtiä jauheen sijaan niin tähän määrään niitä tarvitsee 5 kpl. Liota lehtiä 5 min kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatteet kuumaan vesitilkkaan (2 rkl) ja jäähdytä hetki sekoittamalla sitä. Lisää se vaniljavaahto & tuorejuusto massaan ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Sitten lisäät vain suklaan ja kaadat keksipohjan päälle jne.
HANNA KIRJOITTI 04.01.2011 - 13:01
Ohje vaikuttaa varsin hyvälle. Kuinka monelle hengelle kakku on tarkoitettu?
MERJA KIRJOITTI 04.01.2011 - 20:38
Hanna: Tämä kakku on todella herkullinen, kannattaa kokeilla. Sanoisin, että noin 10-15 hyvän kokoista palaa saa tästä kakusta..
HANNA KIRJOITTI 08.01.2011 - 17:54
Kiitos vastauksesta ja reseptistä eritoten. Kakun tein ja se oli oikein maistuvaa:)
ANNA KIRJOITTI 17.03.2011 - 11:02
Ihana resepti! Tyttäreni synttäreille taitaa tulla tällainen herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja