torstai 28. lokakuuta 2010

Tiramisu-piirakka


Nyt on Valiolla kausituotteena herkullinen Tiramisu-rahkavalmiste. Tuli napattua kauppakärryyn pari purkkia kokeiluun ja kehittelin siitä tällaisen Tiramisu-piirakan. Reseptiä voi soveltaa vaihtamalla eri makuisia Valion rahkoja, joita on mm. vanilja, sitruuna ja valkosuklaa-lime. Näissä Tiramisun maku tuli hyvin esille. Tämä piirakka on aika tuhtia, joten kannattaa leikata aika pieniä palasia.

Tiramisu-piirakka

Pohja:

250 g pehmeää rasvaa
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl soodaa
1 ½ dl piimää tai kermaviiliä
2 munaa

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, jauhot ja sooda hyvin keskenään. Ota seoksesta erilleen noin 1 dl, joka myöhemmin ripotellaan piirakan päälle. Lisää loppuun taikinaan piimä / kermaviili ja munat. Sekoita hyvin. Vuoraa 30 cm x 20 cm korkea laitainen pelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille. Voit tehdä piirakan myös normaalikokoiselle korkealle pellille, tällöin tee piirakka 1 ½ kertaisena, mikäli haluat siitä yhtä paksua.

Täyte:

3 prk (600 g) Valion Tiramisu-rahkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Sekoita täytteen ainekset hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pintaa lopuksi erilleen ottamasi pohjaseos. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hyvin. Säilytä jääkaapissa. Piirakka on parhaimmillaan kylmänä, seuraavana päivänä.

Tiramisu-piirakka uuniin lähdössä..

Aikaisemmat kommentit:
REVONPIHA KIRJOITTI 29.10.2010 - 08:34
Ihanalta kuulostava ohje. Nappasin itselleni tämän kokeiluun.
ESSULIINI KIRJOITTI 29.10.2010 - 08:39
Näyttää vähän liiankin hyvältä =)
PICE KIRJOITTI 29.10.2010 - 09:06
Tämähän täytyy testata viikonloppuna, tosi herkun näköinen : ) Olen itse käyttänyt täytekakun täytteenä tiramisurahkaa + vaniljakermaa, hyvin sopii!
JUHLATTAREN KAKKUBLOGI KIRJOITTI 29.10.2010 - 12:27
voihan ihanuus mitä piirakkaa... todellakin herkullisen näköistä, tätä tarttee kyllä ehottomasti kokkeilla!
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 29.10.2010 - 15:18
Näyttääpä mehevän herkulliselta!!
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 29.10.2010 - 15:19
Näyttääpä pehmoisen mehevältä! Tämä maku näistä rahkoista onkin vielä kokeilematta..
MERJA KIRJOITTI 29.10.2010 - 22:49
Ei muuta kuin kokeilemaan. Oli kyllä aika onnistunut resepti, vaikka itse sanonkin ;)
PAMPULA KIRJOITTI 03.11.2010 - 14:58
Oi mikä herkku!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja