sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Talviunelmia-hääkakku


Riikka ja Ilkka sanoivat tänään Uudenvuodenpäivänä toisilleen "Tahdon". Heidän juhlapöytään sain kunnian tehdä hääkakun ja pöytäkoristeen. Häävärit olivat valkoinen, hopea ja ripaus kultaa. Kakun koristelussa toiveina myös lumihiutaleet. Näistä toteutin heidän hääkakun. Ruusut ja kakun pinta ovat sokerimassaa. Lumihiutaleet on pursotettu pikeeristä, keskellä pehmeä kultakuula. Koristeiden pinnassa on kimalletta ja kakun päällä hento tomusokerihuntu. Täytteenä valkosuklaa-tuorejuusto sekä vadelmahyydyketäyte.
~~~~
Tämän kauniin Talvihäät-valssin sanojen myötä lähetän Riikalle ja Ilkalle sydämelliset onnittelut <3

Talvihäät

On taivaanrannassa talven taikaa.

Niin kuulas on sää.
Pakkasilmassa kello kaikaa,
hääkutsu helähtää.
Niin puhtaan kaunis on lumen pinta,
jää kristallinen,
Hääpäivää ihaninta
ei haittaa kylmyys pakkasen.
Soi häävalssi loitolle sen.


On taivaanrannassa talven taikaa.

Niin kuulas on sää.
Pakkasilmassa kello kaikaa,
hääkutsu helähtää.
Ei vuodenkiertoa saata estää,
ei aikaa seisauttaa.
Tää liitto kyllä kestää.
Sen tuiskutuulet lujittaa,
kun valkoisen vaipan saa maa.


Kun kietoutuu huntuun huurteiseen puu,

se parhaimpiinsa hääjuhlaan pukeutuu.
Jääpeitteissään järvi käy säihkymään,
kun talvihäät vietetään.


Pian taittuu talvi ja lumet haihtuu,

vaan rakkaus jää.
Se säilyy, syksyyn kun kesä vaihtuu,
taas talveen vierähtää.
Ei vuodenkiertoa saata estää,
ei aikaa seisauttaa.
Tää liitto kyllä kestää.
Sen tuiskutuulet lujittaa,
kun valkoisen vaipan saa maa.

Sanat: Pertti Oskala, Sävel Hannu Oskala






Riikan ja Ilkan hääkoriste, joka tuli juhliin pöytäkoristeeksi. 
Aikaisemmat kommentit:
KERMARUUSU KIRJOITTI 01.01.2012 - 16:06
Todella kaunis kakku ja koristeet!!
Hyvää ja idearikasta uutta vuotta!
NANNA KIRJOITTI 01.01.2012 - 16:26
onpas mielettömän upea ja hyvällä maulla toteutettu hääkakku!
HELEEN KIRJOITTI 01.01.2012 - 16:28
Niin kaunis ja elegantti kokonaisuus!
JAANA KIRJOITTI 01.01.2012 - 17:00
WAU mikä kakku!
Niin ihana että näinköhän hääpari raaski sen leikata!?
Hyvää uutta vuotta sinulle. Jään odottamaan mitä ihanuuksia seuraavaksi olet ideoinut ja tehnyt :)
MAIKKI KIRJOITTI 01.01.2012 - 17:05
WAU!

Kun olisi saanut tällaisen noin kolme vuotta sitten.
KIKKA KIRJOITTI 01.01.2012 - 18:51
Oih! On erittäin kaunis hääkakku!
MAISA KIRJOITTI 01.01.2012 - 19:15
Upeita!!!
JOKEY KIRJOITTI 01.01.2012 - 19:17
Upea! Aivan ihana kakku ja koriste!
Hyvää uutta vuotta sinulle! :)
ANONYYMI KIRJOITTI 01.01.2012 - 19:25
Aivan uskomattoman ihana hääkakku ja koriste. Hyvää uutta vuotta sinnulle upea taiteilija.
SARITA KIRJOITTI 01.01.2012 - 19:44
On kyllä kaunis kakku!! Ja erikoinen koriste:)
IIDA KIRJOITTI 01.01.2012 - 20:23
Vau, miten upea!! :)
HELI KIRJOITTI 01.01.2012 - 22:21
Todella kaunis !!
KAIJA KIRJOITTI 02.01.2012 - 10:22
Upea kakku!
MERJA KIRJOITTI 02.01.2012 - 13:13
Lämpimät kiitokset palautteesta <3 Tämä kakkuprojekti oli ihana toteuttaa :)
HENNA KIRJOITTI 02.01.2012 - 13:49
Aivan I-H-A-N-A!
HERKKUSUU KIRJOITTI 03.01.2012 - 06:48
Mahtava! Upea! Mielettömän upea! Mitä muuta tähän voi kommentoida, että olet kyllä mielettömän taitava.
MERJA KIRJOITTI 03.01.2012 - 14:12
Kiitos <3 <3
RIIKKA JA ILKKA KIRJOITTI 05.01.2012 - 08:29
Suuri kiitos Merjalle! Kakku ja koriste olivat kerrassaan mahtavia! Ne jäävät muistoihin. Kiitos!
MERJA KIRJOITTI 05.01.2012 - 21:12
Riikka ja Ilkka: Kiitos itsellenne <3 Oli ihana tehdä nämä :)
PUUVILLA KIRJOITTI 09.01.2012 - 19:00
Maailmankaikkeuden kaaaaunein kakku! Aijh miten täydellinen, Ihana!
LEENA-MUORI KIRJOITTI 13.02.2012 - 19:40
Oi joi, olipa kakku kyllä silmiähivelevän kaunis ja tasapainoinen, hillitty, ihan mun makuuni! Tosi ihanasti oot saanu siihen talven ja juhlan kuvattua. Näin talvi-ihmisenä sydäntä lämmittää. :) Saankos laittaa sivuistasi linkin omille sivuilleni? t. Leena-muori

4 kommenttia:

  1. mistä olet tehnyt nuo lehdet ja onko valkoinen massa päällä sokerimassaa myös vai marsipaania ? (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehdet ovat sokerimassaa, jonka olen värjännyt vaalean harmaaksi. Kuorrute on myöskin sokerimassaa.

      Poista
  2. Oisko sulla antaa jotain vinkkejä ton kakun tekemiseen ku aattelin ite kokeilla melko samallaista kakkua ! Olisiko marsipaanin käyttö päällä parempi vai tuo sokerimassa kun itse yritin käyttää sokerimassaa se ei oikein onnistunut.
    Monen munan kakkupohja tuo alimmainen ja ylimmäinen on ? miten sait myös tehtyä nuo lumihiutaleet noin hyvin ? Olisin kiitollinen jos vastaisit sähköpostiini. emppu_ahola@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Emilia! Vastailen tähän, jos siitä on samalla apua muillekin. Kakun kuorruttamisen voi tehdä marsipaanilla tai sokerimassalla. Itse tykkään enenmmän sokerimassalla työskentelystä, se ei esim ala hikoilemaan kuten marsipaani. Kakun pintaan ennen kuorruttamista kannattaa laittaa rasvakreemi, se eristää kakun kosteuden kuorrutteesta. Jos oikein muistan tein tähän 6 ja 4 munan pohjat. Täytin ensin alimmaisen kakun ja sen pinnalle laitoin kakkupahvin. Tämän päälle kokosin sitten pienemmän kakun. Eli juhlissa leikattiin ensin ylimmäinen kakku, sitten pohjapahvi poistettiin ja syötiin alimmainen kakku. Kuorruttaminen tapahtuu siis kun molemmat kakut ovat päällekäin. Ja koko komeus kuorrutetaan kerralla.

      Pikeerihiutaleet (pursotettava paksu tomusokeri & valkuainen-seos) on tehty pursottamalla leivinpaperitötteröllä. Voi pursottaa myös vahvalla muovipussilla. Kannattaa piirtää mustalla tussille paperille ensin hiutaleen kuva. Leivinpaperi kuvan päälle ja pursottelet siihen useita suht paksuja hiutaleita. Annat kuivua vuorokauden tai kaksi ja vasta sitten siirtelet niitä. Kakkuun hiutaleet ja kukat on kiinnitetty pikeerillä. Hiutaleista on tasattu ne sakarat jotka osuu kakun pinnalle ja ne on liimattu pikeerillä kakkuun ja ruusuihin kiinni, siten että liimaukset eivät näytä rumilta. Loppupikeerillä pursottelin nuo kakkujen alareunat nätiksi ja muutaman pisteen tein ruusujen viereen. Tomusokeri tujaus siivilän läpi päälle lumeksi ja kakku on valmis.

      Kysy ihmeessä jos tulee jotain mieleesi :) Ja jos haluat että vastaan sähköpostiin niin laita sinne viestiä marsipaanipuoti @ gmail.com (poista välit osoitteesta). Tsemppiä leipomiseen!

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja