sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Vaniljasydämet



Vaniljasydämet   n.16 kpl

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
200 g rasvaa paloina

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvapalaset jauhoseokseen ja alusta taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin noin ½ h levähtämään. Voitele pienet leivosvuoat. Kaulitse taikinasta noin 2mm paksuinen levy. Ota levystä leivosmuotilla kaksi samanlaista palasta. Painele toinen palanen vuoan pohjalle ja reunoille. Säästä toinen kanneksi.

Täyte:

2 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl kylmää vettä
(n. 3 rkl vaniljasokeria)

Vatkaa täytteen aineksia käsin noin 5 min ja anna turvota hetki. Voit halutessasi maustaa massaa lisää, laittamalla siihen vaniljasokeria. Laita täyte pursotinpussiin. Pursota täytettä leivospohjien päälle tasaisesti. Paina toinen taikinapalanen leivoksen kanneksi ja painele reunat kiinni.

Asettele pikkuvuoat pellille tasaisesti. Paista leivoksia uunin alaosassa, 200 asteessa noin 15 min. Jäähdytä leivoksia hetki ja kumoa. Ennen tarjoilua leivoksien päälle voi sihdata hiukan tomusokeria. 

HUOM! Vaniljasydämet voi tehdä pari päivää ennen tarjoilua. Säilytä sydämet vuoissaan jääkaapissa.





Aikaisemmat kommentit:
ESSULIINI KIRJOITTI 04.10.2010 - 09:45
Näyttävätpäs ihanilta! Kesällä löysinkin yhdestä eestiläisestä kirpputorilta tuollaisia muotteja, nyt voisinkin kokeilla näitä niihin :)
MERJA KIRJOITTI 04.10.2010 - 21:10
Itse hankin joskus vuosia sitten KodinYkkösestä näitä muotteja. En tiedä onko siellä vielä myynnissä..
KOTIÄITI KIRJOITTI 08.10.2010 - 19:49
Minulla myös nuo muotit ollu jo kauan, tämä olisikin kiva ohje. Riittikö pelkkä vuokien voitelu, vai jauhotitko myös, että lähtivät irti? Minulla kävi joku aika sitten niin, että voitelin, mutta ei lähtenyt silti irti... en tiedä, mikä meni pieleen ;)
MERJA KIRJOITTI 08.10.2010 - 21:19
Kyllä riittää pelkkä voitelu, mutta tietysti jos haluaa varman päälle niin voi myös jauhottaa. Minulta taisi osasta unehtua kiireessä voitelukin ja irti lähtivät hyvin ;)
Saattaa johtua reseptistäkin se kiinni jääminen, jos on kosteampi täyte ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja