sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Perunarieskat


On pitemmän aikaa ollut mielessä leipoa perunarieskoja. Nyt jäi sopivasti perunamuusia yli ruoalta ja ei muuta kuin leipomaan. Hyviä tuli! Ohje taitaa olla peräisin taas Kotilieden reseptiarkistosta.

Perunarieskat 10 kpl

5 dl perunamuusia tai 5 dl vettä & 1 ½ dl perunasosejauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl sämpyläjauhoja

Sekoita muusi, suola ja kananmuna hyvin keskenään. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille 10 taikinakasaa. Taputtele jauhotetuin käsin ne litteiksi ja pistele haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 15 min, kunnes rieskojen pienta on hiukan ruskistunut.

Jos valmistat muusin jauheesta, anna sen jäähtyä hiukan ennen suolan ja kananmunan lisäystä.


Aikaisemmat kommentit:
HEIDI KIRJOITTI 07.03.2010 - 14:33
Oi lämpimät perunarieskat ovat jotain niin hyvää!
KYÖKKIS-KATI KIRJOITTI 07.03.2010 - 15:58
Perunaiset rieskat ja sämpylät on niin herkkuja!!! Ja upea sulla tuo vakka/laatikko tuolla taustalla!!
MERJA KIRJOITTI 07.03.2010 - 18:26
Niin ovat herkkua :) Kapat ovat kivoja koristeita leivinuunin päällä. Muutama aika vanha on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja