keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Sitruuna-valkosuklaa hyydykekakku


Näin keväällä alkaa leipomuksiinkin haluta iloisia, keväisiä, raikkaita makuja ja  värejä. Niinpä ystäväni sai maistella kahvilla tällaista sitruuna-valkosuklaa hyydykekakkua. Ihanan raikasta! Kekseinä käytin sitruunaisia täytekeksejä. Mikäli käytät täytekeksejä niin silloin pohjan rasvan määrää kannattaa vähentää lähes puoleen. Tällä ohjeella tein kaksi kakkua, vuoat oli halkaisijaltaan 15 cm ja 10 cm. Eli myös 24 cm vuokaan tulee hyvä kakku.

Ihania aurinkoisia kevätpäiviä kaikille :)

Sitruuna-valkosuklaa hyydykekakku

Pohja:

200 g keksejä
100g sulatettua rasvaa (mikäli käytät täytekeksejä, puolita rasvan määrä)

Murskaa keksit hyvin. Kätevä vinkki on laittaa keksit vahvaan pussiin ja kaulimen avulla murskaat ne näppärästi. Sekoita sula rasva ja keksimurut hyvin sekaisin. Aseta irtoreunavuoan (24cm) reunat tarjoiluastialle. Reunan sisäpinnalle voit leikata esim leivinpaperista suikaleen ja kiinnittää saumakohdasta pienellä teipillä. Näin saat reunoista sileät. Laita pohja massa pohjalle tasaisesti.

Täyte:

4 dl kermaa
½ dl sokeria
3 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
100 g valkosuklaata

Vaahdota kerma. Lisää sinne sitruunan makuinen valmisrahka. Lisää sokerit. Anna liivatelehtien liota 5 min kylmässä vedessä. Purista liiat vedet lehdistä pois ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Mehun voit kuumentaa pikaisesti mikrossa. Sekoittele liivateseosta jonkin aikaa, jotta se jäähtyy hiukan. Näin massa kestää seoksen lisäämisen. Lisää liivate-vesiseos ohuena nauhana täytemassaan. Sekoita massaa kokoajan. Lisää joukkoon pieniksi paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään joko jääkaappiin tai pakastimeen.

Päälle:

3 dl mango tai paratiisisosetta (Piltti)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

Anna liivatelehtien liota 5 min kylmässä vedessä. Purista ylimääräiset vedet pois lehdistä ja sekoita ne kiehuvan kuumaan veteen. Veden kuumennat näppärästi mikrossa. Jäähdytä seosta hiukan sekoittelemalla. Lisää liivate-vesiseos hedelmäsoseen joukkoon vähitellen. Sekoittele hyvin. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Siirrä kakku kylmään ja anna päällisen hyytyä.

Koristelu:

Valkosuklaata noin 50-80 g
Sitruunan viipaleita

Kakun reunoilla olevat valkosuklaakoristeet on tehty seuraavasti: Sulata suklaa. Lusikoi leivinpaperin päälle pieniä suklaakasoja. Litistä lusikalla jotta suklaa leviää hiukan. Siirrä leivinpaperi alustoineen pakastimeen muutamaksi minuutiksi. Irroita suklaakoristeet ja painele ne varovasti kakun reunoille.

Päällä oleva suklaakoristelu on tehty laittamalla minigrip pussiin suklaasulaa. Pussin kulmaan on leikattu pieni reikä ja suklaata on pursotettu edestakaisin liikkein kakun pintaan. Sitruunasta on leikattu kaksi erikokoista viipaletta, jotka on leikattu puoleen väliin asti halki ja reunat on käännetty eri suuntiin.

Aikaisemmat kommentit:
KAIJA KIRJOITTI 24.02.2011 - 09:26
Varmasti hyvää!
LEENA KIRJOITTI 24.02.2011 - 10:39
Näyttää ja varmasti myös maistuu hyvältä!
KIRSI KIRJOITTI 24.02.2011 - 17:37
Kun kakussa on yhdistettynä sitruunaa, rahkaa ja valkosuklaata, on sitä ehdotomasti tehtävä! Hyvä makujen yhdistelmä ja ihanan keväisen näköinen.
TERESA KIRJOITTI 24.02.2011 - 19:56
Näyttää ja kuulostaa syntisen hyvältä! Tämä meni kokeiluun =)
MINNA KIRJOITTI 25.02.2011 - 12:52
Hieno ja hyvännäköinen kakku :)
MERJA KIRJOITTI 01.03.2011 - 10:56
Kiitos. Tästä tuli kyllä ihanan raikas <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja