tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulutähtikoristeen valmistus


Joulutähti-kakkukoriste on näppärä valmistaa seuraavasti:

Tarvitset tumman punaista/valkoista sekä tumman vihreää sokerimassaa. Pyöritä massasta palloja, muotoile soikeaksi, litistä & ohenna reunoja, tee kuviot pintaan marsipaaniveitsellä tms. Sokerimassa kuivuu nopeammin kuin marsipaani, joten sitä on kivempi käyttää tällaisissa koristeissa. Näppärä apu on myös CMC-jauhe (sokerimassan kuivatusaine, voi ostaa mm. leivontatarvikenettikaupoista). Koriste kuivuu todella nopeasti ja ei välttämättä tarvitse lainkaan kuivumistukeja lehtien väliin.  


Kasaa joulutähti jonkin alustan päälle, johon saat kukan keskiosan upotettua alemmas. Minulla käytössä oli minimuffinssien alusta, jonka päällä kelmu. Kasaa kukka kuvien osoittamalla tavalla. Alimmat terälehdet ovat isompia kuin keskelle tulevat. Käännä terälehtien sivuja hiukan taakse, jotta tulee hiukan käpristynyt vaikutelma. Lopuksi laita keskelle pallo massasta ja paina siihen sokerihelmiä koristeeksi. Lisää lehdet kukan alle kiinni. Mikäli tarvitsee voit laittaa kelmupalloja terälehtien alle, jotta lehdet kuivuu ilmavaksi. Anna koristeen kuivua kunnolla ja irroita tukikelmut.


Aikaisemmat kommentit:
PIONI KIRJOITTI 22.12.2010 - 07:45
Kiitos hienosta ohjeesta. Kaunis joulutähti, hyvin aidon näköinen.
MERJA KIRJOITTI 23.12.2010 - 08:31
Kiitos :) Kyllä aika kivasti saa tehtyä erilaisia koristeita, ilman mitään erikoisia muotteja. Ihanaa joulua teidän perheelle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja