Pohja:
175 g pehmeää rasvaa
1 ½ dl sokeria
1 munan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota taikinasta erilleen 1/3. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan vesi ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle (20cm x 30cm).
Raparperihilloke:
4 vartta (500g) raparperia pilkottuna
tilkka vettä
1 dl sokeria
Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi, katkaise levystä virta ja jätä raparperihilloke hautumaan kannella peitettynä noin 15 minuutiksi. Levitä hilloke vuokaan piirakkapohjalle. Säästä liemi täytteeseen.
Täyte:
500 g maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 munan valkuainen
1 rkl vaniljasokeria
2 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sitruunamehua
½ dl raparperimehua hillokekattilasta
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle. Murustele loppu taikina täytteen päälle. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Raparperi-rahkapalat ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, jääkaappikylmänä. Resepti on peräisin Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku". Sirpalta on ilmestynyt tänä kesänä "Makeaa ja suolaista puutarhasta" - niminen kirja. Aivan ihana! Jo yksistään kuvat ovat niin kauniita, että sillä voi sisustaa keittiötä, pitämällä se auki kirjatelineessä ;)
~~~
Aikaisemmat kommentit:
JAANA KIRJOITTI 29.09.2010 - 09:13
Näyttääpäs todella herkullisia! Minäkin oon tehny jotain tän tyylisiä vuosia sitten ja tykkäsin kyllä kovasti... :)
MERJA KIRJOITTI 30.09.2010 - 10:04
Tämä oli kyllä hyvä resepti. Raparperi sopi todella hyvin täytteeseen. :)
ANSKU KIRJOITTI 04.10.2010 - 14:54
Ai että kuulostavat hyvältä!
Tiedänpä mihinkä käyttää lukuisat raparperipussukat pakasteesta. Onko ohje ohje tosiaan tavalliseen piirakkavuokaan tehty? Täytteen määrä kuulosti äkkiseltään aika hurjalta.
Tiedänpä mihinkä käyttää lukuisat raparperipussukat pakasteesta. Onko ohje ohje tosiaan tavalliseen piirakkavuokaan tehty? Täytteen määrä kuulosti äkkiseltään aika hurjalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja