lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen mansikka-kermakakku



Juhannuksen mansikka-kermakakku

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita hyvin, mutta varovasti ettei vaahto laskeudu. Kaada voideltuun & korppujauhoitettuun vuokaan. Paista uunin alatasossa noin ½ tuntia. Tarkkaile paistoaikaa. Jäähdytä pohja ja leikkaa se kolmeen osaan.

Kostutusvesi: 

5 dl vettä
½ dl sokeria
(aromia)

Kiehauta vesi ja sokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Halutessasi voit lisätä joukkoon muutaman tipan aromia. Kostutusveden määrä tässä reseptissä on noin mitta. Kaikkea ei tarvitse käyttää jos tuntuu että kakusta tulee liian kostea.

Täytteet

Mansikkasurvos:


500 g mansikoita
½-1 dl sokeria

Sulata pakastetut mansikat. Survo ne ja valuta ylimääräinen mehu siivilän läpi pois. Lisää survoksen joukkoon sokeria.

Mansikkakermahyydyke:

2 dl hyydykejauhetta (mansikan/vadelman makuista, voi hankkia esim tukusta tai leivontaan erikoistuneista nettikaupoista)

½ dl kylmää vettä
4 dl kermaa

Vaahdota kerma. Sekoita jauhe ja vesi keskenään hyvin. Lisää seos kermavaahtoon.

Kakun täyttäminen:

Täytä kakku kostuttamalla alin kerros. Levitä pohjan päälle puolet mansikkasurvoksesta. Survoksen päälle lisää puolet kermahyydykkeestä. Aseta päälle toinen pohjaviipale ja täytä toinen kerros samalla tavalla. Aseta päälle viimeinen pohjaviipale kanneksi ja kostuta. Kakku kannattaa täyttää tarjoilua edellisenä päivänä, jotta maut ehtii tasaantua ja kakku kostua hyvin. Myös mansikkapäällisen voit tehdä edellisenä päivänä. Kermapursotukset kannattaa tehdä tarjoilupäivänä.

Mansikat & kiille:

mansikoita
vadelma tms punaista hilloa

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Sivele päällinen ohuesti hillolla. Asettele mansikat päälle vieri viereen. Keitä vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää sokeri sekoitellen. Anna kiehahtaa vielä. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele hetki jotta liemi jäähtyy hieman. Levitä liemi marjojen päälle lusikalla. Tarvittaessa saat hyytelöliemen uudelleen juoksevaksi kuumentamalla sitä lisää.

Kermapursotus:

5-6 dl kermaa
sokeria

Vaahdota kerma. Lisää hiukan sokeria maun mukaan. Sivele reunoille veitsen/paletin avulla kermavaahtoa ohut kerros, tasoittaaksesi ne. Laita kertakäyttöiseen pursotinpussiin tähtitylla (kokoa 6 tai 8). Pursota ensin pystypursotukset ja sen jälkeen kiekuroita kakun päälle. Koristele kakku mansikan lehdillä/kukilla. Niitä voit myös pakastaa talven kakkuja koristamaan.
~~
Aikaisemmat kommentit:

LEENA-MUORI KIRJOITTI 25.06.2012 - 12:15
Ihanan herkullisen näköinen! Kyllä mansikka-kermakakku lyö muut kakut laudalta mennen tullen. Tai hmmm... ehkä jonkun suklaakakun kanssa tekee tiukkaa. ;)
MERJA KIRJOITTI 25.06.2012 - 13:40
Leena-Muori: Olen samaa mieltä, ei mansikkakakkua voittanutta ole ;) Mutta jos tahtoo ulkonäköä erikoiseksi niin on pakko ottaa sokerimassat, marsipaanit ym käyttöön. Tämän kun vielä tekee tuoreista mansikoista niin nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja