lauantai 5. maaliskuuta 2011

30 v.-kakku



"Elämän ihana taika
on eteenpäin vierivä aika.
Jokainen kaunis muisto
on sydämessä kuin kukkiva puisto."

Kiitos kaikille ihanille muistamisesta synttäripäivänäni <3 


Brush Embroidery-tekniikan ohjeet 

Synttärikakkuni koristeluun kokeilin brush embroidery-tekniikkaa. Alla vaihekuvat koristelun tekemiseen. Kakku on päällystetty oliivinvihreällä sokerimassalla. Kuorrutetun kakun päälle pursotetaan valkuaisesta ja tomusokerista tehty pikeerimassa. Ensin pursotetaan kukan uloimmat ääriviivat. Kostutetulla siveltimellä "harjataan" pikeeriä varovasti terälehden keskustaa kohti. Pikeeri ei saa kuivua, joten jokainen kukka on tehtävä yksitellen. Sivellin ei saa olla liian märkä, koska silloin kakku ja pikeeri kostuvat liikaa. Siveltimen kostuttamisen jälkeen se kannattaa painaa talouspaperiin, jotta ylimääräinen vesi lähtee pois. Mikäli tällaista koristelua ei ole aiemmin tehnyt, kannattaa harjoitella pieneen kaulittuun sokerimassan palaseen. Kirjoittamalla hakukoneeseen "brush embroidery", löydät paljon ohjeita ja videoita aiheeseen liittyen. Tämä oli ensimmäinen kokeiluni. Seuraavalla kerralla jäljestä tulee varmasti siistimpi.


Aikaisemmat kommentit:
MINNA-MAARIT KIRJOITTI 05.03.2011 - 10:46
Ihanan kaunis kakku! Paljon onnea syntymäpäiväsankarille!

LELLU KIRJOITTI 05.03.2011 - 11:10
Onpas kiva koristelu ja ainakin vaikuttaa helpolta.

SARI KIRJOITTI 05.03.2011 - 11:54
Saat kyllä kaiken näyttään ja kuulostaan niin helepolta vaan menenpä koittamaan ite.. ei onnistu. :)

PICE KIRJOITTI 05.03.2011 - 17:09
Hieno! Tämä on upea koristelutyyli, itsellä ei vaan ole vielä ollut rohkeutta kokeilla tätä. Pitänee yrittää : )

MERJA KIRJOITTI 05.03.2011 - 17:12
Kiitos onnitteluista :)
Sari: Tämä koristelutekniikka on niin yksinkertainen, että varmasti onnistuu :) Täytyy vain testata miten kostea siveltimen kannattaa olla ja sehän onnistuu testaamalla pieneen kaulittuun sokerimassapalaseen esimerkiksi. Kukkien muoto ei tarvitse olla sama kaikissa. Minullakin on tässä ihan vapaasti tehty monen muotoisia kukkia. Ei muuta kuin kokeilemaan :)

SYSTERI KIRJOITTI 06.03.2011 - 07:24
Sydämelliset onnittelut vielä päivänsankarille! Kakku oli ihan tekijänsä näköinen ja maistui herkulliselta - mukava kun ehdittiin mukaan juhlimaan :-)

HÖNTTÄ KIRJOITTI 06.03.2011 - 10:39
Niiiiin ihana!!

MERJA KIRJOITTI 06.03.2011 - 15:49
Kiitos siskoseni <3 Tulipa taas todettua, että kaikista vaikeinta on suunnitella itselle kakku :) Mutta lopputuloksesta tuli kiva. Hönttä: Kiitos. :)

MAMA KIRJOITTI 09.03.2011 - 13:56
Onnea paljon!
Upea kakku. Säilyvyytensä vuoksi varmasti mukavaa kun voi tehdä etukäteen, edellispäivänä. Kermakaakut kun voi oikeastaan koristella vasta tarjoilupäivänä!

MAARIT KIRJOITTI 03.05.2012 - 18:26
Aivan ihana idea! Paljon onnea ja aurinkoa päivääsi.

MAARIT KIRJOITTI 03.05.2012 - 18:28
No kas.. vähän tuli myöhässä mun onnittelut, unohdin ihan päiväyksen katsoa :D hieman vanha postaus :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja