tiistai 28. syyskuuta 2010

Raparperi-rahkapalat


Pohja:

175 g pehmeää rasvaa
1 ½ dl sokeria
1 munan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan vesi ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle (20cm x 30cm).

Raparperihilloke:

4 vartta (500g) raparperia pilkottuna
tilkka vettä
1 dl sokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi. Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.

Täyte:

500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munan valkuainen
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raparperimehua hillokekattilasta

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle. Murustele loppu taikina täytteen päälle. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

Raparperi-rahkapalat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä. Resepti on peräisin Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku". Sirpalta on ilmestynyt tänä kesänä "Makeaa ja suolaista puutarhasta" - niminen kirja. Aivan ihana! Jo yksistään kuvat ovat niin kauniita, että sillä voi sisustaa keittiötä, pitämällä se auki kirjatelineessä ;)
~~~
Aikaisemmat kommentit:
JAANA KIRJOITTI 29.09.2010 - 09:13
Näyttääpäs todella herkullisia! Minäkin oon tehny jotain tän tyylisiä vuosia sitten ja tykkäsin kyllä kovasti... :)
MERJA KIRJOITTI 30.09.2010 - 10:04
Tämä oli kyllä hyvä resepti. Raparperi sopi todella hyvin täytteeseen. :)
ANNE/HIEKKAKAKKU KIRJOITTI 30.09.2010 - 12:10
Minä tein näitä kesällä ja ai nam, että oli hyvää!
ANSKU KIRJOITTI 04.10.2010 - 14:54
Ai että kuulostavat hyvältä!

Tiedänpä mihinkä käyttää lukuisat raparperipussukat pakasteesta. Onko ohje ohje tosiaan tavalliseen piirakkavuokaan tehty? Täytteen määrä kuulosti äkkiseltään aika hurjalta.
MERJA KIRJOITTI 04.10.2010 - 16:54
Ansku: Piirakka tehdään pienempään uunipeltiin, korkeareunaiseen. Näin niistä tulee korkeampia. Mutta jos haluat matalempia niistä niin voit kokeilla tehdä myös esim kaksi pyöreää piirakkavuokaan.
MIRA KIRJOITTI 12.10.2010 - 22:17
Tässä takuuvarmasti erilainen ja maukas raparperiherkku!
MINNA KIRJOITTI 25.05.2011 - 18:12
Kiitos ihanasta ohjeesta! Tuli todella hyvää. Teen uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja