maanantai 24. syyskuuta 2012

Hello Kitty-kakku


Juuli 4 vuotta sai juhlistaa synttäripäiväänsä Hello Kitty-kakulla. 
Hello Kitty sai tällä kertaa ylleen pupupuvun <3 Kakun sisälle tein kaksi eri täytettä, 
vadelma-kermahyydykkeen ja kinuskitäytteen. Nämä sopi ihanasti yhteen, makea ja raikas. 

Hiuksilla tuoksu kukkien,
poskilla punerrus hento,
lapsuus on ainutkertainen,
se on kaunis kuin tähdenlento.

Onnea Juuli!

~~~~

Hello Kitty-kakku

Pohja:

8 kananmunaa
4 dl sokeria
14 rkl kiehuvaa vettä
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi, sekoita vain vähän. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita nostellen jauhot taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa, uuniin alatasolla 175 asteessa, noin 45 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa. Anna pohjan vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa se. Jäähdytä hyvin. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Täytteet:

Vadelma-kermahyydyketäyte

4 dl kermaa
100 g vadelman makuista hyydykejauhetta (esim. tukusta tai leivontatarvike-nettikaupoista)
½ dl kylmää vettä

Vaahdota kerma. Sekoita hyydykejauhe hyvin kylmään veteen. Lisää kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kinuski-tuorejuustotäyte

1 ½ dl vispikermaa
1 ½ dl fariinisokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria

Mitta kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kinuskia hiljalleen noin 10 minuuttia, välillä sekoitellen.  Jäähdytä kylmäksi. Sekoita kinuski, tuorejuusto ja sokeri keskenään. 

Kostutusvesi:

5 dl vettä
½ dl sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kostutusveden määrä on tässä ohjeessa noin mitta. Sienikakkupohjaa saa kostuttaa enemmän kuin normaalipohjaa jotta se ei jää kuivaksi. Hetki ennen tarjoilua täytetty kakku vaatii enemmän kostuketta kuin edellisenä päivänä täytetty kakku. Itse teen aina kostutusvettä reilun määrän ja jos sitä jää yli, se säilyy jääkaapissa. Kostuttaa voit myös limsalla, vaniljamaidolla, mehulla.. 

Täytä kakku vuokaan jossa sen paistoit, näin kakku on täydellisen muotoinen kun alat kuorruttamaan sen. Kelmuta vuoka ja aseta pohjasta alimmainen levy alle. Kostuta se ja  levitä päälle vadelma-kermahyydyketäyte. Nosta päälle keskimmäinen pohjalevy ja kostuta. Levitä päälle kinuskitäyte. Nosta päälle viimeinen pohjalevy, paina kakkua hiukan käsillä, jotta kakku menee vuokaa tiiviisti. Kostuta myös päälimmäinen levy. Aseta vuoan päälle kelmu. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. Kumoa kakku laittamalla vuoan päälle tarjoiluastia ja kumoa kakku. Poista kelmut kakun pinnalta ja aloita kuorruttaminen. Kuorruttamisen voit tehdä edellisenä päivänä muilta osin, mutta jätä kermapursotuksien laittaminen kakun tarjoilupäivälle. 

Kakun kuorruttaminen ja koristelu:

Rasvakreemiä sokerimassan tarttumapintaan
noin 250-300 g vaaleanpunaista, valkoista ja ruskeaa sokerimassaa (tai marsipaania) TAI valkoista massaa & vaal.pun ja ruskeaa elintarvikeväriä
6 dl vispikermaa reunapursotuksiin 
sokeria
sokerihelmiä

Rasvakreemi

40 g huoneenlämpöistä rasvaa
n. 1 ½ dl tomusokeria
tilkka vettä

Vatkaa pehmeää rasvaa hetki. Lisää joukkoon tomusokeri pienin erin. Vaahdota hyvin. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemi tuntuu liian jämäkältä levittämiseen, voit notkistaa sitä käyttämällä pienen hetken mikrossa

Levitä kreemi kakun päälle, vain siihen osaan johon tulee sokerimassa/marsipaanilevy. Kaulitse vaaleanpunainen sokerimassa noin 2 ½ mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa sopivan kokoinen pyöreä pala ja nosta se kakun pinnalle. 

Värjää sokerimassaa ruskeaksi. Kaulitse massasta ohut levy ja paina kukkamuotilla siitä kukkia. Aseta kukat sokerimassalevyn päälle tasaisin välein. Pyöritä valkoisesta sokerimassasta pötkö. Leikkaa siitä tasakokoisia paloja. Pyöritä palat palloiksi ja litistä hiukan. Aseta kukan keskustaksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Mausta sokerilla maun mukaan. Aseta kertakäyttöiseen pursotinpussiin tähtitylla (koko nro.8-10). Täytä pussi kermavaahdolla ja pursota ensin pitkät sivut. Sen jälkeen tee kakun päälle reunapursotukset. Halutessasi voit koristella reunapursotuksia sokerihelmillä. Hello Kitty on muotoiltu käsityönä sokerimassasta. 





4 kommenttia:

  1. Voi miten upea!! Tuo HK-pupu on aivan ylisöpö!! IHANA!!

    VastaaPoista
  2. Olen antanut sinulle tunnustuksen blogissani, käyhän vilkaisemassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina <3 Ihana kuulla, että pidät blogistani :)

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja