lauantai 25. elokuuta 2012

Kentuckyn kahvikakku



Tässä tuttu ja aina niin hyvä kentuckyn kahvikakku resepti. Resepti on ollut esillä aiemmin myös vanhassa blogissani.  

Kentuckyn kahvikakku

200g pehmeää rasvaa
4 dl sokeria
3 kananmunaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ dl kermaa
1 ½ dl rusinoita
1½ dl mantelirouhetta
1 tl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää kerma. Lisää rusinat, mantelirouheet ja vanilliinisokeri. Rasvaa ja jauhota kahvikakkuvuoka. Täytä vuoka ja kopauta pari kertaa vuokaa pöytää vasten poistaaksesi ilmatilat. Paista kakkua uunin alimmassa tasossa, 175 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Tarkkaile lopussa paistoaikaa. Anna kahvikakun vetäytyä noin 10 minuuttia uunista oton jälkeen ja kumoa se. 

Kuorrutus:

2 rkl sokeria, ruskeaksi paahdettua
100 g rasvaa
1 dl kermaa
n. 300 g tomusokeria

Ruskista sokeri paksupohjaisessa kattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa). Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa. Tämä tapahtuu pian, eli ole tarkkana. Lisää sokerin joukkoon rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoittele jäähdytellen. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos kuorrutus näyttää paakkuiselta, lämmitä sitä hiukan liedellä kokoajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Kuorrutus saa olla melko paksua. Tomusokeria saatat joutua lisäämään enemmän kuin ohjeessa on sanottu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä jolloin se taas notkistuu. Anna kuorrutteen jähmettyä kakun pinnalle.


Aikaisemmet kommentit:
UNEKSIJA KIRJOITTI 04.12.2006 - 21:09
Tää on ehdoton joulukakkujen ykkönen. Olen joskus korvannut nuo rusinat taatelisilpulla ja ihan yhtä hyvää tulee. Nam, tätä leivon taas itsenäisyyspäivän jälkeen, Nam nam!
HETA KIRJOITTI 04.12.2006 - 21:20
ihana kuva ja ihana kakku!!
HETA KIRJOITTI 04.12.2006 - 21:23
ainiin piti kysyä saanko laittaa sinut linkkilistaani?sinäkin saat lisätä minut listaasi jos haluat.
MERJA KIRJOITTI 04.12.2006 - 22:37
Tämä on hyvää todellakin :0) Ja Heta laita ihmeessä linkki!
KATARIINA KIRJOITTI 10.12.2006 - 20:30
Lapsuudenkodissani oli usein juhlapäivinä tätä kakkua ja ehdottomasti rusinoiden kera =) En ole itse koskaan tehnyt, kun vähän jännittää tuo kuorrutteen teko, palaako kuorrute pohjaan ja meneekö kattila pilalle... Yksi lempikakuistani "kuivakakkujen" joukossa!
MERJA KIRJOITTI 10.12.2006 - 22:44
Ei mene kattila pilalle eikä pala pohjaan, kun kokoajan sekoitat ja nostat heti pois levyltä sekoittaen, kun muuttuu ruskeaksi. Se muuttuu todella pian sitten ruskeaksi, eli kokoajan täytyy vahtia :0)
KATARIINA KIRJOITTI 11.12.2006 - 10:44
Pitääpä uskaltautua yrittämään, kiitti neuvosta!

6 kommenttia:

  1. Oi, tuo on kyllä ihanaa kakkua! Kaunis vuoka sulla ja ihanan herkullisesti oot valuttanut kuorrutteen. :)

    VastaaPoista
  2. Leena-muori: Kiitos viestistäsi. Niin on :) Vuoka on Iloleipurin sydänvuoka. Se on kyllä kaunis. Kuorrutteen laitoin ensin niin, että valutin koko kakun päälle ohuempana kuorrutetta. Sitten paksunsin loppukuorrutteen ja valutin lusikan avulla sen kakun päälle "viivoiksi".

    VastaaPoista
  3. Tätä en uskalla tehä muuta kun juhliin. On vaan ihan liian hyvää. ;)

    VastaaPoista
  4. Koitin tätä ohjetta tänään ja kakut menivät ihan pilalle. En ymmärrä missä vika, kun noudatin ohjetta viimeiseen asti... Jäivät löysiksi 20 min lisäuunituksen jälkeenkin. Roskiin joutavat :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas harmillista! Tämä resepti on ystäväni vanha, ja sillä on leivottu monet kakut onnistuneesti. En näin äkkiseltään kyllä keksi missä meni vikaan sinulla, ellei sitten vahingossa tullut jokin mittavirhe. Täytyypä kokeilla tätä ohjetta joku päivä itsekin. :)

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja