Mustikka-juustokakku n.12 annosta
Pohja:
100 g pehmeää rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna, sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Aseta irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperin palanen. Taputa taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 prk (250g) rahkaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
½ dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl sokeria
2-3 dl mustikoita
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkauksen aikana siihen vähitellen loput sokerista. Yhdistä massat ja lisää joukkoon mustikat. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 min, kunnes kakku on kypsä. Peitä paiston ajaksi kakku leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Jäähdytä hyvin ja irroita vuoan reuna. Kakku on parhaimmillaan jääkaappikylmänä, seuraavana päivänä. Hyvin jäähtyneestä kakusta saa leikattua siistit viipaleet, jotka voi pakastaa vierasvaraksi.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
NOORA KIRJOITTI 26.05.2010 - 17:01
NAMMM! Tuo on muuten varmaan parhaimman näkönen juustokakku ikinä! :)
KAKKUKATRI KIRJOITTI 26.05.2010 - 17:50
Todella herkullisen näköistä , sulla on aina niin ihanat kuvat :)
ESSULIINI KIRJOITTI 26.05.2010 - 20:36
Juu, testaukseen menee täälläkin! Aineksetkin olis odottamassa sopivasti, odottelivat tälläisen herkkureseptin löytämistä ;)
TARJUSKA S KIRJOITTI 27.05.2010 - 00:08
Oi että mitä herkkua, tätä pitää mullakin kyllä pikimiten testata ... nyt ihan kuola valuu tätä katsoessa ;).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja