tiistai 15. helmikuuta 2011

Kukka-asetelma kelopuuhun


Tämän aarteen löysin kukkamyymälästä. Enkä voinut jättää sitä sinne :) Kyseessä on siis vanha kelopuunpätkä (noin 100cm), johon luonto on tehnyt keskelle kolon. Koloon voi tehdä kukka-asetelmia. Ostettaessa siinä oli männynoksia ja neilikoita. Nyt tein siihen ensimmäisen asetelman itse. Suurin osa kukista pitäisi olla kauan kestäviä lajeja. Vanhan rosan väriset eivät kestä niinkään kauan, mutta niiden tilalle voi aina hankkia uudet.

Asetelman tein seuraavasti. Hankin kukkakaupasta erilaisia lehtiä ja kukkia ja oasis-sientä johon asetelma tehdään. Kukkiin leikataan kotona uusi imupinta terävällä veitsellä ja niiden annetaan olla vedessä maljakossa pari tuntia, jotta ne vetävät itseensä vettä hyvin. Kelopuun kolon pohjalle asetin vahvasta pussista suojan. Oasis-sienestä leikataan koloon sopivat palaset. Sieni kastellaan laittamalla vatiin vettä ja sieni laitetaan kellumaan pinnalle. Sieni painuun pohjaan itsekseen ja imee vettä paljon itseensä. Sitä ei saa painaa itse pohjaan. Märät sienet asetetaan muovin päälle. Sientä peittämään asettelin reunoille meriheinää. Sen jälkeen asettelin isommat pohjalle tulevat lehdet ja muut vihreät. Sen jälkeen täytin sienet kukilla ym. Korkeutta asetelmaan tuo kaksi valkoista "kiekuratikkua" joissa on pari valkoista puuhelmeä. Sientä täytyy kastella päivittäin hiukan, jotta se ei pääse kuivumaan. Mikäli se kuivuu niin silloin sienet täytyy vaihtaa uusiin. Kiitokset kukkakauppiaalle ohjeista :) 


Ideoita asetelmiin riittäisi vaikka kuinka. Myös luonnosta saa tähän vaikka mitä, kunhan nuo hanget sulavat ja pääsee metsään. Jäkälää, sammalta, varpuja, luonnonkukkia, puunhavuja, käpyjä.. Aikaisemmat kommentit:
ANU KIRJOITTI 15.02.2011 - 14:33
on ihana! ite kans kukista asetelmia väsäilen aina ku tilaisuus :) mutta tuo kelopuu on kiva idea! täytyy keväämmällä käydä metäs ja katella sillä silmällä oksia ym :)
MARJA KIRJOITTI 15.02.2011 - 16:34
Aivan ihana, täytyypä katsella "sillä silmällä" luontoon, kunhan ensin lumet sulaa ja paljastaa jotain....
SIROA SOKERIA KIRJOITTI 15.02.2011 - 19:09
Vau! Hieno! Täytyy itsekin tehdä!
JAANA KIRJOITTI 16.02.2011 - 09:31
Kaunis! Ihana taideteos kokonaisuudessaan... :)
MINTTU KIRJOITTI 17.02.2011 - 12:22
todella kaunis! Pitäisiköhän ruveta itsekin kokeilemaan asetelmien tekoa. Ovat aika kalliita kukkakaupasta ostettuina. Miten kannattaisi lähteä liikkeelle opettelussa?
MERJA KIRJOITTI 18.02.2011 - 20:43
Kiitos. Tämä on kyllä ihana ja en malta odottaa, että pääsen tekemään seuraavan asetelman ;)

Minttu: Ihan kurssejakin varmaan on olemassa kansalaisopistoissa tai vastaavissa, kirjoja löytyy kirjastosta.. Kokeilemalla oppii. Sieneen voi tehdä myös esim johonkin astiaan asetelman. Sienenhän voi naamioida jollain jos se jää näkyviin, esim lehdilläkin. Netistä löytyy varmasti myös kaikenlaisia ohjeita ja vinkkejä. Kannattaa kokeilla. :) Ja omia viherkasveja kotona voi myös hyödyntää! Sittenhän ei kovin paljon tule maksamaan kun käy ostamassa muutamia kukkasia kaupasta. Ja kesällä tietysti omat kukkapenkit ja luonto antaa kauniita kukkia käyttöön :)
LEENA KIRJOITTI 19.02.2011 - 09:45
Upea asetelma!
MARIA CHOCOMUM KIRJOITTI 21.02.2011 - 04:19
Tosi kaunis!
LENNU KIRJOITTI 22.02.2011 - 14:13
Upea, kaunis, näyttävä... Tyylikäs idea tuo kelo!
HEIDI KIRJOITTI 17.05.2011 - 06:52
WOW, onpas upea!!!!
Kuten kaikki sinun työt!! niin marsipaani kuin muutkin käsityöt, olet todella taitava!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja