lauantai 13. lokakuuta 2012

Aurajuusto-hiivaleipä


Valion ihana aurajuuston makuinen ruokakerma pääsi tällä kertaa leipätaikinaan. Ja voi kun tulikin taas hyvää leipää! Maussa aurajuusto maistuu pienenä säväyksenä, jos haluat tuoda lisää sen makua esille kannattaa laittaa vaivauksen loppuvaiheessa aurajuustomuruja taikinaan sekaan lisäksi. Ruokakerma teki leipään ihanan pehmeyden. Suosittelen kokeilemaan. :) Tähän taikinaan voit käyttää myös muita ruokakermoja. Tai vaikkapa laittaa taikinan nesteestä vain osan ruokakermana. 

Aurajuusto-hiivaleipä 2 kpl

5 dl (a`2½dl) Valio maustettua ruokakermaa, makuna aurajuusto
50 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g pehmeää rasvaa
10-12 dl hiivaleipäjauhoja
(aurajuustomuruja)

Lämmitä ruokakerma kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola. Lisää puolet jauhoista ja vaivaa seosta hetki. Lisää rasva ja jauhoja. Huomaa että jauhomäärä on tässä noin mittana. Jauhoerästä riippuen voit joutua lisäämään sitä. Alusta taikina hyvin. Jos tahdot aurajuuston maun olevan leivässä voimakkaampaa lisää myös aurajuustomuruja taikinan sekaan vaivauksen loppuvaiheessa. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Pienet taikinat kohotat näppärästi mikrossa. Ohjeet mikronostatukseen löydät täältä.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja riivaa palat. Nosta taikinapallot leivinpaperin päälle pellille. Paina hiukan leipää. Anna kohota leivinliinan alla. Voitele leivät vedellä. Siivilöi päälle jauhoja. Leikkaa terävällä veitsellä koristeviillot. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla, noin 20-25 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja