sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Pikku tytön mekko

Viime aikoina vapaapäivinäni meillä on kuulunut ompelukoneen surinaa. Ystäväni into ompelemiseen tarttui minuun uudelleen ja tästä taisi tulla pysyä harrastus. Ensimmäiset kokeilut ovat onnistuneet sen verran hyvin, että kone ei taidakaan löytää itseään varaston perältä, jonne se viime kerralla joutui ;)

Ompelut aloitin harjoittelemalla perushousuja ja paitoja. Täytynee todeta, että paitakin on helppo tehdä kun sen kokoaa oikeassa järjestyksessä ;) Seuraavat ompelut taitaakin olla oman prinsessan kesämekot ym. Kyllä hän olikin onnellinen uudesta mekostaan <3 Tämä mekko on itseasiassa oikeasti kaavan mukaan tunika, mutta menee kyllä hetken vielä pituuden puolesta mekkonakin. Kiitos ystävilleni ompeluvillityksen levittämisestä ja kaavoista <3 Yksi mekkojen unelmablogi löytyy ehdottomasti täältä: Mekkotehdas . Heiltä on ilmestymässä myös mekkokirja, joka täytyy kyllä ehdottomasti hankkia.

Mekon tiedot:

Kaava: Ottobre-lehti nro 1/2009, Kerttu popliinitunika
Kankaat: Fabriina

Mekko on tehty muuten ohjeen mukaan, mutta taskun kohdalla luovutin epäonnistuneen ensimmäisen yrityksen jälkeen. Joten sydäntasku on ommeltu koristeeksi ja siihen on lisätty nappi.

~~~
Aikaisemmat kommentit:

TARJA KIRJOITTI 25.03.2012 - 21:52
IHANA mekko ♥ Tuo sydän on hieno ja nappi kruunaa sen!
Oikein onnistunut, ja varmasti mieluinen tytölle!
Hyvää Kevättä! Ompelun ja askartelun iloisia hetkiä!
KIELO KIRJOITTI 26.03.2012 - 06:51
Se on niin ihana!!!!! Hyvä sinä :)
TIINA KIRJOITTI 26.03.2012 - 11:02
Voi miten suloinen mekko. :)
MERJA KIRJOITTI 26.03.2012 - 12:05
Kiitos <3 Olen kyllä tosi innoissani, että osasin tämän tehdä. Aikaisemmat ompelukokemukset ovat kovin vähäisiä vielä. Mutta tämä ei jää kyllä nyt viimeiseksi ;) Ai niin, sydämen muotoa muutin myös tässä kaavassa.
SARITA KIRJOITTI 26.03.2012 - 15:09
Aivan ihana!!
TIINA KIRJOITTI 26.03.2012 - 18:25
Blogissani pieni tunnustus sinulle. :)
MAASIKAS KIRJOITTI 29.03.2012 - 22:00
Ihanaa Merja!Kyllä täällä blogissa silmä lepää ja tulee tosi hyvälle tuulelle, ihan oikeasti, lämmin ja oikein tuntee, miten sydämellä on kaikki sun jutut askarteltu. Toivon koko Sun perheelle aurinkoista kevättä ja innoilla käyn täällä katsomassa uusia juttuja...kokeiluun lähtee täällä kerta sun domino-muffinsit meidän 7vee poitsun synttäreille:)kiitos jo nyt ohjeesta, varma hyviä, kun vaan osaan tehdä:)
RAVOSA KIRJOITTI 06.04.2012 - 18:55
Siis todella IHANA. Sinun käsissäsi "taipuu" massat ja kankaat ja korut.Olet todellinen käsillä tekijä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja